reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Chléb faraonů


  • 2,9

    609×

    2,9 609
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb faraonů

    Celkový počet komentářů: 1

    • Novak
      Novak

      Chléb faraonů

      Dnes jsem tento chlebík pekla. Vloudila se chyba, těsto není možno zpracovat 3 PL vody a 1 PL oleje, což jsem pochopila ihned po přečtení tohoto receptu. Použila jsem mléko a vlažnou vodu v poměru 1:1 a teprve pak jsem těsto vypracovala. Jinak, vše dále podle receptu. Jen po upečení doporučuji chlebíky dát na čistou utěrku, potřít peroutkou vlažnou vodou a přikrýt. Chlebík do 10 minut změkne a je k použití. Dále bych řekla, že je příliš soli, stačila 1/2 PL.

      05.08.2007 13:26:48


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Chléb faraonů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.