reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Iva
      Iva

      překládání

      Já jsem asi dost natvrdlá, ale můžete mi vysvětlit, jak se to těsto překládá a proč? Moc děkuji.

      28.11.2013 11:24:33

    • vittara
      vittara

      Včera večer jsem upekla,velice jednoduchý recept a chlepa je naprosto luxusní,přítel se olizoval až za ušima,kupovanému chlebu odzvonilo :-) Jdu zakládat na nový abychom měli na ráno :-)

      08.11.2013 12:30:06

    • Marci
      Marci

      opravdu rychlej a výbornej!

      13.10.2013 08:57:19


    • Premip
      Premip

      Tohle přeci nemá s chlebem nic společného! Je ,to buchta. Do chleba se nedává droždí,ale kvásek. A těsto se musí důkladně několikrát propracovat. Pak vám takový chléb vydrží bez problémů,jen pod plachetkou,třeba týden.

      29.09.2013 23:37:35

    • Alena
      Alena

      Aby nebyl chleba úplně bílý, dávám 2 hrnky hladké mouky a 1 hrnek chlebové mouky.
      Někdy peču z čerstvého droždí, pak dávám 1/8 kostky.Peču tento chlebík už skoro 3 roky a lepší jsem ještě nenašla. Do těsta se můžou přidat ovesné vločky, semínka slunečnic, dýní , koření, jak se komu líbí a co mu chutná. Já ho nechávám kynout asi 12 hodin, je nadýchanější , vody ale ne opravdu více než 1/2 mouky, pak se s těstem hůře pracuje. Já ho po upečení nepotírám vodou, ale přikryju lehkou utěrkou
      Peču vždy přikryté 30 min. pak při 200 st. dopékám asi 20-25 min. Máme rádi chleba vypečený, čerstvý, s máslem je mňamka, jakou chleba ze supermarketu nikdy nedá.
      .28 Helena:
      může to být špatnou moukou, třeba dáváš víc vody, někdy je to i špatným droždím.

      29.09.2013 22:49:18

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Je to nádherný chlebíček.přidala jsem si hrnek polohrubé mouky,půl hrnku vody,lžíci otrub a octu.Je skvělý.Děkuji za recept

      29.09.2013 07:18:55


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.