reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • tonik (tecka) r2
      tonik (tecka) r2

      Chléb bez hnětení

      Je to jednoduché jako facka a přitom vynikající. Byl jsem pochválen od manželky. Od chvíle kdy jsem chléb vyndal z trouby jí tekly sliny a nemohla se dočkat až si ukrojí patku! Prostě SUPER!!!!!!!!!!

      30.11.2012 20:41:32

    • David
      David

      Zdravim.. chci se pustit do tohohle receptu, ale s pecenim nemam absolutne zadnou zkusenost. Nevim proto kolik mam dat do receptu toho suseneho drozdi. Mam 125g pikslu plnou drozdi, nebude 125g moc? Dik moc za radu..

      30.11.2012 18:59:24

      • dadulka111
        dadulka111

        bohatě stačí dvě plnější kávové lžičky sušeného droždí. Ať se Vám chleba povede a ať chutná.

        30.11.2012 20:09:03


    • tonke
      tonke

      rozpálený pekáček?

      Ahoj. Nerozumím "rozpálit pekáček" a po půlhodině přendáme těsto do "rozehřátého" .... . Jak to je myšleno :)) Dlouhé vedení.. ... Díky. tonke

      29.11.2012 20:09:05

      • Veronika
        Veronika

        Re: rozpálený pekáček?

        Dobrý večer, také nerozumím tomu, zda se chleba v tom rozpáleném hrnci nepřipeče, má se to něčím vymazat? a co s tím překládáním? to nestačí udělat jen bochánek? díky za odpověď

        29.11.2012 20:59:07

      • 28helena
        28helena

        rozpálený pekáček?

        nebojte se, pokud je litinový a rozpálený tak se nepřilepí i bez vysypání a je vynikající.

        30.11.2012 09:05:53

    • ivag
      ivag

      chleba jsem zkusila, chutnal všem

      29.11.2012 19:13:36


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.