reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Míša
      Míša

      Prosím o radu

      Má dotaz, peču chlebík dnes poprvé. Kyne mi teprve hodinu a mám 1/2 misky plné, tak předpokládám, že budu muset sdělat vařečkou... Nevadí to? Jinak jsem do chlebíka přidala 4 rozsekaný šalotky na kašičku, tak jsem zvědavá :-) Miluju cibulový chleba z Alberta :-p

      13.12.2012 08:02:37

    • Brňačka
      Brňačka

      Dnes jsem chlebíček upekla.Je VYNIKAJÍCÍ!!!Děkuji za skvělý recept,budu péct často!

      09.12.2012 09:28:22

    • Eeffeennddii
      Eeffeennddii

      Chléb bez hnětení

      Ahojky všem. Peču si chleba už několik let ale tento recept ještě neznam. Určitě jej vyzkouším protože to je valice lákavé. Mimo jiné zkuste do těsta vmíchat nastrouhanou vařenou bramboru chléb je vláčnější a déle vydrží.

      05.12.2012 10:59:30


    • janina
      janina

      jsem naprosto nadšená :) konečně máme chleba, který nám chutná... a doma to pěkně voní :)

      04.12.2012 07:52:23

    • jaaaja
      jaaaja

      Chléb je výborný. Je to rychlá záležitost, kterou mohu vřele doporučit. Pekáček jsem nechala rozpálit a pak jsem do něj hodila kousíček sádla, které jsem vlažítkem rozetřela po celém pekáčku. Příště zkusím přidat i tu cibuli :-)

      02.12.2012 23:16:35

    • Jana
      Jana

      domácí chléb

      Výborný, konečně recept, který podle návodu vyšel. Upekla jsem ho přesně podle návodu a ejhle, povedlo se. Výborná chuť. To překládání je asi fígl, aby byl chleba nadýchanější, jinak taky nevím. Já použila formu na biskupský chlebíček z teflonu. Je výhoda, že se nikde nepřipeče. Jana

      02.12.2012 11:36:52

    • Tonda
      Tonda

      Přidávám 1 lžičku cukru, 1 lžičku octa a nakrájím nadrobno středně velkou cibuli (asi 5-6 cm). Toto praktikuji již dlouhou dobu a chléb je vynikající a voní.

      01.12.2012 07:36:17

    • Vera
      Vera

      dobrý den, možná blbá otázka, ale to když se to těsto dá do rozpáleného hrnce, tak se to nepřipeče? a proč se to má překládat na třetiny?

      29.11.2012 20:51:02

    • Veronika
      Veronika

      A není to všechno jedno? Řešíte tady naprosto zbytečný věci. Kdo chce, udělá si chleba v troubě, kdo chce, upeče ho v pekárně, kdo chce, koupí si ho v obchodě. Myslela jsem, že tu najdu diskuzi k tomuto konkrétnímu chlebu a ne hloupou žabomyší válku...

      27.11.2012 11:51:03


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.