reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • oliva332
      oliva332

      Výborný recept! - díky...já ještě přidávám fenyklové semínko a půlku hl. mouky nahrazuji žitnou.... dneska jsem prvně pekla v římském hrnci a vypadá ještě lépe než minule... snad bude i chutnat.

      02.02.2013 23:04:43

    • jira
      jira

      Ahoj lidi,já ho peču v remosce a je výbornej.

      25.01.2013 18:34:34

    • janina
      janina

      zadělávám rovnou tři... a tak se doba pečeni samozřejmě celkově zkrátí .. od října už chleba nekupujeme :)) při poslední várce jsem nestihla upéct večer při zadělání ráno .. nic se nestalo, když kynuly až do dalšího večera. Půl hrnku hladké mouky vyměním za stejné množství mouky na pečení chleba z Kaufu (okrový obal). Tentokrát jsem přidala i vločky a sezam a tak je pak třeba přidat vodu .. napoprvé jsem dělala vše podle receptu :))

      16.01.2013 09:07:37


    • Oldoj
      Oldoj

      domácí pekárna

      Chleba bez hnětení nemá skutečně chybu.Mám domácí pekárnu asi dva roky a nikdy jsem neupekl chleba,který se dá srovnat s chlebem bez hnětení.Chléb je pórovitý no prostě jak má chléb vypadat.Na chlebu si chci pochutnat a nezajímá mne za kolik ho upeču.

      29.12.2012 13:48:23

    • David
      David

      neco je spatne.. zadelaval sem testo uz podruhe a ani jednou nenakynulo. Poprve sem dal jednu kavovou lzicku drozdi a testo "kynulo" v chladu, po druhe sem dal asi jednu a pul kavove lzicky drozdi a "kynulo" v teple.. porad nic, prosim pomozte!

      16.12.2012 21:57:03

      • Hungry
        Hungry

        Kynutí těsta

        Používám dvojitou dávku, tedy 6 hrnků= cc 1kg mouky a na to 1 balíček sušeného droždí= 10g. Těsto nechávám kynout v teple. Nestalo se mi, že by nevykynulo...

        16.12.2012 23:55:43

      • Jája
        Jája

        Nejdříve smíchejte vše mimo vody, potom jentak rukou promíchejte s vodou, přikryjte utěrkou a nechte těch 12 hod.kynout, né v teple, né v zimě, něco mezi tím, vždy nakynulo, já dávám na 4 hrnky mouky rovnou (klasickou) kávovou lžíčku droždí od Dr.Oetker.

        17.12.2012 12:06:42

    • čenda2
      čenda2

      chléb bez hnětení

      malá rada, když nenecháte chléb půl hodiny odpočinout na pomoučeném válu, není pak tak nadýchaný. Zkusil jsem to také dát rovnou z mísy do pekáče ale nebylo to ono. Už to nikdy neudělám. Ještě bych vám chtěl poradit, když chléb vyndáte z trouby, potřete jej na povrchu mašlovačkou studenou vodou. Pak kůrčička není tak tvrdá. Jinak já už chléb nekupuji a raději si ho upeču v troubě. Ráno jej zadělám a odpoledne upeču. Dělám to z dvojité dávky a vydrží mi skoro celý týden a je pořád pěkně měkej. Dávám 6 hrnků hladné mouky, pytlíček sušených kvasnic, dvě lžičky soli, dvě lžičky drceného kmínu a 3 hrnečky vody.

      15.12.2012 23:24:31

    • kopejka
      kopejka

      Chléb jsem pekla dnes ráno, nechala jsem ho kynout přes noc a ráno jen upekla. Nikdy jsem si nemyslela, že bych mohla někdy doma péct chleba takže jsem nadšená. Je mi jedno jestli je toto pravý chleba nebo ne mě chutná a budu ho péct už pořád a pokud se mohu vyjádřit ke chlebu s domácí pekárny nedá se stímto vůbec srovnat. Takže za mě pekárnu nebrat, ale jinak si každý pečte to co vám chutná. Mějte se

      15.12.2012 11:10:33


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.