reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • sun2004
      sun2004

      na jedničku!!

      Dlouho jsem hledala dobrý recept, žijeme v zahraničí a tady nám ten český chleba chybí dvojnásob. Dnes jsem tento recept zkoušela poprvé, ale určitě ne naposledy!! Parádní chleba, velice jednoduchý na přípravu, po upečení se dal lekce vyndat a chutná výtečně!! moc děkuji za recept!!

      07.11.2012 18:50:08

    • yuasa
      yuasa

      Tak jsem právě dala kynout těsto, tak za pár hodin uvidíme, už se nemůžu dočkat :)
      Přivítám manžela po návratu domů domácím chlebe se solí :)

      07.11.2012 12:13:08

    • věra
      věra

      chléb bez hnětení

      dnes jsem ho pekla poprvé a s obavami, ale musím přiznat že je perfektní jen se mi trochu připekl od spodu, tak nevím jestli se forma má něčím vymazat.

      06.11.2012 22:45:06


    • Tapi
      Tapi

      Chléb bez ....

      Dobrý den,tento chlebíček peču už léta - nedávám tam tolik droždí,dám jen malinkou lžičku takovou umělou a ani ho nevytahuji z misky na val - v mise těsto trochu obrátím a mockrát se mě už stalo,že jsem ho pekla až po 12 hodinách a taky dobrý :-)

      05.11.2012 05:20:38

    • maxovka
      maxovka

      Chléb bez hnětení.

      S vééééélkou obavou jsem dnes upekla a jsem mile překvapená.Zatím teda neochutnaný,ale vypadá nádheně.Už pro tu jednoduchost stojí za to.

      04.11.2012 10:48:10

    • beruška jaruška
      beruška jaruška

      Je výborný,pekla jsem už dvakrát.Do těsta jsem přidala slunečnicová semínka.

      03.11.2012 19:37:09

    • vovodca
      vovodca

      chléb bez hnětení

      Vážení, prosím o radu, mám jen remosku, dá se to i v remosce ???

      25.10.2012 17:01:28

      • klaun
        klaun

        lidunaj

        Chlebu se vždy říkalo "Boží dar" a podle toho se s ním také zacházelo. První svůj chleba jsem upekl když mě bylo asi 25 let, na rozpáleném kameni na čundru, což bylo skoro před padesáti léty. Kamarád byl pekař vyučený u vlastního otce, který před zlodějským únorem 48 vlasnil ve svém domě pakárnu a tudíž byl nepřítel lidu. No a tento nepřítel lidu mě částečně poodhalil tajemství dobrého chleba. Již v té době rudochů se začaly používat elektrické a parní pece, což je něco jako o trošku větší trouba domácí. Svůj první chleba jsem pekl na placatém kamínku na čundru a přikusovali jsme dobře pečenou rybyčku v jílovém obalu. Od té doby jsem čas od času chlebík doma pekl, a to ne proto že by to bylo potřeba, on totož za rudochů byl ještě chleba chlebem, ale proto, abych to nezapoměl. V současné době mně přešla chuť konzumovat čínské vlasy a kopyta, a tak jsem se dal na dráhu pekaře. Nechci se s nikým dohadovat, každý ať si to dělá po svém, ale myslím že mám před vámi dosti letitý náskok v praktickém pečení.
        Jen tak na okraj, proč neukážete váš chlebíček v řezu, aby byla vidět jeho struktura. Kůrka o něčem vypovídá.

        27.10.2012 12:04:04

      • Krušnohorka
        Krušnohorka

        Re: chléb bez hnětení

        To zkus, ne?

        02.11.2012 10:15:42


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.