reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 678 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • karin
      karin

      Už jsem pekla kdejaký chléb, ale tenhle je fakt nejlepší. Přidala jsem sůl, kmín a místo jednoho hrnku pšeničné, žitnou mouku.

      23.10.2012 23:11:56

    • Astheart
      Astheart

      Nejlepší nádoba je litina nebo jenské sklo, ale dá se i v silném smaltu.

      22.10.2012 15:09:47

    • Astheart
      Astheart

      Teplota přes 200 st. je skutečně moc. Nádobu sice vyhřeju, ale pak teplotu stáhnu. Peču v plynové troubě a tam je těžko nastavit teplotu. Přidám-li, často se stane, že chleba se od spodu spálí....... Takže opatrně vyzkoušet. Asi 20 min přikryté a pak dalších 20 bez pokličky.

      22.10.2012 15:07:33


    • Péťa
      Péťa

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      21.10.2012 09:13:19

    • Pavlína
      Pavlína

      Chléb jsem pekla o víkendu,v sobotu jsem dala cibulku a v neděli škvarky. Chléb je dobrý ,ale lepší mi přijde až tak druhý třetí den,jinak nejde ukrojit jak je kůrka křupavoučká :-P .

      16.10.2012 11:34:53

    • bresta
      bresta

      chléb bez hnětení

      Ahojky.Tento chleba jsem jednou zkusila.Byl dobrý,ale zdál se mi dost světlý /vlasně je tam jen hladká mouka/.Příště jej zkusím zadělat půl hladké a půl žitné mouky.Doufám,že dopadne dobře.Má s tím někdo zkušenosti?

      15.10.2012 13:15:50

      • Honzka
        Honzka

        Chléb bez hnětení

        Dělala jsme ho ze tří druhů mouky - hladká, chlebová žitná a chlebová pšeničná.
        Je výborný, jen příště přidám ještě alespoň 1/2 lžičky soli a nějaká semínka. Jinak super bez problému, pekla jsem na 190 oC.

        15.10.2012 16:35:32

      • Astheart
        Astheart

        Pravidelně peču se žitnou moukou. Žitné mouky je možno dát až polovinu. Přidávám také lžíci octa a vody dávám na 3 hrnky mouky 150 ml. Někdy je problém chleba vyklopit. Na netu jsem našla způsob: Těsto dáme na čtverec pečícího papíru a šoupneme to do vyhřáté nádoby i s tím papírem. A je po problému. :)

        22.10.2012 15:03:43

    • hanina
      hanina

      chléb bez hnětení

      Fakt je, že ho taky peču při 190 st. C

      11.10.2012 13:30:38


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.