reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • Karel
      Karel

      Co je to hrnek ?

      Mám doma spoustu hrnků - od obsahu cca 0,1 l až do cca 0,8 l. Co to tedy znamená 3 hrnky mouky ( tak aby to odpovídalo uvedenému množství droždí)?

      26.11.2012 17:12:58

    • irča
      irča

      jaká teplota?

      Při jaké teplotě se chléb peče 30+15 min. Stále je teplota 225 st.?

      26.11.2012 02:00:43


    • Ančka
      Ančka

      Tak vyzkoušeno, snědeno.Mohu posoudit i ten z domácí pekárny:tak takovou kůrku mi domácí pekárna neudělá, Akorát si namíchám hladkou a celozrnnou mouku.
      A hlavně se dá jíst Celý týden.Budud péct častěji.

      25.11.2012 15:16:26

    • Tanina6666
      Tanina6666

      chlebíček

      Co se objevil tento recept, chleba nekupujeme, pouze pěčeme tento. Je vynikající!! Zkoušela jsem i jiné recepty, ale na tento žádný nemá.

      25.11.2012 10:24:00

    • oluska
      oluska

      Skvela snidane.

      Dnes k snidani cerstvy chlebik, k tomu horke domaci skvarky. Hrisne dobre! Urcite to nebylo naposledy.

      25.11.2012 08:46:16

      • Hungry
        Hungry

        Re: Skvela snidane.

        JJ, ... ne naposledy, ale nejdýl do prvního vyšetření na cholesterol... :-D

        Ano, tato kombinace je naprosto skvělá a nejlíp chutná kolem půlnoci...

        25.11.2012 14:33:55

    • Hungry
      Hungry

      Blbost a pekárna?

      V pekárně jsem pekl chleba skoro dva roky. Ze začátku hlavně hotové směsi. Rychlá příprava, dobrá chut. Když směs došla, začal jsem hledat jednoduchou směs, kterou bych si namíchal sám. Zkusil jsem jich vícero,nebyl jsem však spokojen s výsledkem a pak jsem narazil na tento recept, který mimochodem na netu běhá někdy od listopoadu 2006, kdy ho předváděli v Mark Bittman na nytimes.com, a upekl chleba v troubě. Musím sice více přemýšlet a plánovat, ale tento chleba je lepší, než z pekárny. Peču ho z 1kg mouky, žitná-pšeničná 1:2, tedy dvojnásnou dávku. Chleba má normální velikost, jako když jsem byl malý a chut je lepší než z pekárny, nezůstávají v něm díry. Takže si dovolím nesouhlasit, není s tím tolik práce, abych se vrátil k pekárně. Ted tam raději dělám škvarky...

      11.11.2012 17:42:47


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.