reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • Marci
      Marci

      opravdu rychlej a výbornej!

      13.10.2013 08:57:19

    • Premip
      Premip

      Tohle přeci nemá s chlebem nic společného! Je ,to buchta. Do chleba se nedává droždí,ale kvásek. A těsto se musí důkladně několikrát propracovat. Pak vám takový chléb vydrží bez problémů,jen pod plachetkou,třeba týden.

      29.09.2013 23:37:35

      • Rozumbrada
        Rozumbrada

        Tento chléb se prostě peče jinak... Je vidět, že pro některé méně tolerantní jedince je to nepřekonatelná překážka, se kterou se nedokáží vyrovnat :-(

        30.09.2013 13:07:32


      • Jája
        Jája

        Proč bych měla jíst chleba týden, to já si chléb upeču raději, častěji...

        22.10.2013 17:40:43

    • Alena
      Alena

      Aby nebyl chleba úplně bílý, dávám 2 hrnky hladké mouky a 1 hrnek chlebové mouky.
      Někdy peču z čerstvého droždí, pak dávám 1/8 kostky.Peču tento chlebík už skoro 3 roky a lepší jsem ještě nenašla. Do těsta se můžou přidat ovesné vločky, semínka slunečnic, dýní , koření, jak se komu líbí a co mu chutná. Já ho nechávám kynout asi 12 hodin, je nadýchanější , vody ale ne opravdu více než 1/2 mouky, pak se s těstem hůře pracuje. Já ho po upečení nepotírám vodou, ale přikryju lehkou utěrkou
      Peču vždy přikryté 30 min. pak při 200 st. dopékám asi 20-25 min. Máme rádi chleba vypečený, čerstvý, s máslem je mňamka, jakou chleba ze supermarketu nikdy nedá.
      .28 Helena:
      může to být špatnou moukou, třeba dáváš víc vody, někdy je to i špatným droždím.

      29.09.2013 22:49:18

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Je to nádherný chlebíček.přidala jsem si hrnek polohrubé mouky,půl hrnku vody,lžíci otrub a octu.Je skvělý.Děkuji za recept

      29.09.2013 07:18:55

    • Věrčík
      Věrčík

      vysypávat formu?

      Chtěla bych tento zázrak vyzkoušet a chci se zeptat: vymazává se pekáč olejem nebo vysypává moukou? A když nemám skleněný pekáč, můžu péci ve smaltovaném? Moc díky!

      31.08.2013 11:43:21

      • Tanina6666
        Tanina6666

        Re: vysypávat formu?

        Chléb peču ve smaltovaném kulatém hrnci s poklicí. Pokud peču z dvojité dávky, používám klasický smaltovaný pekáč (s poklicí). Nevymazávám ani nevysypávám.

        01.09.2013 01:30:16

      • Dagmar
        Dagmar

        Re: vysypávat formu?

        forma se nevymazává, nejlepší je skleněný pekáč s víkem. s vodou šetřím, těsto když je tužší, tak se s ním lépe pracuje

        08.09.2013 11:19:59

      • čenda2
        čenda2

        Re: vysypávat formu?

        Není třeba vymazávat ani vysypávat moukou. V rozpáleném pekáčku se těsto nepřilepí. Po upečení se krásně vyklopí. Já už takto peču chléb asi 2 měsíce a jinýá už nechci. Zkoušel jsem ho před pečením posypat kmínem ale ten mi tak po upečení a vyklopení z pekáčku spadl. Důležité je, po vyklopení upečený chléb potřít mašlovačkou namočenou ve studené vodě. Jinak bude kůrka přiliž trvdá.

        15.09.2013 19:01:06


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.