reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Zuzanka
      Zuzanka

      Vynikající!!!

      15.11.2012 04:30:19

    • Katie Bezanov
      Katie Bezanov

      Vyborny, vonavy, krupavy a krasne vypadajici chleb!

      Rano jsem si privstala, aby mel muj muzicek vonavy a cerstvy chlebicek ke snidani ( vcera jsem mu udelala ajvar a to on rad s dobrym pecivem ) a vyplatilo se, myslim, ze uz me zase po temer triletem manzelstvi miluje! :-))))) Testo jsem si pripravila vecer a nechala kynout pres noc, po zamiseni melo spise tuhsi konzistenci, ale rano uz bylo pomerne ridke. Nevim zda jsem neco udelala spatne a nebo to tak ma byt, ale bylo pomerne obtizne ho zpracovat na valu, hodne se lepilo nejen k valu, ale take na ruce a to jsem dost podsypavala moukou. Bylo prakticky nemozne jej podlozit a tak jsem jej jen tak prehazovala plochou vareckou a spis jen odlepovala od valu, pak jsem jej prendala do misky a nechala jeste pul hodiny odpocinout a ve finale jsme jej prendala do uz hodne vyhrate sklenene formy, priklopila vickem a dala pect presne podle receptu. Priznam se, ze jsem mela trosku obavy, ale uz po te pulhodine v zavrene forme chleb krasne vybehl, dostal krasnou formu a vypadal bajecne no a po dopeceni jeste lepe. Nechala jsem jej stat venku na mrizce a sla si lehnout. Kdyz jsem se pak probudila, pulka chleba zmizela a muj manzel pel jen samou chvalu. Dokonce rekl, ze tenhle chleba je lepsi nez ten co dela on a to uz je co rict. Moc dekuji za recept, je to opravdu idealni zvlast pro nas tady v Anglii, kde je sehnani dobreho a chutneho chleba opravdu problem.
      PS: tu diskusi nize o pekarnach by jsem tak nehrotila, jak se rika nekdo ma rad vdolky jiny zase holky. Takze at si kazdy pouziva to, co se mu libi a co mu vyhovuje. Ja tedy osobne pekarnu nemam, ale i tak se priklanim k nazoru, ze domaci v troube peceny chleba nic nenahradi a i kdyz clovek musi cekat na vykynuti a na upeceni, ale to je mala dan za tu finalni mnamku. Ja jsem ale halt na neco takovy staromilec a kdyby bylo na me tak mam nejradeji hlinenou pec! :-)) A mimochodem to prani na valse ma take sve kouzlo, rano prinesete vodu ze studny, date ji do necek a nechate ohrat na slunicku, nastrouhate si mydlo z jelena, oprasite valchu a jedete, no a pak hura k potucku machat, nejlepsi je to tam kde je divocejsi voda a pak susite na slunicku. No neni to romantika, ale pardon to uz sem nepatri to jsem se nechala trosinku unest! :-))

      14.11.2012 11:53:05

    • karin
      karin

      Ale děvenko zakomplexovaná, pekárnu samozřejmě mám a vzhledem k tomu, že v ní dělám jen těsta a džemy, jsou to vyhozené peníze. A kdybyste tu pourážela všechny co si dovolují nesouhlasit s vašimui arogantními názory, chleba z pekárny není nikdy tak dobrý jako z trouby.Je to o fyzice a chemii, ale to je na vás moc. A není to o tom, že ji neumím používat, když jste se to naučila vy, tak zajisté to zvládne každý. Je mi dost líto těch, kdo s vámi sdílí jednu domácnost.

      14.11.2012 10:10:27


    • vladimirablinova
      vladimirablinova

      Co člověk.....

      Chleba jsem už v troubě pekla,recept mě zaujal,byl výborný a docela dlouho vydrží.
      Pekárnu nemám,ale dostala jsem na ochutnání,musím říct,že z trouby byl lepší.Ale jako i vjiných věcech,co člověk názor je jiný.

      13.11.2012 19:11:59

    • krystlovasarka
      krystlovasarka

      chleba bez hnětení

      je to úžasný nápad... namíchala jsem těsto ráno před odchodem do práce, odpoledne jen vyklepla z mísy, rozplácala, šla nakoupit, pak přeložila na 3x ze stran a po půlhodině kynutí v klidu pod utěrkou jsem jej dala do horkého pekáče a do trouby (místo poklice obrácený plech). výsledek je neskutečný - měkký, chutný chléb s křupavou kůrkou, který výborně chutná i po 3 dnech a je stále měkký (na víkend jsem ho dělala 2x za sebou, s česnekem a sezamem, obojí výborné). chutnal celé rodině. recept mohu všem doporučit, zvládnou to i nezkušené kuchařky :-)

      11.11.2012 23:24:31

    • Martin
      Martin

      zapojím se do diskuze, která mi příjde bezpředmětná. Domácí chleba je super věc, ale když ho děláte 2x do roka jako my, tak se přeci jen vyplatí udělat ho ručně

      mějte se a hlavně klídek :-)

      11.11.2012 19:20:05

    • linda
      linda

      bez debat bochnik z trouby ma lepsi kurcicku po celém povrchu, ne jen na jedné straně kvádru jako z pekárny...:-)

      11.11.2012 14:38:57

    • Mirka
      Mirka

      Jaky obsah ma cesky hrnek???

      Muze mi nekdo prosim pekne napsat o jak veliky hrnek se jedna? Jsou ruzne hrnky. V americe je 1 cup 250ml, to je 9 fluid oz ... a jak je to v cesku?
      DEKUJI!

      01.11.2012 19:10:47


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.