reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • truský
      truský

      skvělý jednoduchý recept

      chleba je lepší než z pekárny,kvalitnější protože ty chlebové německé směsi jsou kdoví z čeho,takhle peču z mouky,a taky jsem zaexperimentoval s žitnou a pšeničnou a výsledek skvělý.....

      24.11.2012 05:41:08

    • Fotíček
      Fotíček

      Kde je chyba?

      Všechno jsem udělal přesně podle předpisu. Hned po upečení chléb vypadala báječně, i když byl trochu nízký. Ale druhý den všechno ztvrdlo. Kde jsem udělala chybu? Poraďte, prosím.

      21.11.2012 21:19:41

      • menea
        menea

        Re: Kde je chyba?

        Chleba peču obden a ještě se mi nestalo(musím zaklepat), aby se nepovedl. Navíc se tak stryktně předpisu nedržím. Používám pouze suché droždí od Oetkera nebo francouzské s vlašťovkou, tam by mohl být pes zakopán. Vydrž, příště se ti jistě zadaří.

        22.11.2012 10:03:18


    • kachna1
      kachna1

      Chléb bez hnětení

      Tento chleba jsem včera upekl poprve, měl jsem strach jak dopadne. Ale strach se vytratil když byl hotov. Takový chleba jsem jedl naposledy před 55 lety . Křupavá kůrčička lahodný no jako kdysi od pekaře. Peču v pekárně několik let ale toto je chleba jako s pece elektrické není jako když se pod pec topilo dřevem ale je prostě výborný. Díky za recept jiný už nekupujeme ani nepečeme. Pekárna se dá využít i jinak

      21.11.2012 10:03:21

    • djoro
      djoro

      nedopatřením jsem hlasoval že se mi recept nelíbí, ikdyž jsem chtěl dát 5 hvězdiček, je to akési podrbané

      20.11.2012 21:34:57

    • Jája
      Jája

      Nezájem - chleba..

      Již jsem zrušila další příspěvky na chleba bez hnětení a stále mně to chodí, už mně to nebaví....

      20.11.2012 21:02:07

    • null
      null

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.11.2012 19:56:33

    • Koprda
      Koprda

      Jiný kraj,jiný mrav

      Vážení,všechny zdravím.
      Čtu ty vaše různé příspěvky a je mě za některé autory trapně.
      Sto lidí,sto různých povah,chutí.
      Každý má svůj osvědčený,oblíbený recept.
      Jsem vyučená kuchařka,slyším nebo čtu název jídla,mám okamžitě před očima jeho recepturu přípravy,vaření,chutí.Nez namená to,že každému ty chutě přijdou vhod na jeho jazýček a jídla daná v recepturách se v každém kraji,domě vaří malinko jináč.
      Tím chci říct,nekritizujme druhé,když jim to tak chutná a nebo vaří ještě dle návodů prababiček.A ,jestli někdo peče chleba v pekárně a druhý raději válí ručně,každý má svou zkušenost a je to i o šikovnosti.Někdo raději techniku,možná je mu bližší,rozumí ji,druhý plácá kde co rukama.Nejdůležitější je hygiena !!

      19.11.2012 13:04:38

    • Jana Žáčková
      Jana Žáčková

      domácí chléb

      Je vidět , že se potrefená ..... ozvala. Krušnohorko, co když vám ta technika selže, není to v tom, že s ní neumí člověk zacházet, ale je takových technických vymožeností, které mohou selhat. Já kolikrát upeču housky v troubě a mám radost, když se vyvedou. Proč? Protože jsem je udělala sama . Jana

      19.11.2012 11:48:07

    • noticka
      noticka

      Hezké "počteníčko"

      Tak se tu musím usmívat při čtení těchto příspěvků. Paní Krušnohorka buď vstala z postele levou nohou, nebo je to ten typ člověka, kteří svou špatnou náladou kazí náladu všem těm, co si ji zkazit nechají a zřejmě nemají dostatek inteligence, aby se uměli vhodně chovat. Pane Hungry, je vidět, že jste inteligentní člověk se smyslem pro humor. Velmi jsem se bavila. Mimochodem, tento recept je vážně skvělý a také doporučuji ho zkoušet a péct. Ta práce není tak náročná, aby to nestálo za to, mít doma opravdu skvělý chlebíček. A až se najdou tak dobré recepty na rohlíky a veky, ráda se k vám přidám a vyzkouším. Přeji dobrou chuť k báječnému chlebu s máslem :-)

      18.11.2012 21:39:22


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.