reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    450×

    4,8 450
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 661 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • krystlovasarka
      krystlovasarka

      chleba bez hnětení

      je to úžasný nápad... namíchala jsem těsto ráno před odchodem do práce, odpoledne jen vyklepla z mísy, rozplácala, šla nakoupit, pak přeložila na 3x ze stran a po půlhodině kynutí v klidu pod utěrkou jsem jej dala do horkého pekáče a do trouby (místo poklice obrácený plech). výsledek je neskutečný - měkký, chutný chléb s křupavou kůrkou, který výborně chutná i po 3 dnech a je stále měkký (na víkend jsem ho dělala 2x za sebou, s česnekem a sezamem, obojí výborné). chutnal celé rodině. recept mohu všem doporučit, zvládnou to i nezkušené kuchařky :-)

      11.11.2012 23:24:31

    • Martin
      Martin

      zapojím se do diskuze, která mi příjde bezpředmětná. Domácí chleba je super věc, ale když ho děláte 2x do roka jako my, tak se přeci jen vyplatí udělat ho ručně

      mějte se a hlavně klídek :-)

      11.11.2012 19:20:05

    • linda
      linda

      bez debat bochnik z trouby ma lepsi kurcicku po celém povrchu, ne jen na jedné straně kvádru jako z pekárny...:-)

      11.11.2012 14:38:57


    • jan
      jan

      chléb a čas

      ... žehrajíce na nedostatek času posuzujetečas. náročnost pekárny a samovýroby - za dobu této polemiky - co vše by se stihlo :-))))

      11.11.2012 12:51:03

    • aneleh18
      aneleh18

      Chléb bez hnětení

      Úžasný, jednoduchý,velmi dobrý. Vyjde na polovinu ceny ve srovnání s kupovaným. My jsme dokonce přestali kupovat rohlíky a housky, nemají už šanci. Já jsem si recept ještě zjednodušila, neprovádím složité překládání těsta, jen když je vykynuté a jdu zapnout troubu, trochu ho vařečkou v míse "potrápím", nechám odpočinout a dám do pekáčku s jemně poprášeným dnem hladkou moukou, po upečení ho krásně vyklopím. I to kynutí podle mého nemusí být tak dlouhé, když těsto zdvojnásobí objem ( cca za 1,5 h), tak je hotovo a na kyprosti chleba se nic nemění.
      Díky za výborný recept.

      08.11.2012 21:28:23

    • yuasa
      yuasa

      Vynikající, skvělý, chutný, rychlý, jednoduchý, perfektní, křupavý, voňavý, prostě JEDNIČKA MEZI CHLEBY :-) Včera jsem ho večer vyndala z trouby, než jsme šli spát, byla chleba jen půlka, a to upozorňuji, že jsme si ho odtrhávali samotný už z pekáčku :-) a dnes zbyla jen patička a to jen díky tomu, že jsme skoro celý den nebyli doma, jinak by už dopoledne nebyl :-) Dnes večer zadělám na další a zítra ráno dodělám - mňam už se těším.
      Kdyby šlo ocenit jeden jediný recept na chleba šesti hvězdičkami, byl by to ten Váš!!! Děkuji, hledala jsem dlouho, ale díky Vám se mi to vyplatilo :)

      08.11.2012 18:06:47

    • Martina
      Martina

      vřele doporučuji

      Super recept, chléb jsem pekla poprvé v životě a tento recept mě velmi zaujal. Musím říci, že chlebíček voněl po upečení naprosto skvostně a ta křupavá kůrka, no prostě dokonalý. Už nebudu péct jiný. Manžel ho snědl hned skoro půlku za tepla. Na druhý den tudíž moc nezbylo, ale dal se též dobře sníst, i když už nekřupal. Další den už nevím, jak by chutnal, už nezbylo :-)

      08.11.2012 11:32:23

    • sun2004
      sun2004

      na jedničku!!

      Dlouho jsem hledala dobrý recept, žijeme v zahraničí a tady nám ten český chleba chybí dvojnásob. Dnes jsem tento recept zkoušela poprvé, ale určitě ne naposledy!! Parádní chleba, velice jednoduchý na přípravu, po upečení se dal lekce vyndat a chutná výtečně!! moc děkuji za recept!!

      07.11.2012 18:50:08

    • Mirka
      Mirka

      Jaky obsah ma cesky hrnek???

      Muze mi nekdo prosim pekne napsat o jak veliky hrnek se jedna? Jsou ruzne hrnky. V americe je 1 cup 250ml, to je 9 fluid oz ... a jak je to v cesku?
      DEKUJI!

      01.11.2012 19:10:47


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.