reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • hana
      hana

      Co s tím, chléb se mě přilepí ke dnu kastrolu ( mám hliníkový ) , i když je nahřátý, myslím, že zkusím pečící papír na dno a uvidím, byly bych ráda za radu , díky :-)

      07.09.2013 21:02:22

      • Hungry
        Hungry

        Osobně bych ten hliníkový hrnec hodil do šrotu a koupil si pořádný, zdravý nezávadný. Ale pokud je ten hrnec opravdu dobře rozpálený, tak se ten chleba nemůže přilepit ani na něj...

        07.09.2013 22:56:50

      • 28helena
        28helena

        souhlas. hliníkový hodit z okna

        08.09.2013 11:16:45


    • Věrčík
      Věrčík

      vysypávat formu?

      Chtěla bych tento zázrak vyzkoušet a chci se zeptat: vymazává se pekáč olejem nebo vysypává moukou? A když nemám skleněný pekáč, můžu péci ve smaltovaném? Moc díky!

      31.08.2013 11:43:21

      • 28helena
        28helena

        Re: vysypávat formu?

        nejlepší je litinový. bez vymazávání a vysypávání, když jej nahříváte tak se olej nebo mouka připalují. ale smaltovaný asi budete muset vyzkoušet.

        31.08.2013 13:32:46

      • Tanina6666
        Tanina6666

        Re: vysypávat formu?

        Chléb peču ve smaltovaném kulatém hrnci s poklicí. Pokud peču z dvojité dávky, používám klasický smaltovaný pekáč (s poklicí). Nevymazávám ani nevysypávám.

        01.09.2013 01:30:16

      • Dagmar
        Dagmar

        Re: vysypávat formu?

        forma se nevymazává, nejlepší je skleněný pekáč s víkem. s vodou šetřím, těsto když je tužší, tak se s ním lépe pracuje

        08.09.2013 11:19:59

      • čenda2
        čenda2

        Re: vysypávat formu?

        Není třeba vymazávat ani vysypávat moukou. V rozpáleném pekáčku se těsto nepřilepí. Po upečení se krásně vyklopí. Já už takto peču chléb asi 2 měsíce a jinýá už nechci. Zkoušel jsem ho před pečením posypat kmínem ale ten mi tak po upečení a vyklopení z pekáčku spadl. Důležité je, po vyklopení upečený chléb potřít mašlovačkou namočenou ve studené vodě. Jinak bude kůrka přiliž trvdá.

        15.09.2013 19:01:06

    • 28helena
      28helena

      zdravím všechny kdo mi poradí...dělám tento chleba už rok byl vzdy výborný, ale ted poslední dobou je už druhý den mokrý lepivý a jako zkažený. čím asi?

      30.08.2013 07:23:16

    • marketa k.
      marketa k.

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      zdravim! chtela bych se zeptat jestli se to da cele upect bez prikryti, dekuji:)

      29.08.2013 18:30:29


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.