reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • luluska13
      luluska13

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Naprosto skvělý recept. Doporučuji.
      Lenka

      09.07.2017 20:36:58

    • Zbyněk
      Zbyněk

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      A já dávám klidně celý sáček sušeného droždí, protože mi právě ta kvasnicová chuť neskutečně chutná! :D

      20.03.2017 23:55:21

      • Radka
        Radka

        Re: Komentář k receptu Chléb bez hnětení

        No vždyť ano;-)na velký bochník 2 pořádný lžičky, a to je celý sáček.

        01.04.2017 12:37:53


    • Alena
      Alena

      Prosím o konkrétní název hladké mouky. Chleba peču jistě 2 roky a najednou po 2 dnech se chleba od středu začne strašně lepit a není to poživatelné. Začala jsem používat hladkou pšeničnou mouku z Kauflandu. Hledám řešení. Děkuji moc za případnou radu.

      23.08.2016 10:36:48

      • Hungry
        Hungry

        Re: dotaz

        Já nakupuji mouku zásadně ve mlýně. Doporučené mi byly:
        typ 1050 - tmava pšeničná mouka, pro smíšené chleby nebo výživné pečivo
        typ 1150 - žitná mouka s vysokým obsahem minerálních látek
        typ 997 - normou stanovená žitná mouka.
        Aktuálně používám 1050 v poměru 1:1 s " pšeničnou na koláče " a výsledek všem velmi vyhovuje....

        30.08.2016 11:21:14

    • Ikvai
      Ikvai

      Děkuji za prima recept. Chléb jsem pekla v remosce. A super :)

      04.10.2015 11:44:20

    • Evzen
      Evzen

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Chleba bez žita a bez kvásku, jen z pšenice a droždí není chleba, jen slaná buchta. Howgh domluvil jsem.

      12.06.2015 01:45:15

      • Hungry
        Hungry

        Re: Komentář k receptu Chléb bez hnětení

        Jasně a to proto, že to vyhlásil největší náčelník Evžen, lovec žen!
        Nejlepší jsou tyhle internetové výkřiky do tmy s nulovou informační hodnotou...
        NIc, nikomu nebrání udělat tech chleba 100% z žitné mouky...

        12.06.2015 11:28:36

    • marcelarejfkova
      marcelarejfkova

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Nemá smysl psát zbytečné romány (proto jsem předchozí komentář smazala ... ikdyž jsem ne zcela dodržela množství (soli a koření včetně přidaných semínek bylo více) i dobu kynutí jsem nechtíc prodloužila na cca 15 hodin, tak chlebík byl opravdu výborný a BOŽÍ !!! A droždí nehledala jsem žádné spešl, ale to co mám Backen (vyrobeno v Německu pro NOR..) To bychom museli chuť a vůni porovnat na nějaké chlebíkové sešlosti :o) hlavně že rodince chutnalo :o)

      13.10.2014 09:44:45

    • marcelarejfkova
      marcelarejfkova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      12.10.2014 15:50:11


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.