reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • mnamka
      mnamka

      jen se chci zeptat, jestli ten hrnec mam predem vymazat olejem nebo maslem..asi jak na babovku..prave zkousim recept a testo krasne kyne a nemam zkusenost s kynutymi testy..diky za radu

      19.02.2013 17:57:09

      • karin
        karin

        Vůbec nic není třeba. Figl je zřejmě v tom, že těsto přijde na rozpálenou plochu a zatáhne se. Ještě se mi nepřilepil a peču 4x týdně. není potřeba ani podsypat moukou.

        19.02.2013 18:33:11

    • Mirka M.
      Mirka M.

      Tady bylo tak veselo a ja to propasla?

      Ahoj holky a kluci! Taky pridam svou trosku do mlyna pokud se neurazite.
      Ja hodim do stolniho hnetace (processor) 4 hrnky mouky, 150ml mleka, 250ml vody, 1 balicek suchych kvasnic, 2 lzicky soli, trochu kminu, trochu tymianu, 2 lzice sadla vypusteneho z baconu (na Floride jinsi nemam), no a pokud nemam sadlo, tak dam maslo, 1 lzici octa, 1 uvarenou bramboru. Necham chvili tocit na c. 1 rychlost, pak prepnu na 2 minuty na c.2 ... a je hotovo! Necham kynout 1 hodku, vyklopim na stul, prelozim testo, aby se proste jen obratilo, vytvaruju bochnik a zabalim jako mimino (ale i s hlavou ... smich!) do pomoucene uterky, tak to necham asi 15 minut polozene na plechu, ktery se trochu uz nahriva na kamnech a bochnicek zvetsi svoji velikost, protoze si v tuto dobu zacnu predehrivat troubu na 450F. Po tech 15 minutach ten bochnik testa normalne zduchnu na suchy, jen trochu posypany plech kukuricnou moukou a hodim do horke trouby. Po 20 minutach prepnu uz jen na 350F a dopecu dalsich asi 40 minut. Ja zadelavam vzdycky ze dvou davek. Protoze pecu pokazde 2 chleby zaroven. Ne z toho duvodu abych usetrila elektrinu, ta je tady na Floride velmi levna. Ale protoze jeden chleba snime skoro cely hned ten den po upeceni a ten druhy vychladim a dam do mrazaku a vytahnu az kdyz na nej mame zase velikou chut. Po rozmrazeni chutna vyborne, rekla bych, ze uplne stejne jako ten den co se pece.
      Tak jestli me duverujete, upecte si tento chlebik take. Delam je ne kulate, ale ovalne, protoze je pouzivame na sandwiche se sunkou, syrem ... atd!
      Zdravim vsechny v Cesku!

      04.02.2013 08:02:22


      • Jája
        Jája

        Mirko, vyzkoušela jsem Tvůj chleba, je opravdu výborný, ta brambora a sádlo, dělá divy, sádlo jsem dala rozpuštěné, zítra opět upeču, zkusím upéci v remosce, prý je to bezva...díky!

        08.02.2013 21:56:09


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.