reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Doris More
      Doris More

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Ahojte všetci. Videl som komentáre ľudí, ktorí už dostali pôžičku od pôžičiek spoločnosti Sabine, a potom som sa rozhodol požiadať podľa ich odporúčaní a pred pár hodinami som potvrdil na svojom osobnom bankovom účte celkovú sumu 50 000 dolárov, o ktorú som požiadal. Toto je skutočne skvelá správa a radím každému, kto potrebuje skutočnú pôžičku, aby požiadal prostredníctvom svojho e-mailu: Sabinhelps@gmail.com

      24.07.2019 06:07:14

    • Savoj
      Savoj

      Bezvadný recept

      Ideální recept pro začátečníka, kterému se už hodně chlebů nepovedlo (můj případ). Pekla jsem napůl z žitné celozrnné a hladké pšeničné, nechala jsem kynout přes noc a pekla dopoledne (zhruba 12 hodin kynutí) a bezvadný výsledek. Jen si musím pořídit pořádnou nádobu na pečení, asi kameninový/keramický hrnec. Moc díky za recept a jemný nárůst pekařského sebevědomí.

      07.08.2018 13:52:20

    • tamee
      tamee

      Tak jsem do toho sla.
      Priprava velmi jednoducha. Pridala jsem pul hrnicku spaldove mouky misto hladke a mozna proto bylo me testo ridsi. Neva. Upekla jsem dle navodu. Ovsem dat z pomouceneho valu nakynute ridsi testo byl orisek. Neva. Myslela jsem na to predem a dala testo na alobal. Bud tim, ze bylo testo ridsi, nebo nevim, ale kurcicka neni takova ta krupava. Neva. I tak chutna vytecne a s malymi obmenami ho budu urcite pect a doporucovat dal.
      Palec nahoru

      25.05.2018 11:00:43


    • Jaromira
      Jaromira

      Komentar k receptu chleb bez hneteni

      Chleb je vynikajici a naprosto jednoduse pripravitelny. A to jsem pekla chleb poprve a z casovych duvodu ani nedodrzela postup. Misto studene vody jsem dala teplou, prikryty uterkou jsem ho nechala 1 hod kynout primo na radiatoru, vylila jsem testo na moukou posypanou kuchynskou desku, prelozila na trikrat testo, nechala 10 minut odpocivat a pak jsem bochan vlozila do rozehrate Remosky a pekla 3/4 hod. Vysledek - nadherny bochnik, krupava kurka, a to i na druhy den. A susene drozdi bylo z Penny. Mam obrovskou radost a s obmenami ho budu pect casto.

      15.11.2017 07:39:49

    • luluska13
      luluska13

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Naprosto skvělý recept. Doporučuji.
      Lenka

      09.07.2017 20:36:58

    • Zbyněk
      Zbyněk

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      A já dávám klidně celý sáček sušeného droždí, protože mi právě ta kvasnicová chuť neskutečně chutná! :D

      20.03.2017 23:55:21

    • Radka
      Radka

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Tento chléb peči jiz 3 roky.Je to recept přímo od lidí, kteří vyrábí úžasné keramické hrnce na pečení chleba a jsem si jista,ze chléb z keramiky je chutnější a hezčí,než z litiny:-)Tak tedy z dovolením pana Málera...3 hrnky mouky o objemu 250ml( je jedno v jaké kombinaci..žitná,pšeničná ),1 pořádná lžička sušeného droždí..s vlaštovkou vyhrává;-), 1,5 lžičky soli a 1 az 2 lžičky drceného kmínu,1,5 hrnku vlažné vody. Máme rádi semínka,takže sezam,slunečnice..ale v pohodě i sušená rajčata a jiné. Nechá se kynout 10 az 12 hodin pod utěrkou! Pak už je to stejný...jen hrnec je od autora receptu:-) Toto množství je na malý bochník ;-)

      02.03.2017 21:18:04

      • Honza
        Honza

        Re: Komentář k receptu Chléb bez hnětení

        Můžete prosím upřesnit, kde se dá hrnec koupit a jakou velikost na tenhle výborný a jednoduchý chléb ze tří hrnků mouky?

        15.05.2018 21:49:02


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.