reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • babča
      babča

      chléb bez hnětení

      Dávám jeden hrnek hladké žitné chlebové mouky a dva hrnky hladké mouky. Jinak jsem postupovala dle receptu. Jiný chléb již nepeču, tento nemá chybu. Vyzkoušela jsem několik receptů, ale tento chléb nám nejvíce chutná. Doporučuji vyzkoušet. Moc děkuji za recept.

      24.08.2013 22:41:13

      • Monča
        Monča

        Re: chléb bez hnětení

        Dobrý den všem, včera jsem dělala tento chleba a dneska je zaděláno už na další. :-) Je výborný a vřele doporučuji. Děkuji moc za tento receptík. :-)

        26.08.2013 10:15:40

    • hajhana
      hajhana

      Výborný,děkujeme za recept.

      03.08.2013 09:31:02


    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Dobrý den, i já přidám zkušenost s tímto receptem. Chléb je naprosto úžasný. Trochu jsem jej poupravila. Mísím 3 hrnky hladké mouky, sušené droždí, sůl, kmín a necelé 1,75 hrnků vody. Těsto je sice mnohem lepkavější a tekutější, ale chléb je o mnoho měkčí. Peču v e skleněné zapékací míse s víkem (2l), na 230°C, 30 min zakryté a pak 10 min. odkryté. Zkoušela jsem při míchání přilít i teplou vodu, těsto pak rychleji nakynulo a po hodině jsem jen dávala na vál a pak pekla... Výsledek stejný a stejně chutný.

      13.06.2013 02:26:57

    • Karel
      Karel

      Zdravím distutující a mám dotaz : Jakým druhem dřeva doporučujete rozpálit starou zděnou pec kterou mám v chalupě ve Štramberku.
      Pec je vysoká 60cm široká metr a dlouhá 2metry.
      Předpokládám že nebude vhodné žádné smolnaté dřevo ale jen tvrdé
      Jse na pochybách o vhodnosti břízy nebo švestky.
      Názory sdělte prosím na drlik.k@seznam.cz protože je možné že odpovíte později. Mnoho štěstí v pečení přeje Karel z Kopřivnice

      01.06.2013 11:44:16

    • veronika (tecka) macenauerova
      veronika (tecka) macenauerova

      takový chléb dělávám i já,..je fakt super,už jsem znechucená tím hnusem,co prodávají v OC,tak dělám doma sama,..určitě doporučuji všem tento recept vyzkoušet! :)

      14.05.2013 13:07:51

    • Rdolla
      Rdolla

      Zajímalo by mě, kolik cca ten chleba s této dávky váží? Já mám zadělané těsto, no a zítra se uvidí :-)

      07.05.2013 19:27:19

    • Petra
      Petra

      chléb bez hnětení

      ráda se podělím i o mou zkušenost s tímto chlebem. Vlastně zázrakem. Já jsem tento recept objevila náhodou, ale s tím, že se přidává 1,5 hrnku vody. Trochu jsem recept ještě upravila. Někdy peču jen z hladké, jak se udává, jindy dám 1 hrnek hladké světlé, 1 hrnek hladké pšeničné tmavé a 1 hrnek žitné tmavé mouky. Dávám 2 lžičky soli. Nechávám kynout 12 hod, ale zkoušela jsem péct už po 8 hodinách, vůbec nepřekládám, po nahřátí ohnivzdorné mísy ihned přendám stěrkou těsto, posypu hl. moukou a peču 30 min přikryté a pak cca 30 min. odkryté. A výsledek? Kupovaný už nechceme, peču, peču a peču. Ať ho zkouším jakkoliv, pokaždé se povede. Vřele doporučuji, už jsem zkoušela i jiné recepty, ale tento nemá konkurenci, Ani v kupovaném. Skvělý!!!!!!!

      27.04.2013 11:58:43

      • kkjana
        kkjana

        Re: chléb bez hnětení

        To je přesně to, co peču i já. 2 hrnky hladké 1 hrnek žitné 1,5 vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky droždí, 12 hodin kynout, promíchat, nahřát litinový hrnec s poklicí, rovnou do hrnce, peču 30 min s poklicí, 30 min bez poklice, stále teplota 230 st, skvělé nejlepší :)

        23.05.2013 22:19:18


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.