reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Mansfeld41
      Mansfeld41

      Poznámka k receptu

      Recept je velmi dobrý,já do něj ještě přidávám lžíci octa a lžíci oleje mouku dávám jeden hrnek žitné dva hrnky hladké.Čau mějte se fajn.

      27.11.2012 10:25:00

    • Iva
      Iva

      Díky za dobrý recept! Dávám hrníček žitné a dva pšeničné, trochu víc soli asi lžičku a půl, napoprvé se mi zdál takový nijaký...a peču na více, ale to je třeba si vyzkoušet. Děkuji autorovi a doporučuji k vyzkoušení těm, co nemají pekárnu, nebo nemají čas si zajít do obchodu případně se jim tam nechce jen kvůli chlebu, ale doma mají spoooustu mouky!.;)

      27.11.2012 07:40:54

    • kirka
      kirka

      Nikoho nechci urazit, ale tomuhle někdo říká chléb??? Já si peču chléb doma sama a to po staru. Je dělaný pěkně z kvásku bez droždí, pouze přírodní kvašení. Je to chléb převážně žitný a může se dělat i ze směsí různých mouk. Chleba je zdravý, skvělý a hlavně klasicky vyroben. Tento recept je na slanou buchtu ve tvaru chleba. Nic proti ničemu, ale nazývat recept z obyčejné bílé hladké mouky chlebem, mi přijde jako urážka chleba! Bohužel v dnešní době se už prakticky pravý chléb nedá sehnat, jen snad už u nějakých poctivých pekařů, které bohužel stejně v té naší zemi převálcuje nechutná masa hnusných tzv."chlebů" ze super a hyper marketů, které jsou upečeny ze starých usušených a bohužel většinou i plesnivých chlebů a bůh ví ještě čeho. Je smutné, že to co kdysi byla naše chlouba je dnes jen nějaká buchta, ze které je unešena hromada lidí,kteří už snad ani nepoznali to pravé kouzlo chleba. Každopádně všem přeji dobrou chut a snad jen poradím, kupte si alespon místo té hladké mouky, mouku žitnou a lehce se chlebu přiblížíte. Pěkný večer :)

      26.11.2012 23:19:50


    • Karel
      Karel

      Co je to hrnek ?

      Mám doma spoustu hrnků - od obsahu cca 0,1 l až do cca 0,8 l. Co to tedy znamená 3 hrnky mouky ( tak aby to odpovídalo uvedenému množství droždí)?

      26.11.2012 17:12:58

    • irča
      irča

      jaká teplota?

      Při jaké teplotě se chléb peče 30+15 min. Stále je teplota 225 st.?

      26.11.2012 02:00:43

    • Ančka
      Ančka

      Tak vyzkoušeno, snědeno.Mohu posoudit i ten z domácí pekárny:tak takovou kůrku mi domácí pekárna neudělá, Akorát si namíchám hladkou a celozrnnou mouku.
      A hlavně se dá jíst Celý týden.Budud péct častěji.

      25.11.2012 15:16:26


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.