reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • krajcovamirka
      krajcovamirka

      je to super chlebik,aj ked na prvy pohlad sa to nezda

      08.02.2013 21:46:00

    • Krušnohorka
      Krušnohorka

      Blbnost na entou

      Lidi co tu blbnete? Kvalitní pekártna vás dnes přijde na 12 stovek a chleba vám upeče jaký chcete. Celá práce je nalít do nádoby cca půl litru vody, půl kila mouky (jaké záleží, na vás) přidat 2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžičku cukru, něco cmrdnout olivového oleje, okořenit čím chcete, třeba přidat sušené bylinky, semínka atd... celkem rutina která trvá asi 2 minuty. Pak pustíte pekárnu, popřípadě přisypete trochu mouky, nebo přidáte vodu aby se uhňácal pěkný kulatý bochníček a jdete si po svých. Za 2 - 3 hodiny podle receptu pekárna zazvoní a vy si vyklopíte voňavý chlebík i s kůrčičkou.

      02.11.2012 10:13:58

      • Krušnohorka
        Krušnohorka

        Pekárna

        On totiž i čas jsou peníze a mytí válů, kynoucích a pečících nádob... také něco stojí.

        02.11.2012 10:18:09


      • Marcela
        Marcela

        Žádná blbost

        Nepočítáte cenu elektřiny. A z trouby je mnohem lepší, mám ráda šišaté bochníky, ne kvádry z pekárny. A co si člověk udělá vlastníma rukama ho více těší...

        09.11.2012 11:46:01

      • dinadon
        dinadon

        Re: Blbnost na entou

        Domácí pekárnu mám už dlouho, používám ji na hnětení těsta (mám z práce zničené prsty a prostě kynuté těsto sama těžko utáhnu). A dále už to jde jak po másle - rohlíčky, chlebíček v troubě, kynuté knedlíky všeho druhu...mňam. Nový sporák s el. troubou mám rok , dost jsem si ho užila - až přišla faktura za elektriku....au au. Zkusím zdejší rady a péct toho víc najednou!

        28.12.2012 15:36:53


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.