reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Mirka
      Mirka

      Muj chleba ...

      ... ktery si pecu doma je mnamozni, ale ja take pouzivam vic ingredienci ... dokonce i ocet, varenou bramboru atd. a ja ho ale hnetu, vlastne ne ja ale muj stroj ho hnete 5 minut. Urcite ale vyzkousim tento jednoduchy a uvidim, jestli bude take tak dobry.
      Ja jsu pres chleba fajnsmekr a me se jen tak lehce kdejakym chlebem nezavdecite.
      Mate nekdo obrazek tohoto receptu v rezu?

      01.11.2012 19:27:21

    • hana (tecka) jirankova86
      hana (tecka) jirankova86

      Chlebík je skvělý

      Tento recept je opravdu skvělý.... místo jednoho hrníčku hl. mouky jsem dala žitnou celozrnnou a posypala před pečením kmínem.
      Myslím si, že vykynuté bylo těsto opravdu o hodinku či dvě dříve, ale poprvé jsem raději dodržela postup. :))
      Jediné co jsem neudělala je skládání na třetiny. Z těsta jsem hned vytvarovala kulatý bochánek, který jsem nechala půl hodinky kynout pod utěrkou, a výsledek byl krásný kulatý bochník. :)

      29.10.2012 19:09:57

    • hamanek
      hamanek

      nechat kynout 6 hodin???? blbost....za 1,5 hod. mám těsto vykynuté, překlopím z mísy na plech, mašlovačkou ho přejedu (voda + trochu solamylu) a šoupnu do trouby. peču hodinu....chleba jak malovanej ....a ňam

      28.10.2012 15:15:27


    • vovodca
      vovodca

      chléb bez hnětení

      Vážení, prosím o radu, mám jen remosku, dá se to i v remosce ???

      25.10.2012 17:01:28

      • Astheart
        Astheart

        Teoreticky by to v remosce mělo jít, ale asi jen v té velké, aby se tam dala dát nádoba s pokličkou.

        25.10.2012 17:26:40

      • klaun
        klaun

        lidunaj

        Chlebu se vždy říkalo "Boží dar" a podle toho se s ním také zacházelo. První svůj chleba jsem upekl když mě bylo asi 25 let, na rozpáleném kameni na čundru, což bylo skoro před padesáti léty. Kamarád byl pekař vyučený u vlastního otce, který před zlodějským únorem 48 vlasnil ve svém domě pakárnu a tudíž byl nepřítel lidu. No a tento nepřítel lidu mě částečně poodhalil tajemství dobrého chleba. Již v té době rudochů se začaly používat elektrické a parní pece, což je něco jako o trošku větší trouba domácí. Svůj první chleba jsem pekl na placatém kamínku na čundru a přikusovali jsme dobře pečenou rybyčku v jílovém obalu. Od té doby jsem čas od času chlebík doma pekl, a to ne proto že by to bylo potřeba, on totož za rudochů byl ještě chleba chlebem, ale proto, abych to nezapoměl. V současné době mně přešla chuť konzumovat čínské vlasy a kopyta, a tak jsem se dal na dráhu pekaře. Nechci se s nikým dohadovat, každý ať si to dělá po svém, ale myslím že mám před vámi dosti letitý náskok v praktickém pečení.
        Jen tak na okraj, proč neukážete váš chlebíček v řezu, aby byla vidět jeho struktura. Kůrka o něčem vypovídá.

        27.10.2012 12:04:04

      • Krušnohorka
        Krušnohorka

        Re: chléb bez hnětení

        To zkus, ne?

        02.11.2012 10:15:42


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.