reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • yuasa
      yuasa

      Tak jsem právě dala kynout těsto, tak za pár hodin uvidíme, už se nemůžu dočkat :)
      Přivítám manžela po návratu domů domácím chlebe se solí :)

      07.11.2012 12:13:08

    • věra
      věra

      chléb bez hnětení

      dnes jsem ho pekla poprvé a s obavami, ale musím přiznat že je perfektní jen se mi trochu připekl od spodu, tak nevím jestli se forma má něčím vymazat.

      06.11.2012 22:45:06

    • Tapi
      Tapi

      Chléb bez ....

      Dobrý den,tento chlebíček peču už léta - nedávám tam tolik droždí,dám jen malinkou lžičku takovou umělou a ani ho nevytahuji z misky na val - v mise těsto trochu obrátím a mockrát se mě už stalo,že jsem ho pekla až po 12 hodinách a taky dobrý :-)

      05.11.2012 05:20:38


    • maxovka
      maxovka

      Chléb bez hnětení.

      S vééééélkou obavou jsem dnes upekla a jsem mile překvapená.Zatím teda neochutnaný,ale vypadá nádheně.Už pro tu jednoduchost stojí za to.

      04.11.2012 10:48:10

    • beruška jaruška
      beruška jaruška

      Je výborný,pekla jsem už dvakrát.Do těsta jsem přidala slunečnicová semínka.

      03.11.2012 19:37:09

    • vovodca
      vovodca

      chléb bez hnětení

      Vážení, prosím o radu, mám jen remosku, dá se to i v remosce ???

      25.10.2012 17:01:28

      • klaun
        klaun

        lidunaj

        Chlebu se vždy říkalo "Boží dar" a podle toho se s ním také zacházelo. První svůj chleba jsem upekl když mě bylo asi 25 let, na rozpáleném kameni na čundru, což bylo skoro před padesáti léty. Kamarád byl pekař vyučený u vlastního otce, který před zlodějským únorem 48 vlasnil ve svém domě pakárnu a tudíž byl nepřítel lidu. No a tento nepřítel lidu mě částečně poodhalil tajemství dobrého chleba. Již v té době rudochů se začaly používat elektrické a parní pece, což je něco jako o trošku větší trouba domácí. Svůj první chleba jsem pekl na placatém kamínku na čundru a přikusovali jsme dobře pečenou rybyčku v jílovém obalu. Od té doby jsem čas od času chlebík doma pekl, a to ne proto že by to bylo potřeba, on totož za rudochů byl ještě chleba chlebem, ale proto, abych to nezapoměl. V současné době mně přešla chuť konzumovat čínské vlasy a kopyta, a tak jsem se dal na dráhu pekaře. Nechci se s nikým dohadovat, každý ať si to dělá po svém, ale myslím že mám před vámi dosti letitý náskok v praktickém pečení.
        Jen tak na okraj, proč neukážete váš chlebíček v řezu, aby byla vidět jeho struktura. Kůrka o něčem vypovídá.

        27.10.2012 12:04:04

      • Krušnohorka
        Krušnohorka

        Re: chléb bez hnětení

        To zkus, ne?

        02.11.2012 10:15:42


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.