reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Ikvai
      Ikvai

      Děkuji za prima recept. Chléb jsem pekla v remosce. A super :)

      04.10.2015 11:44:20

    • Evzen
      Evzen

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Chleba bez žita a bez kvásku, jen z pšenice a droždí není chleba, jen slaná buchta. Howgh domluvil jsem.

      12.06.2015 01:45:15

      • Hungry
        Hungry

        Re: Komentář k receptu Chléb bez hnětení

        Jasně a to proto, že to vyhlásil největší náčelník Evžen, lovec žen!
        Nejlepší jsou tyhle internetové výkřiky do tmy s nulovou informační hodnotou...
        NIc, nikomu nebrání udělat tech chleba 100% z žitné mouky...

        12.06.2015 11:28:36


    • marcelarejfkova
      marcelarejfkova

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Nemá smysl psát zbytečné romány (proto jsem předchozí komentář smazala ... ikdyž jsem ne zcela dodržela množství (soli a koření včetně přidaných semínek bylo více) i dobu kynutí jsem nechtíc prodloužila na cca 15 hodin, tak chlebík byl opravdu výborný a BOŽÍ !!! A droždí nehledala jsem žádné spešl, ale to co mám Backen (vyrobeno v Německu pro NOR..) To bychom museli chuť a vůni porovnat na nějaké chlebíkové sešlosti :o) hlavně že rodince chutnalo :o)

      13.10.2014 09:44:45

    • marcelarejfkova
      marcelarejfkova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      12.10.2014 15:50:11

    • djoro
      djoro

      Zde je bezkonkurenční cena i kvalita. Používám už dlouho. http://www.kutilov.cz/drozdi/

      28.09.2014 18:23:54

    • skocilasovam
      skocilasovam

      JEDINĚ SUŠENÉ DROŽDÍ FRANCOUZSKÉ - S VLAŠTOVKOU - modrobílý lesklý sáček

      22.07.2014 17:00:41

    • Pepinka
      Pepinka

      Dobrý den,jen skromný dotaz! Těch sáčku sušeného droždí je více druhů a to,že se liší v gramáží,tak který tam dát 7g nebo 10g?Aby to nebylo moc cítit po kvysnicích!Děkuji za odpověď :-)))

      03.03.2014 10:01:34

    • Renča
      Renča

      Tak my už pečeme z dvojité dávky,protože když upeču z normální dávky,tak zmizí ještě teplý,jéé,ty patky s máslem,no to je lahoda!!!!
      A aby zbylo potom na normální jídlo,musíme holt péct dvojitý.
      Je božííííííí!!!!!!!!

      27.04.2013 19:14:21


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.