reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Alena
      Alena

      Prosím o konkrétní název hladké mouky. Chleba peču jistě 2 roky a najednou po 2 dnech se chleba od středu začne strašně lepit a není to poživatelné. Začala jsem používat hladkou pšeničnou mouku z Kauflandu. Hledám řešení. Děkuji moc za případnou radu.

      23.08.2016 10:36:48

      • Hungry
        Hungry

        Re: dotaz

        Já nakupuji mouku zásadně ve mlýně. Doporučené mi byly:
        typ 1050 - tmava pšeničná mouka, pro smíšené chleby nebo výživné pečivo
        typ 1150 - žitná mouka s vysokým obsahem minerálních látek
        typ 997 - normou stanovená žitná mouka.
        Aktuálně používám 1050 v poměru 1:1 s " pšeničnou na koláče " a výsledek všem velmi vyhovuje....

        30.08.2016 11:21:14

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Prosím pěkně -nevi někdo,jestli by nešel i z polohrube mouky?
      Nebo aspoň půl na půl s hladkou?
      Děkuji

      01.08.2016 19:53:23


    • Pepinka
      Pepinka

      Dobrý den,jen skromný dotaz! Těch sáčku sušeného droždí je více druhů a to,že se liší v gramáží,tak který tam dát 7g nebo 10g?Aby to nebylo moc cítit po kvysnicích!Děkuji za odpověď :-)))

      03.03.2014 09:59:24

      • Hungry
        Hungry

        Osobně již přes rok nepoužívám sušené kvasnice, ale živé. Na 1kg 1 kostičku. Rozpustím ve vlažné vodě a přidám čajovou lžičku kryst. cukru. Chleba pak na druhý den nemá tu kvasnicovou pachut...

        03.03.2014 19:15:52

      • Jája
        Jája

        Nedávejte ani těch 7g , stačí polovina, vyzkoušeno...

        04.03.2014 23:03:10

      • Evangelina
        Evangelina

        Mám mnohokrát vyzkoušeno droždí v takovém lesklém zeleném sáčku od dr Oetkera a podle původního amerického receptu z NY Times tam dávám 1/4 čajové lžičky. Opravdu jen tak málo, nemusíte se bát, stačí to bohatě. Droždí s ptáčkem, jak tu někdo taky píše, je taky dobré. Ale pozor, prodává se droždí v takovém slabém papírové zelenkavém pytlíčku (značku neznám) a to je dost špatné. Zkazilo mi celý chleba.

        12.03.2014 23:17:02


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.