reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, nemusí být chlebová. Přidáme sůl, sušené droždí, drcený kmín, semínka a nasucho promícháme. Zalijeme vodou a lehce promícháme. Do těsta lze libovolně přidat česnek, nebo cibuli, škvarky. Mísu překryjeme utěrkou nebo víkem a necháme nejméně 8 hodin stát.

Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty roztáhneme na placku asi 3 - 4 cm vysokou. Asi 30 minut necháme odpočívat. Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat.

Troubu 30 minut vyhřejeme na 230 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečeme zakryté 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 15 minut. Upečený chléb v kastrolu necháme vychladnout.

Chléb pečený v kastrolu po vychladnutí nakrájíme. Vynikající je s máslem a se solí.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Chléb pečený v kastrolu

Celkový počet komentářů: 42
  • kopeckova (tecka) jitus
    kopeckova (tecka) jitus

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    10.10.2017 13:45:08

  • kopeckova (tecka) jitus
    kopeckova (tecka) jitus

    Domácí chleba

    Výborný recept, pekla jsem poprvé a výsledek je výborný!

    10.10.2017 13:14:57

  • Zuzka
    Zuzka

    Pečicí papír

    Výborný recept. Moc Vám za něj děkuji. Mouku dávám celozrnnou a přidávám ovesné vločky a chia semínka. Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo zkusili péct chleba ve skleněné nádobě bez pečicího papíru. Je potřeba nebo ne?

    18.02.2016 10:37:40

    • Květa
      Květa

      Re: Pečicí papír

      Chleba peču v hrnci zn. Banquet s poklicí s odšroubovaným úchytem. Má skvělou vnitřní úpravu, chléb jde krásně vyklopit.

      07.05.2016 16:31:03

    • Mirka
      Mirka

      Re: Pečicí papír

      Ahoj Zuzko,
      ja pecu chleba v porcelanove nadobe a papir nedavam, jde krasne vyklopit. Myslim, ze ani to sklo nepotrebuje papir. Dejte nam prosim vedet, jak to dopadlo, diky!

      27.05.2016 14:17:23

  • Andrea
    Andrea

    Komentář k receptu Chléb pečený v kastrolu

    Báječný recept, jen jsem použila celozrnnou mouku. Večer jsem zadělala těsto a ráno upekla krásný a chutný chlebík :-) Nebojte se toho, že je těsto lepivé a po vykynutí nevypadá vábně - spíš jako hrudkovitá kaše. Každopádně doporučuji!!!

    13.09.2014 15:13:29

  • miramikulasek
    miramikulasek

    Chleba v keramicke misce

    Upekla jsem tento chlebik v keramicke misce a prvni den byl uzasne dobry. Ale na druhy den me uz nechutnal, byl jako by gumovy. Vsechny chleby, ktere jinak pecu jsou s nejakym tukem a tudiz si myslim, ze tady ten tuk proste chybi.
    Jinak dekuji za recept a pridavam foto sveho vytvoru.

    16.06.2014 05:27:32

Nalezeno receptů: 42
|< << 12345 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Chléb pečený v kastrolu