reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 339
    • Irena
      Irena

      úžasný chléb

      Na tento recept jsem narazila úplnou náhodou a Jsem z něho nadšená, jednoduché a přitom tak chutné!
      Po menší úpravě (nejíme bílé pečivo) - 1/4 hrnku hladké mouky, 1,75 hrnku chlebové žitné mouky a 1,75 hrnku špaldové celozrnné mleté mouky, kostka droždí (sušené mi smrdí), cca 2 hrnky vody - se mi už počtvrté podařilo upéct blaho na jazyku! Tak tomu říká ten můj.
      Moc děkuji za tak skvělý recept (y).

      26.10.2020 09:23:27

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Výborný,jednoduchý, pekla jsem v pondělí a ve středu peču zase

      13.10.2020 09:55:46

    • Kubicek
      Kubicek

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Chleba se peče, krásně voní tak snad bude i tak chutnat � pridala jsem pár slunecnicovych semínek �

      13.04.2020 17:13:15


    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Paneboze, takova dobrota a uplne primitivni postup, neverila jsem ale na prvni dobrou uplne bajecny chleba.
      Ja davam 2 rovne lzicky soli a vic vody, tak 1,75 - 2 hrnky, podle konzistence.

      Testo je po vykynuti vlhke, blbe se s nim pracuje, je potreba hodne moucnit, i ruce, ale nebojte se. Jen ho parkrat prelozte a pak flaknete do nadoby, to je fuk, ze se tam rozplizne, vysledek bude stejne krasny chleba.
      A doby peceni doporucuji dodrzovat dle navodu, vyplatilo se mi.
      Pekla jsem v klasicke zapekaci sklenene mise.

      26.03.2020 07:53:18

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Prosím pěkně -nevi někdo,jestli by nešel i z polohrube mouky?
      Nebo aspoň půl na půl s hladkou?
      Děkuji

      01.08.2016 19:53:23

    • Pepinka
      Pepinka

      Dobrý den,jen skromný dotaz! Těch sáčku sušeného droždí je více druhů a to,že se liší v gramáží,tak který tam dát 7g nebo 10g?Aby to nebylo moc cítit po kvysnicích!Děkuji za odpověď :-)))

      03.03.2014 09:59:24

      • Hungry
        Hungry

        Osobně již přes rok nepoužívám sušené kvasnice, ale živé. Na 1kg 1 kostičku. Rozpustím ve vlažné vodě a přidám čajovou lžičku kryst. cukru. Chleba pak na druhý den nemá tu kvasnicovou pachut...

        03.03.2014 19:15:52


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.