reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Chléb pečený v kastrolu

Recept na levný a chutný chléb pečený v troubě.


  • 4,7

    135×

    4,7 135
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Postup přípravy

Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, nemusí být chlebová. Přidáme sůl, sušené droždí, drcený kmín, semínka a nasucho promícháme. Zalijeme vodou a lehce promícháme. Do těsta lze libovolně přidat česnek, nebo cibuli, škvarky. Mísu překryjeme utěrkou nebo víkem a necháme nejméně 8 hodin stát.

Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty roztáhneme na placku asi 3 - 4 cm vysokou. Asi 30 minut necháme odpočívat. Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat.

Troubu 30 minut vyhřejeme na 230 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečeme zakryté 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 15 minut. Upečený chléb v kastrolu necháme vychladnout.

Chléb pečený v kastrolu po vychladnutí nakrájíme. Vynikající je s máslem a se solí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Celkový počet komentářů: 45
    • Alena Ferbarová
      Alena Ferbarová

      Pečení chleba

      Moc nechápu, při jaké teplotě se chleba peče. Trouba i pekáč se vyhřály na 230 stupňů. Vložím těsto a peču při stejné teplotě, nebo ji snížím či úplně vypnu a dopeču při zbytkové teplotě? Mám obavu, jestli se chléb na povrchu neupeče moc rychle. Mám horkovzdušnou troubu.

      14.05.2013 16:29:00

      •  HEDUŠ
        HEDUŠ

        pečení odpoved

        Recept hovoří jasně. na 230 stupnuů pečeme zakryté 30 minut.Potom sundáme pokličku a pečeme 15 minut odkryté zase na 230 stupních.Taky mám horkovzdušnou troubu.

        15.05.2013 06:09:44

      • Jandová
        Jandová

        Re: Pečení chleba

        Chléb peču na 200 stupňů cca 50-55 min. a sleduji jestli má správnou, hnědou barvu. My už máme problémy se zubama a takto pečený nemá tak tvrdou kůrku.

        15.05.2013 19:45:33


      • Jandová
        Jandová

        Re: Pečení chleba

        Chleba peču na cca 200stupňů 50-55 min. stále přikrytý. My už máme problém se zubama, tak nám vyhovuje, že není tak silná a tvrdá kůrka jako při pečení v teplejší troubě.

        15.05.2013 19:49:18

    • Sedláčková Eva
      Sedláčková Eva

      chléb pečený v kastrolu

      Tento recept jsem zkoušela i v bezlepkové variantě. A skutečně i tento vypadal jako chleba a hlavně tak chutnal! Většinou bezlepkové chleby připomínají vysušenou housku nebo drobivou veku na chlebíčky. Jiný už asi péct nebudu. Kdo má s bezlepkářem zkušenosti, ví, o čem mluvím. Ahoj!

      13.05.2013 10:47:30

    • karkulka8t
      karkulka8t

      Byl výborný, akorát docela nízký. Možná to bylo tím, že jsem to nechala vykynout jen 7 hodin. Ale příště zkusím znovu :)

      08.02.2013 15:39:26

      • Voda
        Voda

        Takto peču chléb už několik let, nechám kynout jen 3-4 hodiny. A žádné překládání těsta, jen 1/2 hodiny před pečením těsto v míse lehce
        promíchám. Přidávám asi tak 1/2 kávové lžičky chlebového koření. Mouku používám chlebovou, ( 1 hrnek žitné a dva hrnky pšeničné).

        10.05.2013 17:07:18


    Nalezeno receptů: 45

    Přidat příspěvek k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.