reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chléb pečený v kastrolu

Recept na levný a chutný chléb pečený v troubě.


  • 4,8

    128×

    4,7 128
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, nemusí být chlebová. Přidáme sůl, sušené droždí, drcený kmín, semínka a nasucho promícháme. Zalijeme vodou a lehce promícháme. Do těsta lze libovolně přidat česnek, nebo cibuli, škvarky. Mísu překryjeme utěrkou nebo víkem a necháme nejméně 8 hodin stát.

Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty roztáhneme na placku asi 3 - 4 cm vysokou. Asi 30 minut necháme odpočívat. Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat.

Troubu 30 minut vyhřejeme na 230 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečeme zakryté 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 15 minut. Upečený chléb v kastrolu necháme vychladnout.

Chléb pečený v kastrolu po vychladnutí nakrájíme. Vynikající je s máslem a se solí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Celkový počet komentářů: 44
    • Sedláčková Eva
      Sedláčková Eva

      chléb pečený v kastrolu

      Tento recept jsem zkoušela i v bezlepkové variantě. A skutečně i tento vypadal jako chleba a hlavně tak chutnal! Většinou bezlepkové chleby připomínají vysušenou housku nebo drobivou veku na chlebíčky. Jiný už asi péct nebudu. Kdo má s bezlepkářem zkušenosti, ví, o čem mluvím. Ahoj!

      13.05.2013 10:47:30

    • šubina
      šubina

      Chleba peču pořád a je super, někdy do něj přidávám anýs.

      06.04.2013 17:49:08


    • karkulka8t
      karkulka8t

      Byl výborný, akorát docela nízký. Možná to bylo tím, že jsem to nechala vykynout jen 7 hodin. Ale příště zkusím znovu :)

      08.02.2013 15:39:26

      • Voda
        Voda

        Takto peču chléb už několik let, nechám kynout jen 3-4 hodiny. A žádné překládání těsta, jen 1/2 hodiny před pečením těsto v míse lehce
        promíchám. Přidávám asi tak 1/2 kávové lžičky chlebového koření. Mouku používám chlebovou, ( 1 hrnek žitné a dva hrnky pšeničné).

        10.05.2013 17:07:18


    Nalezeno receptů: 44

    Přidat příspěvek k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.