reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • ina (tecka) vilimova
      ina (tecka) vilimova

      chlebový kvásek

      Prosím o radu, zda lze místo droždí použít chlebový kvásek, který se prodává na uvaření polévky kyselo? Za zkušenosti děkuji. J. Vilímová

      11.04.2013 11:36:18

    • Venom
      Venom

      dělávám ho, je výbornej, jen dávám 1/2 balíčku sušeného droždí.

      10.04.2013 21:48:13

    • krajcovamirka
      krajcovamirka

      ja tento chlebik robim casto,je lacny,dobry a hlavne viem co tam dam.Nepeciem ho v liatinovom pekaci,ale mam taky mensi na maso s pokrievkou.Ale ja mam recept,kde ide 1/4 cajovej lyzicky drozdia a pekne mi vykysne a to drozdie necitit,dobru chut

      09.04.2013 08:32:31


    • peterka
      peterka

      Zkuste to ,přátelé,s žitnou chlebovou moukou-k dostání na př.v Tesku asi za 26 Kč á 1 kg...Mahlzeit.

      08.04.2013 10:48:19

    • markesa43
      markesa43

      originalni recept

      je trosku jiny, peceni trva mnohem dele, ale chleb je mnohem chutnejsi vytvori se v nem i vetsia vzduchove bubliny a neni vubec citit kvasnicema.
      3 hrnky mouky, 1/4-1/3 cajove lzicky suchych kvasnic, 1 1/2 cajove lzicky soli. (ja pridavam velkou lzici kminu a velkou lzici slunecnicovych semen) vse nasucho promichame, pridame 1 1/2 hrnku vody, dobre vsechno smichat. Misu s testem prikryjeme tesne igelitovou folii, postavime do tepla (cca 25C) a nechame kynout 18-22 hodin. Pote testo vyjmeme na dobre pomouceny val (vetsi prkenko) a roztahneme rukama na placku asi 2 cm tlustou. Lehce prikryjeme, nechame testo asi 15 minut odpocnout. Pote testo placky nekolikrat prelozime, vytvarujeme chleb bud kulaty anebo na veku, dobre poprasime moukou (veku pak pecu ve forme), prikryjeme a nechame dalsi 2 hodiny kynout. V posledni pulhodine zapneme troubu a v ni vyhrejeme nadobu ve ktere chleb peceme. Tesne pred presunitim chleba do horke nadoby spodek nadoby pod chlebem lehce poprasim moukou. Prikryjeme, peceme 1/2 hodiny prikryte, a dalsich 15-20 minut peceme odkryte.
      Krajime az po vychladnuti. (Nikdy to tak dlouho nevydrzim.) Pecu tenhle chleba 2x tydne. Autor tohoto originalniho receptu nedoporucuje skladovat upeceny chleb v igelitovem pytliku. Tento chleb je uvnitr vlacny i po nekolika dnech.
      Opatrne s pridanim zitne mouky. Ta je tezka a chleb mi nikdy tak pekne nenakynul, i kdyz chutnal dobre.

      08.04.2013 06:39:54

    • moncherry44
      moncherry44

      chléb bez hnětení .....jája

      už budu péct 10 chleba a pořád sbírám zkušenosti. Těch kvasnic jsem dával sáček a trošku....to bylo asi moc. Jájo ale zde nepíšeš jestli dáváš ocet ? Myslím že ano. Z té jedné dávky se mě zdá malinký, tak raději zkusím opět 1,5 dávky.
      Jinak ještě dodám, že suchou směs promíchám v robotu a po přidání vody a octa + 2 pol. lžic sádla hnětám určo tak 3 min.

      07.04.2013 17:18:34


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.