reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chléb pečený v kastrolu

Recept na levný a chutný chléb pečený v troubě.


  • 4,8

    128×

    4,7 128
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, nemusí být chlebová. Přidáme sůl, sušené droždí, drcený kmín, semínka a nasucho promícháme. Zalijeme vodou a lehce promícháme. Do těsta lze libovolně přidat česnek, nebo cibuli, škvarky. Mísu překryjeme utěrkou nebo víkem a necháme nejméně 8 hodin stát.

Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty roztáhneme na placku asi 3 - 4 cm vysokou. Asi 30 minut necháme odpočívat. Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat.

Troubu 30 minut vyhřejeme na 230 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečeme zakryté 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 15 minut. Upečený chléb v kastrolu necháme vychladnout.

Chléb pečený v kastrolu po vychladnutí nakrájíme. Vynikající je s máslem a se solí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Celkový počet komentářů: 44
    • Marcela
      Marcela

      Jsem začátečník, zadělala jsem v 8h ráno a těsto mi už dříve krásně vykynulo. Teď je 11hodin. Proč je důležitý ten dlouhý čas kynutí. Při prvním pokusu byl chléb dobrý, ale měl tuhou kůrku. Mám horkovzduch a nechala jsem odkrytý jen asi 7 minut. Peču v pekáčcích.

      27.07.2018 11:11:38

    • Jitka Kopečková
      Jitka Kopečková

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.10.2017 13:45:08

    • Jitka Kopečková
      Jitka Kopečková

      Domácí chleba

      Výborný recept, pekla jsem poprvé a výsledek je výborný!

      10.10.2017 13:14:57


    • Zuzka
      Zuzka

      Pečicí papír

      Výborný recept. Moc Vám za něj děkuji. Mouku dávám celozrnnou a přidávám ovesné vločky a chia semínka. Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo zkusili péct chleba ve skleněné nádobě bez pečicího papíru. Je potřeba nebo ne?

      18.02.2016 10:37:40

      • Květa
        Květa

        Re: Pečicí papír

        Chleba peču v hrnci zn. Banquet s poklicí s odšroubovaným úchytem. Má skvělou vnitřní úpravu, chléb jde krásně vyklopit.

        07.05.2016 16:31:03

      • Mirka
        Mirka

        Re: Pečicí papír

        Ahoj Zuzko,
        ja pecu chleba v porcelanove nadobe a papir nedavam, jde krasne vyklopit. Myslim, ze ani to sklo nepotrebuje papir. Dejte nam prosim vedet, jak to dopadlo, diky!

        27.05.2016 14:17:23

    • Andrea
      Andrea

      Komentář k receptu Chléb pečený v kastrolu

      Báječný recept, jen jsem použila celozrnnou mouku. Večer jsem zadělala těsto a ráno upekla krásný a chutný chlebík :-) Nebojte se toho, že je těsto lepivé a po vykynutí nevypadá vábně - spíš jako hrudkovitá kaše. Každopádně doporučuji!!!

      13.09.2014 15:13:29

    • miramikulasek
      miramikulasek

      Chleba v keramicke misce

      Upekla jsem tento chlebik v keramicke misce a prvni den byl uzasne dobry. Ale na druhy den me uz nechutnal, byl jako by gumovy. Vsechny chleby, ktere jinak pecu jsou s nejakym tukem a tudiz si myslim, ze tady ten tuk proste chybi.
      Jinak dekuji za recept a pridavam foto sveho vytvoru.

      16.06.2014 05:27:32


    Nalezeno receptů: 44
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.