reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 339
    • Irena
      Irena

      úžasný chléb

      Na tento recept jsem narazila úplnou náhodou a Jsem z něho nadšená, jednoduché a přitom tak chutné!
      Po menší úpravě (nejíme bílé pečivo) - 1/4 hrnku hladké mouky, 1,75 hrnku chlebové žitné mouky a 1,75 hrnku špaldové celozrnné mleté mouky, kostka droždí (sušené mi smrdí), cca 2 hrnky vody - se mi už počtvrté podařilo upéct blaho na jazyku! Tak tomu říká ten můj.
      Moc děkuji za tak skvělý recept (y).

      26.10.2020 09:23:27

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Výborný,jednoduchý, pekla jsem v pondělí a ve středu peču zase

      13.10.2020 09:55:46

    • Kubicek
      Kubicek

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Chleba se peče, krásně voní tak snad bude i tak chutnat � pridala jsem pár slunecnicovych semínek �

      13.04.2020 17:13:15


    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Paneboze, takova dobrota a uplne primitivni postup, neverila jsem ale na prvni dobrou uplne bajecny chleba.
      Ja davam 2 rovne lzicky soli a vic vody, tak 1,75 - 2 hrnky, podle konzistence.

      Testo je po vykynuti vlhke, blbe se s nim pracuje, je potreba hodne moucnit, i ruce, ale nebojte se. Jen ho parkrat prelozte a pak flaknete do nadoby, to je fuk, ze se tam rozplizne, vysledek bude stejne krasny chleba.
      A doby peceni doporucuji dodrzovat dle navodu, vyplatilo se mi.
      Pekla jsem v klasicke zapekaci sklenene mise.

      26.03.2020 07:53:18

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Prosím pěkně -nevi někdo,jestli by nešel i z polohrube mouky?
      Nebo aspoň půl na půl s hladkou?
      Děkuji

      01.08.2016 19:53:23

    • Pepinka
      Pepinka

      Dobrý den,jen skromný dotaz! Těch sáčku sušeného droždí je více druhů a to,že se liší v gramáží,tak který tam dát 7g nebo 10g?Aby to nebylo moc cítit po kvysnicích!Děkuji za odpověď :-)))

      03.03.2014 09:59:24

      • Hungry
        Hungry

        Osobně již přes rok nepoužívám sušené kvasnice, ale živé. Na 1kg 1 kostičku. Rozpustím ve vlažné vodě a přidám čajovou lžičku kryst. cukru. Chleba pak na druhý den nemá tu kvasnicovou pachut...

        03.03.2014 19:15:52


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.