reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • Oldoj
      Oldoj

      domácí pekárna

      Chleba bez hnětení nemá skutečně chybu.Mám domácí pekárnu asi dva roky a nikdy jsem neupekl chleba,který se dá srovnat s chlebem bez hnětení.Chléb je pórovitý no prostě jak má chléb vypadat.Na chlebu si chci pochutnat a nezajímá mne za kolik ho upeču.

      29.12.2012 13:48:23

    • David
      David

      neco je spatne.. zadelaval sem testo uz podruhe a ani jednou nenakynulo. Poprve sem dal jednu kavovou lzicku drozdi a testo "kynulo" v chladu, po druhe sem dal asi jednu a pul kavove lzicky drozdi a "kynulo" v teple.. porad nic, prosim pomozte!

      16.12.2012 21:57:03

      • Hungry
        Hungry

        Kynutí těsta

        Používám dvojitou dávku, tedy 6 hrnků= cc 1kg mouky a na to 1 balíček sušeného droždí= 10g. Těsto nechávám kynout v teple. Nestalo se mi, že by nevykynulo...

        16.12.2012 23:55:43


      • Jája
        Jája

        Nejdříve smíchejte vše mimo vody, potom jentak rukou promíchejte s vodou, přikryjte utěrkou a nechte těch 12 hod.kynout, né v teple, né v zimě, něco mezi tím, vždy nakynulo, já dávám na 4 hrnky mouky rovnou (klasickou) kávovou lžíčku droždí od Dr.Oetker.

        17.12.2012 12:06:42

    • čenda2
      čenda2

      chléb bez hnětení

      malá rada, když nenecháte chléb půl hodiny odpočinout na pomoučeném válu, není pak tak nadýchaný. Zkusil jsem to také dát rovnou z mísy do pekáče ale nebylo to ono. Už to nikdy neudělám. Ještě bych vám chtěl poradit, když chléb vyndáte z trouby, potřete jej na povrchu mašlovačkou studenou vodou. Pak kůrčička není tak tvrdá. Jinak já už chléb nekupuji a raději si ho upeču v troubě. Ráno jej zadělám a odpoledne upeču. Dělám to z dvojité dávky a vydrží mi skoro celý týden a je pořád pěkně měkej. Dávám 6 hrnků hladné mouky, pytlíček sušených kvasnic, dvě lžičky soli, dvě lžičky drceného kmínu a 3 hrnečky vody.

      15.12.2012 23:24:31

    • kopejka
      kopejka

      Chléb jsem pekla dnes ráno, nechala jsem ho kynout přes noc a ráno jen upekla. Nikdy jsem si nemyslela, že bych mohla někdy doma péct chleba takže jsem nadšená. Je mi jedno jestli je toto pravý chleba nebo ne mě chutná a budu ho péct už pořád a pokud se mohu vyjádřit ke chlebu s domácí pekárny nedá se stímto vůbec srovnat. Takže za mě pekárnu nebrat, ale jinak si každý pečte to co vám chutná. Mějte se

      15.12.2012 11:10:33

    • Míša
      Míša

      Prosím o radu

      Má dotaz, peču chlebík dnes poprvé. Kyne mi teprve hodinu a mám 1/2 misky plné, tak předpokládám, že budu muset sdělat vařečkou... Nevadí to? Jinak jsem do chlebíka přidala 4 rozsekaný šalotky na kašičku, tak jsem zvědavá :-) Miluju cibulový chleba z Alberta :-p

      13.12.2012 08:02:37

    • Brňačka
      Brňačka

      Dnes jsem chlebíček upekla.Je VYNIKAJÍCÍ!!!Děkuji za skvělý recept,budu péct často!

      09.12.2012 09:28:22

    • Eeffeennddii
      Eeffeennddii

      Chléb bez hnětení

      Ahojky všem. Peču si chleba už několik let ale tento recept ještě neznam. Určitě jej vyzkouším protože to je valice lákavé. Mimo jiné zkuste do těsta vmíchat nastrouhanou vařenou bramboru chléb je vláčnější a déle vydrží.

      05.12.2012 10:59:30

    • janina
      janina

      jsem naprosto nadšená :) konečně máme chleba, který nám chutná... a doma to pěkně voní :)

      04.12.2012 07:52:23


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.