reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • ina (tecka) vilimova
      ina (tecka) vilimova

      chlebový kvásek

      Prosím o radu, zda lze místo droždí použít chlebový kvásek, který se prodává na uvaření polévky kyselo? Za zkušenosti děkuji. J. Vilímová

      11.04.2013 11:36:18

    • Venom
      Venom

      dělávám ho, je výbornej, jen dávám 1/2 balíčku sušeného droždí.

      10.04.2013 21:48:13

    • krajcovamirka
      krajcovamirka

      ja tento chlebik robim casto,je lacny,dobry a hlavne viem co tam dam.Nepeciem ho v liatinovom pekaci,ale mam taky mensi na maso s pokrievkou.Ale ja mam recept,kde ide 1/4 cajovej lyzicky drozdia a pekne mi vykysne a to drozdie necitit,dobru chut

      09.04.2013 08:32:31


    • peterka
      peterka

      Zkuste to ,přátelé,s žitnou chlebovou moukou-k dostání na př.v Tesku asi za 26 Kč á 1 kg...Mahlzeit.

      08.04.2013 10:48:19

    • markesa43
      markesa43

      originalni recept

      je trosku jiny, peceni trva mnohem dele, ale chleb je mnohem chutnejsi vytvori se v nem i vetsia vzduchove bubliny a neni vubec citit kvasnicema.
      3 hrnky mouky, 1/4-1/3 cajove lzicky suchych kvasnic, 1 1/2 cajove lzicky soli. (ja pridavam velkou lzici kminu a velkou lzici slunecnicovych semen) vse nasucho promichame, pridame 1 1/2 hrnku vody, dobre vsechno smichat. Misu s testem prikryjeme tesne igelitovou folii, postavime do tepla (cca 25C) a nechame kynout 18-22 hodin. Pote testo vyjmeme na dobre pomouceny val (vetsi prkenko) a roztahneme rukama na placku asi 2 cm tlustou. Lehce prikryjeme, nechame testo asi 15 minut odpocnout. Pote testo placky nekolikrat prelozime, vytvarujeme chleb bud kulaty anebo na veku, dobre poprasime moukou (veku pak pecu ve forme), prikryjeme a nechame dalsi 2 hodiny kynout. V posledni pulhodine zapneme troubu a v ni vyhrejeme nadobu ve ktere chleb peceme. Tesne pred presunitim chleba do horke nadoby spodek nadoby pod chlebem lehce poprasim moukou. Prikryjeme, peceme 1/2 hodiny prikryte, a dalsich 15-20 minut peceme odkryte.
      Krajime az po vychladnuti. (Nikdy to tak dlouho nevydrzim.) Pecu tenhle chleba 2x tydne. Autor tohoto originalniho receptu nedoporucuje skladovat upeceny chleb v igelitovem pytliku. Tento chleb je uvnitr vlacny i po nekolika dnech.
      Opatrne s pridanim zitne mouky. Ta je tezka a chleb mi nikdy tak pekne nenakynul, i kdyz chutnal dobre.

      08.04.2013 06:39:54

    • moncherry44
      moncherry44

      chléb bez hnětení .....jája

      už budu péct 10 chleba a pořád sbírám zkušenosti. Těch kvasnic jsem dával sáček a trošku....to bylo asi moc. Jájo ale zde nepíšeš jestli dáváš ocet ? Myslím že ano. Z té jedné dávky se mě zdá malinký, tak raději zkusím opět 1,5 dávky.
      Jinak ještě dodám, že suchou směs promíchám v robotu a po přidání vody a octa + 2 pol. lžic sádla hnětám určo tak 3 min.

      07.04.2013 17:18:34


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.