Chléb pečený v kastrolu

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 70203x
Recept na levný a chutný chléb pečený v troubě.
Komentáře receptu 42
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, nemusí být chlebová. Přidáme sůl, sušené droždí, drcený kmín, semínka a nasucho promícháme. Zalijeme vodou a lehce promícháme. Do těsta lze libovolně přidat česnek, nebo cibuli, škvarky. Mísu překryjeme utěrkou nebo víkem a necháme nejméně 8 hodin stát.

Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty roztáhneme na placku asi 3 - 4 cm vysokou. Asi 30 minut necháme odpočívat. Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat.

Troubu 30 minut vyhřejeme na 230 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečeme zakryté 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 15 minut. Upečený chléb v kastrolu necháme vychladnout.

Chléb pečený v kastrolu po vychladnutí nakrájíme. Vynikající je s máslem a se solí.

 HEDUŠ autor receptu:

Chléb pečený v kastrolu

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

4,7
skvělý recept
115 hlasujících
  • Recept Chléb pečený v kastrolu - Orechovo-seminkovy chleb peceny v kastrolu
  • Recept Chléb pečený v kastrolu - Chleb peceny v keramicke misce
  • Recept Chléb pečený v kastrolu - 1. pokus
  • Recept Chléb pečený v kastrolu - Můj první chleba.....
  • Recept Chléb pečený v kastrolu - Chléb pečený v kastrolu


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chléb pečený v kastrolu

Celkový počet komentářů: 42
  • Text komentáře byl smazán. 10.10.2017 13:45:08

    Text komentáře byl smazán.

  • Domácí chleba 10.10.2017 13:14:57

    Výborný recept, pekla jsem poprvé a výsledek je výborný!

  • Pečicí papír Zuzka 18.02.2016 10:37:40

    Výborný recept. Moc Vám za něj děkuji. Mouku dávám celozrnnou a přidávám ovesné vločky a chia semínka. Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo zkusili péct chleba ve skleněné nádobě bez pečicího papíru. Je potřeba nebo ne?

    • Re: Pečicí papír Mirka 27.05.2016 14:17:23

      Ahoj Zuzko,
      ja pecu chleba v porcelanove nadobe a papir nedavam, jde krasne vyklopit. Myslim, ze ani to sklo nepotrebuje papir. Dejte nam prosim vedet, jak to dopadlo, diky!

    • Re: Pečicí papír Květa 07.05.2016 16:31:03

      Chleba peču v hrnci zn. Banquet s poklicí s odšroubovaným úchytem. Má skvělou vnitřní úpravu, chléb jde krásně vyklopit.

  • Komentář k receptu Chléb pečený v kastrolu Andrea 13.09.2014 15:13:29

    Báječný recept, jen jsem použila celozrnnou mouku. Večer jsem zadělala těsto a ráno upekla krásný a chutný chlebík :-) Nebojte se toho, že je těsto lepivé a po vykynutí nevypadá vábně - spíš jako hrudkovitá kaše. Každopádně doporučuji!!!

  • Chleba v keramicke misce 16.06.2014 05:27:32

    Upekla jsem tento chlebik v keramicke misce a prvni den byl uzasne dobry. Ale na druhy den me uz nechutnal, byl jako by gumovy. Vsechny chleby, ktere jinak pecu jsou s nejakym tukem a tudiz si myslim, ze tady ten tuk proste chybi.
    Jinak dekuji za recept a pridavam foto sveho vytvoru.

    • Re: Chleba v keramicke misce Metoděj 17.06.2014 22:40:36

      Do správného chleba se nikdy tuk nedával, co je to za blbost?

      • Re: Re: Chleba v keramicke misce 18.06.2014 03:13:37

        Metodeji ty rikas ze se do spravneho chleba nikdy tuk nedaval a tady se ale pise neco jineho, tak si to precti. Proc by se nedaval? Nekdo proste daval a jiny zase nedaval ....milion lidi ma milion chuti, tak asi nejak.

        http://voices.yahoo.com/homema de-bread-history-recipe-295632 .html
        Homemade Bread: History and A Recipe

      • Re: Re: Chleba v keramicke misce 18.06.2014 02:51:43

        Nevim Metodeji. proste kdyz v te keramice pecu chleba, ve kterem je sadlo (3 lzice), tak je mekky a chutny i 5 dni, (ta chut se absolutne ani konzistence nezmeni), pokud ho tedy nesnime na posezeni.
        Ale tento chleba byl na druhy den jakoby zgumovately ...take to nechapu proc vlastne? Chutove byl odlisny druhy den. Ten prvni den jsme snedli celou polovinu a nemohli jsme si ho vynachvalit. Sorry, ale je to tak.

Nalezeno receptů: 42
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Chléb pečený v kastrolu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept