reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    450×

    4,8 450
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 707 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • Jana
      Jana

      domácí chléb

      Výborný, konečně recept, který podle návodu vyšel. Upekla jsem ho přesně podle návodu a ejhle, povedlo se. Výborná chuť. To překládání je asi fígl, aby byl chleba nadýchanější, jinak taky nevím. Já použila formu na biskupský chlebíček z teflonu. Je výhoda, že se nikde nepřipeče. Jana

      02.12.2012 11:36:52

    • Tonda
      Tonda

      Přidávám 1 lžičku cukru, 1 lžičku octa a nakrájím nadrobno středně velkou cibuli (asi 5-6 cm). Toto praktikuji již dlouhou dobu a chléb je vynikající a voní.

      01.12.2012 07:36:17

    • tonik (tecka) r2
      tonik (tecka) r2

      Chléb bez hnětení

      Je to jednoduché jako facka a přitom vynikající. Byl jsem pochválen od manželky. Od chvíle kdy jsem chléb vyndal z trouby jí tekly sliny a nemohla se dočkat až si ukrojí patku! Prostě SUPER!!!!!!!!!!

      30.11.2012 20:41:32


    • David
      David

      Zdravim.. chci se pustit do tohohle receptu, ale s pecenim nemam absolutne zadnou zkusenost. Nevim proto kolik mam dat do receptu toho suseneho drozdi. Mam 125g pikslu plnou drozdi, nebude 125g moc? Dik moc za radu..

      30.11.2012 18:59:24

    • Vera
      Vera

      dobrý den, možná blbá otázka, ale to když se to těsto dá do rozpáleného hrnce, tak se to nepřipeče? a proč se to má překládat na třetiny?

      29.11.2012 20:51:02

      • aneleh18
        aneleh18

        Re: rozpálený pekážek?

        Zkusila jsem do studeného pekáčku a vše bylo špatně, chleba se mi nepodařilo vyklopit. Asi je to jako s masem - povrch bochánku se v rozpáleném pekáčku zatáhne a nepřilepí se. Pro jistotu ale dno mírně popráším hladkou moukou. S překládáním se nezdržuji, je to zbytečná práce, jen vykynuté těsto přendám do pekáčku. Ani s časem kynutí to nepřeháním, postačí cca 1,5 hodiny, až se zdvojnásobí objem. Na závěr - kdybych na stránkách Vaření našla jen tento recept, stálo za to na ně kliknout.

        30.11.2012 22:46:52

    • tonke
      tonke

      rozpálený pekáček?

      Ahoj. Nerozumím "rozpálit pekáček" a po půlhodině přendáme těsto do "rozehřátého" .... . Jak to je myšleno :)) Dlouhé vedení.. ... Díky. tonke

      29.11.2012 20:09:05

    • Veronika
      Veronika

      A není to všechno jedno? Řešíte tady naprosto zbytečný věci. Kdo chce, udělá si chleba v troubě, kdo chce, upeče ho v pekárně, kdo chce, koupí si ho v obchodě. Myslela jsem, že tu najdu diskuzi k tomuto konkrétnímu chlebu a ne hloupou žabomyší válku...

      27.11.2012 11:51:03


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.