reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • null
      null

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.11.2012 19:56:33

    • Koprda
      Koprda

      Jiný kraj,jiný mrav

      Vážení,všechny zdravím.
      Čtu ty vaše různé příspěvky a je mě za některé autory trapně.
      Sto lidí,sto různých povah,chutí.
      Každý má svůj osvědčený,oblíbený recept.
      Jsem vyučená kuchařka,slyším nebo čtu název jídla,mám okamžitě před očima jeho recepturu přípravy,vaření,chutí.Nez namená to,že každému ty chutě přijdou vhod na jeho jazýček a jídla daná v recepturách se v každém kraji,domě vaří malinko jináč.
      Tím chci říct,nekritizujme druhé,když jim to tak chutná a nebo vaří ještě dle návodů prababiček.A ,jestli někdo peče chleba v pekárně a druhý raději válí ručně,každý má svou zkušenost a je to i o šikovnosti.Někdo raději techniku,možná je mu bližší,rozumí ji,druhý plácá kde co rukama.Nejdůležitější je hygiena !!

      19.11.2012 13:04:38

    • Jana Žáčková
      Jana Žáčková

      domácí chléb

      Je vidět , že se potrefená ..... ozvala. Krušnohorko, co když vám ta technika selže, není to v tom, že s ní neumí člověk zacházet, ale je takových technických vymožeností, které mohou selhat. Já kolikrát upeču housky v troubě a mám radost, když se vyvedou. Proč? Protože jsem je udělala sama . Jana

      19.11.2012 11:48:07


    • noticka
      noticka

      Hezké "počteníčko"

      Tak se tu musím usmívat při čtení těchto příspěvků. Paní Krušnohorka buď vstala z postele levou nohou, nebo je to ten typ člověka, kteří svou špatnou náladou kazí náladu všem těm, co si ji zkazit nechají a zřejmě nemají dostatek inteligence, aby se uměli vhodně chovat. Pane Hungry, je vidět, že jste inteligentní člověk se smyslem pro humor. Velmi jsem se bavila. Mimochodem, tento recept je vážně skvělý a také doporučuji ho zkoušet a péct. Ta práce není tak náročná, aby to nestálo za to, mít doma opravdu skvělý chlebíček. A až se najdou tak dobré recepty na rohlíky a veky, ráda se k vám přidám a vyzkouším. Přeji dobrou chuť k báječnému chlebu s máslem :-)

      18.11.2012 21:39:22

    • djoro
      djoro

      doporučuji

      Dnes peču druhý kousek.

      18.11.2012 09:43:46

    • skvrnanypl
      skvrnanypl

      Chléb je výborný a jednoduchý.

      16.11.2012 12:15:16

    • Izaura
      Izaura

      chléb bez hnětení

      Nejlepší chleba jaký jsem kdy dělala.

      15.11.2012 23:22:21

    • kopriva333
      kopriva333

      Je velmi dobrý a můžete si do těsta přidat cibulku, škvarky, česnek nebo na kostičky nakrájet a vyškvařit vuřtíka.

      15.11.2012 11:51:10


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.