reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • truský
      truský

      skvělý jednoduchý recept

      chleba je lepší než z pekárny,kvalitnější protože ty chlebové německé směsi jsou kdoví z čeho,takhle peču z mouky,a taky jsem zaexperimentoval s žitnou a pšeničnou a výsledek skvělý.....

      24.11.2012 05:41:08

    • Fotíček
      Fotíček

      Kde je chyba?

      Všechno jsem udělal přesně podle předpisu. Hned po upečení chléb vypadala báječně, i když byl trochu nízký. Ale druhý den všechno ztvrdlo. Kde jsem udělala chybu? Poraďte, prosím.

      21.11.2012 21:19:41

      • menea
        menea

        Re: Kde je chyba?

        Chleba peču obden a ještě se mi nestalo(musím zaklepat), aby se nepovedl. Navíc se tak stryktně předpisu nedržím. Používám pouze suché droždí od Oetkera nebo francouzské s vlašťovkou, tam by mohl být pes zakopán. Vydrž, příště se ti jistě zadaří.

        22.11.2012 10:03:18


    • kachna1
      kachna1

      Chléb bez hnětení

      Tento chleba jsem včera upekl poprve, měl jsem strach jak dopadne. Ale strach se vytratil když byl hotov. Takový chleba jsem jedl naposledy před 55 lety . Křupavá kůrčička lahodný no jako kdysi od pekaře. Peču v pekárně několik let ale toto je chleba jako s pece elektrické není jako když se pod pec topilo dřevem ale je prostě výborný. Díky za recept jiný už nekupujeme ani nepečeme. Pekárna se dá využít i jinak

      21.11.2012 10:03:21

    • djoro
      djoro

      nedopatřením jsem hlasoval že se mi recept nelíbí, ikdyž jsem chtěl dát 5 hvězdiček, je to akési podrbané

      20.11.2012 21:34:57

    • Jája
      Jája

      Nezájem - chleba..

      Již jsem zrušila další příspěvky na chleba bez hnětení a stále mně to chodí, už mně to nebaví....

      20.11.2012 21:02:07


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.