reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • jan
      jan

      chléb a čas

      ... žehrajíce na nedostatek času posuzujetečas. náročnost pekárny a samovýroby - za dobu této polemiky - co vše by se stihlo :-))))

      11.11.2012 12:51:03

    • aneleh18
      aneleh18

      Chléb bez hnětení

      Úžasný, jednoduchý,velmi dobrý. Vyjde na polovinu ceny ve srovnání s kupovaným. My jsme dokonce přestali kupovat rohlíky a housky, nemají už šanci. Já jsem si recept ještě zjednodušila, neprovádím složité překládání těsta, jen když je vykynuté a jdu zapnout troubu, trochu ho vařečkou v míse "potrápím", nechám odpočinout a dám do pekáčku s jemně poprášeným dnem hladkou moukou, po upečení ho krásně vyklopím. I to kynutí podle mého nemusí být tak dlouhé, když těsto zdvojnásobí objem ( cca za 1,5 h), tak je hotovo a na kyprosti chleba se nic nemění.
      Díky za výborný recept.

      08.11.2012 21:28:23

    • yuasa
      yuasa

      Vynikající, skvělý, chutný, rychlý, jednoduchý, perfektní, křupavý, voňavý, prostě JEDNIČKA MEZI CHLEBY :-) Včera jsem ho večer vyndala z trouby, než jsme šli spát, byla chleba jen půlka, a to upozorňuji, že jsme si ho odtrhávali samotný už z pekáčku :-) a dnes zbyla jen patička a to jen díky tomu, že jsme skoro celý den nebyli doma, jinak by už dopoledne nebyl :-) Dnes večer zadělám na další a zítra ráno dodělám - mňam už se těším.
      Kdyby šlo ocenit jeden jediný recept na chleba šesti hvězdičkami, byl by to ten Váš!!! Děkuji, hledala jsem dlouho, ale díky Vám se mi to vyplatilo :)

      08.11.2012 18:06:47


    • Martina
      Martina

      vřele doporučuji

      Super recept, chléb jsem pekla poprvé v životě a tento recept mě velmi zaujal. Musím říci, že chlebíček voněl po upečení naprosto skvostně a ta křupavá kůrka, no prostě dokonalý. Už nebudu péct jiný. Manžel ho snědl hned skoro půlku za tepla. Na druhý den tudíž moc nezbylo, ale dal se též dobře sníst, i když už nekřupal. Další den už nevím, jak by chutnal, už nezbylo :-)

      08.11.2012 11:32:23

    • sun2004
      sun2004

      na jedničku!!

      Dlouho jsem hledala dobrý recept, žijeme v zahraničí a tady nám ten český chleba chybí dvojnásob. Dnes jsem tento recept zkoušela poprvé, ale určitě ne naposledy!! Parádní chleba, velice jednoduchý na přípravu, po upečení se dal lekce vyndat a chutná výtečně!! moc děkuji za recept!!

      07.11.2012 18:50:08

    • yuasa
      yuasa

      Tak jsem právě dala kynout těsto, tak za pár hodin uvidíme, už se nemůžu dočkat :)
      Přivítám manžela po návratu domů domácím chlebe se solí :)

      07.11.2012 12:13:08

    • věra
      věra

      chléb bez hnětení

      dnes jsem ho pekla poprvé a s obavami, ale musím přiznat že je perfektní jen se mi trochu připekl od spodu, tak nevím jestli se forma má něčím vymazat.

      06.11.2012 22:45:06

    • Tapi
      Tapi

      Chléb bez ....

      Dobrý den,tento chlebíček peču už léta - nedávám tam tolik droždí,dám jen malinkou lžičku takovou umělou a ani ho nevytahuji z misky na val - v mise těsto trochu obrátím a mockrát se mě už stalo,že jsem ho pekla až po 12 hodinách a taky dobrý :-)

      05.11.2012 05:20:38

    • maxovka
      maxovka

      Chléb bez hnětení.

      S vééééélkou obavou jsem dnes upekla a jsem mile překvapená.Zatím teda neochutnaný,ale vypadá nádheně.Už pro tu jednoduchost stojí za to.

      04.11.2012 10:48:10

    • beruška jaruška
      beruška jaruška

      Je výborný,pekla jsem už dvakrát.Do těsta jsem přidala slunečnicová semínka.

      03.11.2012 19:37:09


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.