reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • krajcovamirka
      krajcovamirka

      ja tento chlebik robim casto,je lacny,dobry a hlavne viem co tam dam.Nepeciem ho v liatinovom pekaci,ale mam taky mensi na maso s pokrievkou.Ale ja mam recept,kde ide 1/4 cajovej lyzicky drozdia a pekne mi vykysne a to drozdie necitit,dobru chut

      09.04.2013 08:32:31

    • peterka
      peterka

      Zkuste to ,přátelé,s žitnou chlebovou moukou-k dostání na př.v Tesku asi za 26 Kč á 1 kg...Mahlzeit.

      08.04.2013 10:48:19

    • markesa43
      markesa43

      originalni recept

      je trosku jiny, peceni trva mnohem dele, ale chleb je mnohem chutnejsi vytvori se v nem i vetsia vzduchove bubliny a neni vubec citit kvasnicema.
      3 hrnky mouky, 1/4-1/3 cajove lzicky suchych kvasnic, 1 1/2 cajove lzicky soli. (ja pridavam velkou lzici kminu a velkou lzici slunecnicovych semen) vse nasucho promichame, pridame 1 1/2 hrnku vody, dobre vsechno smichat. Misu s testem prikryjeme tesne igelitovou folii, postavime do tepla (cca 25C) a nechame kynout 18-22 hodin. Pote testo vyjmeme na dobre pomouceny val (vetsi prkenko) a roztahneme rukama na placku asi 2 cm tlustou. Lehce prikryjeme, nechame testo asi 15 minut odpocnout. Pote testo placky nekolikrat prelozime, vytvarujeme chleb bud kulaty anebo na veku, dobre poprasime moukou (veku pak pecu ve forme), prikryjeme a nechame dalsi 2 hodiny kynout. V posledni pulhodine zapneme troubu a v ni vyhrejeme nadobu ve ktere chleb peceme. Tesne pred presunitim chleba do horke nadoby spodek nadoby pod chlebem lehce poprasim moukou. Prikryjeme, peceme 1/2 hodiny prikryte, a dalsich 15-20 minut peceme odkryte.
      Krajime az po vychladnuti. (Nikdy to tak dlouho nevydrzim.) Pecu tenhle chleba 2x tydne. Autor tohoto originalniho receptu nedoporucuje skladovat upeceny chleb v igelitovem pytliku. Tento chleb je uvnitr vlacny i po nekolika dnech.
      Opatrne s pridanim zitne mouky. Ta je tezka a chleb mi nikdy tak pekne nenakynul, i kdyz chutnal dobre.

      08.04.2013 06:39:54


    • moncherry44
      moncherry44

      chléb bez hnětení .....jája

      už budu péct 10 chleba a pořád sbírám zkušenosti. Těch kvasnic jsem dával sáček a trošku....to bylo asi moc. Jájo ale zde nepíšeš jestli dáváš ocet ? Myslím že ano. Z té jedné dávky se mě zdá malinký, tak raději zkusím opět 1,5 dávky.
      Jinak ještě dodám, že suchou směs promíchám v robotu a po přidání vody a octa + 2 pol. lžic sádla hnětám určo tak 3 min.

      07.04.2013 17:18:34

      • standa
        standa

        Re: chléb bez hnětení

        kvasnic stačí opravdu jen malá mocca lžička! A přidat různá drcená semínka.
        Moje osvědčená kombinace mouky: hrnek hladké mouky pšeničné chlebové, hrnek žitné chlebové,1/2 hrnku celozrnné žitné a 1/2 hrnku obyč. hladké . Chleba je tmavý.

        07.04.2013 18:45:40

      • standa
        standa

        Re: chléb bez hnětení .....jája

        kvasnic stačí 1 mocca lžička! a různá semínka.
        Moje osvědčená kombinace na tmavý chléb: 1 hrnek žitné chlebové, 1 hrnek pšeničné chlebové, 1/2 hrnku hladké obyčejné a 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky.

        07.04.2013 19:00:48

      • Jája
        Jája

        Lžíci octa můžeš dát, dej 4 hrnky (1/4) mouky, 3 hladké, 1 špaldové, droždí stačí kávová lžíčka, maximálně 1 1/2 lžíčky, vše dej do mísy a pouze rukou spojit dohromady, šup, šup, žádné dlouhé zpracovávání, přikrýt utěrkou, velmi jednoduché a rychlé - žádný robot netřeba.

        07.04.2013 19:33:45

      • Jája
        Jája

        Podívej se na labuznik, tam jsem dala foto i recept - CHLÉB BEZ HNĚTENÍ

        07.04.2013 19:36:51

    • ifigeny
      ifigeny

      pecka, zkouším i zkombinovat mouky a zapracovat do těsta slunečnici nebo jiná semínka. :)

      07.04.2013 16:13:27

    • ch (tecka) simi
      ch (tecka) simi

      První pokus

      Dnes jsem prvně pekla chleba. Byla jsem připravená, že když nebude chutnat ,tak jej vyhodím.Chyba. Je skvělý, teda byl. Chtěla jsem přidat foto, ale už není co. Zítra peču znovu.
      Moc dík za skvělý recept.
      A pro pochybovače, nedá se srovnávat s chlebem z pekárny a pracný nebo časově náročný,to teda není !!!!

      07.04.2013 02:04:33


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.