reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • galuskova (tecka) vanda
      galuskova (tecka) vanda

      Je vynikající,přesně podle receptu.

      25.01.2014 09:15:08

    • Kamila
      Kamila

      proč se těsto překládá?

      Tak ještě jednou, ptám se i za Ivu, proč se těsto překládá? A Ivo, mrkni na cuketka.cz chléb Šumava bez hnětení, je to tam i vyfocený. Ale PROČ???

      09.01.2014 18:52:56

      • Hungry
        Hungry

        Re: proč se těsto překládá?

        Mi osobně je to také záhadou, proč. Já už více jak rok jen víčkem od konzervy oddělím těsto od kynoucí nádoby a vyklopím do pomoučené útěrky. Tu vložím i s těstem zpět, aby mi zůstal tvar pravidelné hroudy. Po 40min rozpékání trouby překlopím z útěrky do jenského skla a peču. Když jsem to porovnával s překládaným těstem, neshledal jsem žádný rozdíl... Ani v chuti ani ve výšce pecnu...

        09.01.2014 20:00:56


      • Jája
        Jája

        Re: proč se těsto překládá?

        Protože je to chléb bez hnětení, nemusíte těsto pracně vypracovávat, ani ho hnětat v robotu. Snad je to dostačující.....

        10.01.2014 13:59:24

    • Petra
      Petra

      super recept

      Super recept. Jednoduchy, rychly, vyborny. Jsem nadsena. Za 3 dny ho pecu uz poctvrte :-)

      04.01.2014 21:53:14

    • Iva
      Iva

      překládání

      Já jsem asi dost natvrdlá, ale můžete mi vysvětlit, jak se to těsto překládá a proč? Moc děkuji.

      28.11.2013 11:25:12


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.