reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 854 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

1. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • hana
      hana

      Co s tím, chléb se mě přilepí ke dnu kastrolu ( mám hliníkový ) , i když je nahřátý, myslím, že zkusím pečící papír na dno a uvidím, byly bych ráda za radu , díky :-)

      07.09.2013 21:02:22

      • Hungry
        Hungry

        Osobně bych ten hliníkový hrnec hodil do šrotu a koupil si pořádný, zdravý nezávadný. Ale pokud je ten hrnec opravdu dobře rozpálený, tak se ten chleba nemůže přilepit ani na něj...

        07.09.2013 22:56:50

      • 28helena
        28helena

        souhlas. hliníkový hodit z okna

        08.09.2013 11:16:45


    • 28helena
      28helena

      zdravím všechny kdo mi poradí...dělám tento chleba už rok byl vzdy výborný, ale ted poslední dobou je už druhý den mokrý lepivý a jako zkažený. čím asi?

      30.08.2013 07:23:16

    • marketa k.
      marketa k.

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      zdravim! chtela bych se zeptat jestli se to da cele upect bez prikryti, dekuji:)

      29.08.2013 18:30:29

      • Hungry
        Hungry

        Re: Komentář k receptu Chléb bez hnětení

        Nedá, protože těsto v první fázi uvolní páru, ve které se to peče. Alespon to popisuje pan Cuketka na svém bloku o chlebu....

        29.08.2013 19:55:21

    • babča
      babča

      chléb bez hnětení

      Dávám jeden hrnek hladké žitné chlebové mouky a dva hrnky hladké mouky. Jinak jsem postupovala dle receptu. Jiný chléb již nepeču, tento nemá chybu. Vyzkoušela jsem několik receptů, ale tento chléb nám nejvíce chutná. Doporučuji vyzkoušet. Moc děkuji za recept.

      24.08.2013 22:41:13

      • Monča
        Monča

        Re: chléb bez hnětení

        Dobrý den všem, včera jsem dělala tento chleba a dneska je zaděláno už na další. :-) Je výborný a vřele doporučuji. Děkuji moc za tento receptík. :-)

        26.08.2013 10:15:40

    • hajhana
      hajhana

      Výborný,děkujeme za recept.

      03.08.2013 09:31:02

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Dobrý den, i já přidám zkušenost s tímto receptem. Chléb je naprosto úžasný. Trochu jsem jej poupravila. Mísím 3 hrnky hladké mouky, sušené droždí, sůl, kmín a necelé 1,75 hrnků vody. Těsto je sice mnohem lepkavější a tekutější, ale chléb je o mnoho měkčí. Peču v e skleněné zapékací míse s víkem (2l), na 230°C, 30 min zakryté a pak 10 min. odkryté. Zkoušela jsem při míchání přilít i teplou vodu, těsto pak rychleji nakynulo a po hodině jsem jen dávala na vál a pak pekla... Výsledek stejný a stejně chutný.

      13.06.2013 02:26:57


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.