reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 339
    • noticka
      noticka

      Hezké "počteníčko"

      Tak se tu musím usmívat při čtení těchto příspěvků. Paní Krušnohorka buď vstala z postele levou nohou, nebo je to ten typ člověka, kteří svou špatnou náladou kazí náladu všem těm, co si ji zkazit nechají a zřejmě nemají dostatek inteligence, aby se uměli vhodně chovat. Pane Hungry, je vidět, že jste inteligentní člověk se smyslem pro humor. Velmi jsem se bavila. Mimochodem, tento recept je vážně skvělý a také doporučuji ho zkoušet a péct. Ta práce není tak náročná, aby to nestálo za to, mít doma opravdu skvělý chlebíček. A až se najdou tak dobré recepty na rohlíky a veky, ráda se k vám přidám a vyzkouším. Přeji dobrou chuť k báječnému chlebu s máslem :-)

      18.11.2012 21:39:22

    • djoro
      djoro

      doporučuji

      Dnes peču druhý kousek.

      18.11.2012 09:43:46


    • skvrnanypl
      skvrnanypl

      Chléb je výborný a jednoduchý.

      16.11.2012 12:15:16

    • Izaura
      Izaura

      chléb bez hnětení

      Nejlepší chleba jaký jsem kdy dělala.

      15.11.2012 23:22:21

    • kopriva333
      kopriva333

      Je velmi dobrý a můžete si do těsta přidat cibulku, škvarky, česnek nebo na kostičky nakrájet a vyškvařit vuřtíka.

      15.11.2012 11:51:10

    • Zuzanka
      Zuzanka

      Vynikající!!!

      15.11.2012 04:30:19

    • Katie Bezanov
      Katie Bezanov

      Vyborny, vonavy, krupavy a krasne vypadajici chleb!

      Rano jsem si privstala, aby mel muj muzicek vonavy a cerstvy chlebicek ke snidani ( vcera jsem mu udelala ajvar a to on rad s dobrym pecivem ) a vyplatilo se, myslim, ze uz me zase po temer triletem manzelstvi miluje! :-))))) Testo jsem si pripravila vecer a nechala kynout pres noc, po zamiseni melo spise tuhsi konzistenci, ale rano uz bylo pomerne ridke. Nevim zda jsem neco udelala spatne a nebo to tak ma byt, ale bylo pomerne obtizne ho zpracovat na valu, hodne se lepilo nejen k valu, ale take na ruce a to jsem dost podsypavala moukou. Bylo prakticky nemozne jej podlozit a tak jsem jej jen tak prehazovala plochou vareckou a spis jen odlepovala od valu, pak jsem jej prendala do misky a nechala jeste pul hodiny odpocinout a ve finale jsme jej prendala do uz hodne vyhrate sklenene formy, priklopila vickem a dala pect presne podle receptu. Priznam se, ze jsem mela trosku obavy, ale uz po te pulhodine v zavrene forme chleb krasne vybehl, dostal krasnou formu a vypadal bajecne no a po dopeceni jeste lepe. Nechala jsem jej stat venku na mrizce a sla si lehnout. Kdyz jsem se pak probudila, pulka chleba zmizela a muj manzel pel jen samou chvalu. Dokonce rekl, ze tenhle chleba je lepsi nez ten co dela on a to uz je co rict. Moc dekuji za recept, je to opravdu idealni zvlast pro nas tady v Anglii, kde je sehnani dobreho a chutneho chleba opravdu problem.
      PS: tu diskusi nize o pekarnach by jsem tak nehrotila, jak se rika nekdo ma rad vdolky jiny zase holky. Takze at si kazdy pouziva to, co se mu libi a co mu vyhovuje. Ja tedy osobne pekarnu nemam, ale i tak se priklanim k nazoru, ze domaci v troube peceny chleba nic nenahradi a i kdyz clovek musi cekat na vykynuti a na upeceni, ale to je mala dan za tu finalni mnamku. Ja jsem ale halt na neco takovy staromilec a kdyby bylo na me tak mam nejradeji hlinenou pec! :-)) A mimochodem to prani na valse ma take sve kouzlo, rano prinesete vodu ze studny, date ji do necek a nechate ohrat na slunicku, nastrouhate si mydlo z jelena, oprasite valchu a jedete, no a pak hura k potucku machat, nejlepsi je to tam kde je divocejsi voda a pak susite na slunicku. No neni to romantika, ale pardon to uz sem nepatri to jsem se nechala trosinku unest! :-))

      14.11.2012 11:53:05

    • karin
      karin

      Ale děvenko zakomplexovaná, pekárnu samozřejmě mám a vzhledem k tomu, že v ní dělám jen těsta a džemy, jsou to vyhozené peníze. A kdybyste tu pourážela všechny co si dovolují nesouhlasit s vašimui arogantními názory, chleba z pekárny není nikdy tak dobrý jako z trouby.Je to o fyzice a chemii, ale to je na vás moc. A není to o tom, že ji neumím používat, když jste se to naučila vy, tak zajisté to zvládne každý. Je mi dost líto těch, kdo s vámi sdílí jednu domácnost.

      14.11.2012 10:10:27


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.