reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chléb pečený v kastrolu

Recept na levný a chutný chléb pečený v troubě.


  • 4,8

    128×

    4,7 128
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, nemusí být chlebová. Přidáme sůl, sušené droždí, drcený kmín, semínka a nasucho promícháme. Zalijeme vodou a lehce promícháme. Do těsta lze libovolně přidat česnek, nebo cibuli, škvarky. Mísu překryjeme utěrkou nebo víkem a necháme nejméně 8 hodin stát.

Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty roztáhneme na placku asi 3 - 4 cm vysokou. Asi 30 minut necháme odpočívat. Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat.

Troubu 30 minut vyhřejeme na 230 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečeme zakryté 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 15 minut. Upečený chléb v kastrolu necháme vychladnout.

Chléb pečený v kastrolu po vychladnutí nakrájíme. Vynikající je s máslem a se solí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Celkový počet komentářů: 44
    • Marcela
      Marcela

      Jsem začátečník, zadělala jsem v 8h ráno a těsto mi už dříve krásně vykynulo. Teď je 11hodin. Proč je důležitý ten dlouhý čas kynutí. Při prvním pokusu byl chléb dobrý, ale měl tuhou kůrku. Mám horkovzduch a nechala jsem odkrytý jen asi 7 minut. Peču v pekáčcích.

      27.07.2018 11:11:38

    • Jitka Kopečková
      Jitka Kopečková

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.10.2017 13:45:08

    • Jitka Kopečková
      Jitka Kopečková

      Domácí chleba

      Výborný recept, pekla jsem poprvé a výsledek je výborný!

      10.10.2017 13:14:57


    • Zuzka
      Zuzka

      Pečicí papír

      Výborný recept. Moc Vám za něj děkuji. Mouku dávám celozrnnou a přidávám ovesné vločky a chia semínka. Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo zkusili péct chleba ve skleněné nádobě bez pečicího papíru. Je potřeba nebo ne?

      18.02.2016 10:37:40

      • Květa
        Květa

        Re: Pečicí papír

        Chleba peču v hrnci zn. Banquet s poklicí s odšroubovaným úchytem. Má skvělou vnitřní úpravu, chléb jde krásně vyklopit.

        07.05.2016 16:31:03

      • Mirka
        Mirka

        Re: Pečicí papír

        Ahoj Zuzko,
        ja pecu chleba v porcelanove nadobe a papir nedavam, jde krasne vyklopit. Myslim, ze ani to sklo nepotrebuje papir. Dejte nam prosim vedet, jak to dopadlo, diky!

        27.05.2016 14:17:23

    • Andrea
      Andrea

      Komentář k receptu Chléb pečený v kastrolu

      Báječný recept, jen jsem použila celozrnnou mouku. Večer jsem zadělala těsto a ráno upekla krásný a chutný chlebík :-) Nebojte se toho, že je těsto lepivé a po vykynutí nevypadá vábně - spíš jako hrudkovitá kaše. Každopádně doporučuji!!!

      13.09.2014 15:13:29

    • miramikulasek
      miramikulasek

      Chleba v keramicke misce

      Upekla jsem tento chlebik v keramicke misce a prvni den byl uzasne dobry. Ale na druhy den me uz nechutnal, byl jako by gumovy. Vsechny chleby, ktere jinak pecu jsou s nejakym tukem a tudiz si myslim, ze tady ten tuk proste chybi.
      Jinak dekuji za recept a pridavam foto sveho vytvoru.

      16.06.2014 05:27:32


    Nalezeno receptů: 44
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.