reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • tonke
      tonke

      rozpálený pekáček?

      Ahoj. Nerozumím "rozpálit pekáček" a po půlhodině přendáme těsto do "rozehřátého" .... . Jak to je myšleno :)) Dlouhé vedení.. ... Díky. tonke

      29.11.2012 20:09:05

      • Veronika
        Veronika

        Re: rozpálený pekáček?

        Dobrý večer, také nerozumím tomu, zda se chleba v tom rozpáleném hrnci nepřipeče, má se to něčím vymazat? a co s tím překládáním? to nestačí udělat jen bochánek? díky za odpověď

        29.11.2012 20:59:07

      • 28helena
        28helena

        rozpálený pekáček?

        nebojte se, pokud je litinový a rozpálený tak se nepřilepí i bez vysypání a je vynikající.

        30.11.2012 09:05:53


    • ivag
      ivag

      chleba jsem zkusila, chutnal všem

      29.11.2012 19:13:36

    • josef107
      josef107

      chléb bez hnětení

      Ještě doplnění- schválně jsem si dal práci a zvážil suroviny- v suchém stavu 506g-po přidání hrnku vody a upečení chleba vážil 704 g- takže se toho zatim moc nevypařilo- zvážil bych to i po vystydnutí - ale vloudila se chybička protože jsem si hned ukrojil teplou patku a pak ještě krajíc - takže další vážení až příště a bude to s dříve sundanou poklicí.

      29.11.2012 14:15:15

    • josef107
      josef107

      chléb bez hnětení

      Zdravím. Tak jsem to dneska vyzkoušel. Zadělal teda vodou. Krásně to nakynulo .Znova prohnětl. Opět nakynulo. Trouba na max- skleněné nád. Přesně se to tam vešlo. 30 min-odklopil víko a po dalších 20 min vyndal. Chleba je dobrej -akorát svetlěj, Budu muset asi dříve odendat poklici. Jinak co jsem si upekl to si i sním. Neotrávím se ale příště budu dávat víc soli a kmínu zdá se mě to málo výrazné. Jinak spokojenost. Jako důchodce můžu zkoušet do aleluja až se to opravdu povede.

      29.11.2012 14:09:41

    • josef107
      josef107

      chléb bez hnětení

      Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zdali jde též zadělat toto těsto mlékem a jaký bude výsledek. Nechci na sobě šetřit a zadělávat vodou.

      28.11.2012 16:54:51

      • Maxa
        Maxa

        Re: chléb bez hnětení

        Budete mít pěknou buchtu (nebo buchtičky k šodo):-). S chlebem to bude mít pramálo společného, ale budete vědět, že jste na sobě nešetřil....

        29.11.2012 07:57:54


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.