reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • oliva332
      oliva332

      Výborný recept! - díky...já ještě přidávám fenyklové semínko a půlku hl. mouky nahrazuji žitnou.... dneska jsem prvně pekla v římském hrnci a vypadá ještě lépe než minule... snad bude i chutnat.

      02.02.2013 23:04:43

    • jira
      jira

      Ahoj lidi,já ho peču v remosce a je výbornej.

      25.01.2013 18:34:34

    • janina
      janina

      zadělávám rovnou tři... a tak se doba pečeni samozřejmě celkově zkrátí .. od října už chleba nekupujeme :)) při poslední várce jsem nestihla upéct večer při zadělání ráno .. nic se nestalo, když kynuly až do dalšího večera. Půl hrnku hladké mouky vyměním za stejné množství mouky na pečení chleba z Kaufu (okrový obal). Tentokrát jsem přidala i vločky a sezam a tak je pak třeba přidat vodu .. napoprvé jsem dělala vše podle receptu :))

      16.01.2013 09:07:37


    • Jana
      Jana

      Prosím když upeču z dvojjité dávky, mění se doba pečení nebo je stejná?

      13.01.2013 18:37:46

    • Oldoj
      Oldoj

      domácí pekárna

      Chleba bez hnětení nemá skutečně chybu.Mám domácí pekárnu asi dva roky a nikdy jsem neupekl chleba,který se dá srovnat s chlebem bez hnětení.Chléb je pórovitý no prostě jak má chléb vypadat.Na chlebu si chci pochutnat a nezajímá mne za kolik ho upeču.

      29.12.2012 13:48:23


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.