reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • Marci
      Marci

      opravdu rychlej a výbornej!

      13.10.2013 08:57:19

    • Alena
      Alena

      Aby nebyl chleba úplně bílý, dávám 2 hrnky hladké mouky a 1 hrnek chlebové mouky.
      Někdy peču z čerstvého droždí, pak dávám 1/8 kostky.Peču tento chlebík už skoro 3 roky a lepší jsem ještě nenašla. Do těsta se můžou přidat ovesné vločky, semínka slunečnic, dýní , koření, jak se komu líbí a co mu chutná. Já ho nechávám kynout asi 12 hodin, je nadýchanější , vody ale ne opravdu více než 1/2 mouky, pak se s těstem hůře pracuje. Já ho po upečení nepotírám vodou, ale přikryju lehkou utěrkou
      Peču vždy přikryté 30 min. pak při 200 st. dopékám asi 20-25 min. Máme rádi chleba vypečený, čerstvý, s máslem je mňamka, jakou chleba ze supermarketu nikdy nedá.
      .28 Helena:
      může to být špatnou moukou, třeba dáváš víc vody, někdy je to i špatným droždím.

      29.09.2013 22:49:18

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Je to nádherný chlebíček.přidala jsem si hrnek polohrubé mouky,půl hrnku vody,lžíci otrub a octu.Je skvělý.Děkuji za recept

      29.09.2013 07:18:55


    • Věrčík
      Věrčík

      vysypávat formu?

      Chtěla bych tento zázrak vyzkoušet a chci se zeptat: vymazává se pekáč olejem nebo vysypává moukou? A když nemám skleněný pekáč, můžu péci ve smaltovaném? Moc díky!

      31.08.2013 11:43:21

      • 28helena
        28helena

        Re: vysypávat formu?

        nejlepší je litinový. bez vymazávání a vysypávání, když jej nahříváte tak se olej nebo mouka připalují. ale smaltovaný asi budete muset vyzkoušet.

        31.08.2013 13:32:46

      • Tanina6666
        Tanina6666

        Re: vysypávat formu?

        Chléb peču ve smaltovaném kulatém hrnci s poklicí. Pokud peču z dvojité dávky, používám klasický smaltovaný pekáč (s poklicí). Nevymazávám ani nevysypávám.

        01.09.2013 01:30:16

      • Dagmar
        Dagmar

        Re: vysypávat formu?

        forma se nevymazává, nejlepší je skleněný pekáč s víkem. s vodou šetřím, těsto když je tužší, tak se s ním lépe pracuje

        08.09.2013 11:19:59

      • čenda2
        čenda2

        Re: vysypávat formu?

        Není třeba vymazávat ani vysypávat moukou. V rozpáleném pekáčku se těsto nepřilepí. Po upečení se krásně vyklopí. Já už takto peču chléb asi 2 měsíce a jinýá už nechci. Zkoušel jsem ho před pečením posypat kmínem ale ten mi tak po upečení a vyklopení z pekáčku spadl. Důležité je, po vyklopení upečený chléb potřít mašlovačkou namočenou ve studené vodě. Jinak bude kůrka přiliž trvdá.

        15.09.2013 19:01:06


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.