reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • galuskova (tecka) vanda
      galuskova (tecka) vanda

      Je vynikající,přesně podle receptu.

      25.01.2014 09:15:08

    • Petra
      Petra

      super recept

      Super recept. Jednoduchy, rychly, vyborny. Jsem nadsena. Za 3 dny ho pecu uz poctvrte :-)

      04.01.2014 21:53:14

    • Iva
      Iva

      překládání

      Já jsem asi dost natvrdlá, ale můžete mi vysvětlit, jak se to těsto překládá a proč? Moc děkuji.

      28.11.2013 11:25:12


      • Petr
        Petr

        Re: překládání

        Ono to nemusíte nijak složitě překládat. Stačí to roztáhnout a zase poskládat, nechat odpočinout. Hlavně rozehřát troubu i s pekáčem. Do rozehřátého pekáče vložit těsto a šup do trouby. Dělán to běžně a chleba je výborný. Pro ty, kteří upřednostňují chléb z kvásku nic nenamítám. Dobrý chléb se dá upéct různě.

        28.11.2013 12:52:52

      • Jája
        Jája

        Re: překládání

        Tak zní recept na chléb BEZ HNĚTENÍ, nevyhovuje-li Vám, jsou zde různé recepty na chléb, stačí se mrknout jinam, kde se musí řádně vypracovat těsto, nebo použít robot.

        28.11.2013 17:42:47

    • Iva
      Iva

      překládání

      Já jsem asi dost natvrdlá, ale můžete mi vysvětlit, jak se to těsto překládá a proč? Moc děkuji.

      28.11.2013 11:24:33

    • vittara
      vittara

      Včera večer jsem upekla,velice jednoduchý recept a chlepa je naprosto luxusní,přítel se olizoval až za ušima,kupovanému chlebu odzvonilo :-) Jdu zakládat na nový abychom měli na ráno :-)

      08.11.2013 12:30:06

    • Premip
      Premip

      Tohle přeci nemá s chlebem nic společného! Je ,to buchta. Do chleba se nedává droždí,ale kvásek. A těsto se musí důkladně několikrát propracovat. Pak vám takový chléb vydrží bez problémů,jen pod plachetkou,třeba týden.

      29.09.2013 23:37:35


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.