reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 801 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 610 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 790 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • djoro
      djoro

      Zde je bezkonkurenční cena i kvalita. Používám už dlouho. http://www.kutilov.cz/drozdi/

      28.09.2014 18:23:54

    • skocilasovam
      skocilasovam

      JEDINĚ SUŠENÉ DROŽDÍ FRANCOUZSKÉ - S VLAŠTOVKOU - modrobílý lesklý sáček

      22.07.2014 17:00:41

    • Pepinka
      Pepinka

      Dobrý den,jen skromný dotaz! Těch sáčku sušeného droždí je více druhů a to,že se liší v gramáží,tak který tam dát 7g nebo 10g?Aby to nebylo moc cítit po kvysnicích!Děkuji za odpověď :-)))

      03.03.2014 10:01:34


    • Kamila
      Kamila

      proč se těsto překládá?

      Tak ještě jednou, ptám se i za Ivu, proč se těsto překládá? A Ivo, mrkni na cuketka.cz chléb Šumava bez hnětení, je to tam i vyfocený. Ale PROČ???

      09.01.2014 18:52:56

      • Hungry
        Hungry

        Re: proč se těsto překládá?

        Mi osobně je to také záhadou, proč. Já už více jak rok jen víčkem od konzervy oddělím těsto od kynoucí nádoby a vyklopím do pomoučené útěrky. Tu vložím i s těstem zpět, aby mi zůstal tvar pravidelné hroudy. Po 40min rozpékání trouby překlopím z útěrky do jenského skla a peču. Když jsem to porovnával s překládaným těstem, neshledal jsem žádný rozdíl... Ani v chuti ani ve výšce pecnu...

        09.01.2014 20:00:56

    • Renča
      Renča

      Tak my už pečeme z dvojité dávky,protože když upeču z normální dávky,tak zmizí ještě teplý,jéé,ty patky s máslem,no to je lahoda!!!!
      A aby zbylo potom na normální jídlo,musíme holt péct dvojitý.
      Je božííííííí!!!!!!!!

      27.04.2013 19:14:21


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.