reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 678 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • djoro
      djoro

      doporučuji

      Dnes peču druhý kousek.

      18.11.2012 09:43:46

    • skvrnanypl
      skvrnanypl

      Chléb je výborný a jednoduchý.

      16.11.2012 12:15:16

    • Izaura
      Izaura

      chléb bez hnětení

      Nejlepší chleba jaký jsem kdy dělala.

      15.11.2012 23:22:21


    • kopriva333
      kopriva333

      Je velmi dobrý a můžete si do těsta přidat cibulku, škvarky, česnek nebo na kostičky nakrájet a vyškvařit vuřtíka.

      15.11.2012 11:51:10

    • Zuzanka
      Zuzanka

      Vynikající!!!

      15.11.2012 04:30:19

    • Katie Bezanov
      Katie Bezanov

      Vyborny, vonavy, krupavy a krasne vypadajici chleb!

      Rano jsem si privstala, aby mel muj muzicek vonavy a cerstvy chlebicek ke snidani ( vcera jsem mu udelala ajvar a to on rad s dobrym pecivem ) a vyplatilo se, myslim, ze uz me zase po temer triletem manzelstvi miluje! :-))))) Testo jsem si pripravila vecer a nechala kynout pres noc, po zamiseni melo spise tuhsi konzistenci, ale rano uz bylo pomerne ridke. Nevim zda jsem neco udelala spatne a nebo to tak ma byt, ale bylo pomerne obtizne ho zpracovat na valu, hodne se lepilo nejen k valu, ale take na ruce a to jsem dost podsypavala moukou. Bylo prakticky nemozne jej podlozit a tak jsem jej jen tak prehazovala plochou vareckou a spis jen odlepovala od valu, pak jsem jej prendala do misky a nechala jeste pul hodiny odpocinout a ve finale jsme jej prendala do uz hodne vyhrate sklenene formy, priklopila vickem a dala pect presne podle receptu. Priznam se, ze jsem mela trosku obavy, ale uz po te pulhodine v zavrene forme chleb krasne vybehl, dostal krasnou formu a vypadal bajecne no a po dopeceni jeste lepe. Nechala jsem jej stat venku na mrizce a sla si lehnout. Kdyz jsem se pak probudila, pulka chleba zmizela a muj manzel pel jen samou chvalu. Dokonce rekl, ze tenhle chleba je lepsi nez ten co dela on a to uz je co rict. Moc dekuji za recept, je to opravdu idealni zvlast pro nas tady v Anglii, kde je sehnani dobreho a chutneho chleba opravdu problem.
      PS: tu diskusi nize o pekarnach by jsem tak nehrotila, jak se rika nekdo ma rad vdolky jiny zase holky. Takze at si kazdy pouziva to, co se mu libi a co mu vyhovuje. Ja tedy osobne pekarnu nemam, ale i tak se priklanim k nazoru, ze domaci v troube peceny chleba nic nenahradi a i kdyz clovek musi cekat na vykynuti a na upeceni, ale to je mala dan za tu finalni mnamku. Ja jsem ale halt na neco takovy staromilec a kdyby bylo na me tak mam nejradeji hlinenou pec! :-)) A mimochodem to prani na valse ma take sve kouzlo, rano prinesete vodu ze studny, date ji do necek a nechate ohrat na slunicku, nastrouhate si mydlo z jelena, oprasite valchu a jedete, no a pak hura k potucku machat, nejlepsi je to tam kde je divocejsi voda a pak susite na slunicku. No neni to romantika, ale pardon to uz sem nepatri to jsem se nechala trosinku unest! :-))

      14.11.2012 11:53:05

    • karin
      karin

      Ale děvenko zakomplexovaná, pekárnu samozřejmě mám a vzhledem k tomu, že v ní dělám jen těsta a džemy, jsou to vyhozené peníze. A kdybyste tu pourážela všechny co si dovolují nesouhlasit s vašimui arogantními názory, chleba z pekárny není nikdy tak dobrý jako z trouby.Je to o fyzice a chemii, ale to je na vás moc. A není to o tom, že ji neumím používat, když jste se to naučila vy, tak zajisté to zvládne každý. Je mi dost líto těch, kdo s vámi sdílí jednu domácnost.

      14.11.2012 10:10:27

    • vladimirablinova
      vladimirablinova

      Co člověk.....

      Chleba jsem už v troubě pekla,recept mě zaujal,byl výborný a docela dlouho vydrží.
      Pekárnu nemám,ale dostala jsem na ochutnání,musím říct,že z trouby byl lepší.Ale jako i vjiných věcech,co člověk názor je jiný.

      13.11.2012 19:11:59


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.