reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • Krušnohorka
      Krušnohorka

      Blbnost na entou

      Lidi co tu blbnete? Kvalitní pekártna vás dnes přijde na 12 stovek a chleba vám upeče jaký chcete. Celá práce je nalít do nádoby cca půl litru vody, půl kila mouky (jaké záleží, na vás) přidat 2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžičku cukru, něco cmrdnout olivového oleje, okořenit čím chcete, třeba přidat sušené bylinky, semínka atd... celkem rutina která trvá asi 2 minuty. Pak pustíte pekárnu, popřípadě přisypete trochu mouky, nebo přidáte vodu aby se uhňácal pěkný kulatý bochníček a jdete si po svých. Za 2 - 3 hodiny podle receptu pekárna zazvoní a vy si vyklopíte voňavý chlebík i s kůrčičkou.

      02.11.2012 10:13:58

      • Krušnohorka
        Krušnohorka

        Pekárna

        On totiž i čas jsou peníze a mytí válů, kynoucích a pečících nádob... také něco stojí.

        02.11.2012 10:18:09

      • Marcela
        Marcela

        Žádná blbost

        Nepočítáte cenu elektřiny. A z trouby je mnohem lepší, mám ráda šišaté bochníky, ne kvádry z pekárny. A co si člověk udělá vlastníma rukama ho více těší...

        09.11.2012 11:46:01


      • dinadon
        dinadon

        Re: Blbnost na entou

        Domácí pekárnu mám už dlouho, používám ji na hnětení těsta (mám z práce zničené prsty a prostě kynuté těsto sama těžko utáhnu). A dále už to jde jak po másle - rohlíčky, chlebíček v troubě, kynuté knedlíky všeho druhu...mňam. Nový sporák s el. troubou mám rok , dost jsem si ho užila - až přišla faktura za elektriku....au au. Zkusím zdejší rady a péct toho víc najednou!

        28.12.2012 15:36:53


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.