reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • krajcovamirka
      krajcovamirka

      je to super chlebik,aj ked na prvy pohlad sa to nezda

      08.02.2013 21:46:00

    • Mirka M.
      Mirka M.

      Tady bylo tak veselo a ja to propasla?

      Ahoj holky a kluci! Taky pridam svou trosku do mlyna pokud se neurazite.
      Ja hodim do stolniho hnetace (processor) 4 hrnky mouky, 150ml mleka, 250ml vody, 1 balicek suchych kvasnic, 2 lzicky soli, trochu kminu, trochu tymianu, 2 lzice sadla vypusteneho z baconu (na Floride jinsi nemam), no a pokud nemam sadlo, tak dam maslo, 1 lzici octa, 1 uvarenou bramboru. Necham chvili tocit na c. 1 rychlost, pak prepnu na 2 minuty na c.2 ... a je hotovo! Necham kynout 1 hodku, vyklopim na stul, prelozim testo, aby se proste jen obratilo, vytvaruju bochnik a zabalim jako mimino (ale i s hlavou ... smich!) do pomoucene uterky, tak to necham asi 15 minut polozene na plechu, ktery se trochu uz nahriva na kamnech a bochnicek zvetsi svoji velikost, protoze si v tuto dobu zacnu predehrivat troubu na 450F. Po tech 15 minutach ten bochnik testa normalne zduchnu na suchy, jen trochu posypany plech kukuricnou moukou a hodim do horke trouby. Po 20 minutach prepnu uz jen na 350F a dopecu dalsich asi 40 minut. Ja zadelavam vzdycky ze dvou davek. Protoze pecu pokazde 2 chleby zaroven. Ne z toho duvodu abych usetrila elektrinu, ta je tady na Floride velmi levna. Ale protoze jeden chleba snime skoro cely hned ten den po upeceni a ten druhy vychladim a dam do mrazaku a vytahnu az kdyz na nej mame zase velikou chut. Po rozmrazeni chutna vyborne, rekla bych, ze uplne stejne jako ten den co se pece.
      Tak jestli me duverujete, upecte si tento chlebik take. Delam je ne kulate, ale ovalne, protoze je pouzivame na sandwiche se sunkou, syrem ... atd!
      Zdravim vsechny v Cesku!

      04.02.2013 08:02:22

      • Jája
        Jája

        Mirko, vyzkoušela jsem Tvůj chleba, je opravdu výborný, ta brambora a sádlo, dělá divy, sádlo jsem dala rozpuštěné, zítra opět upeču, zkusím upéci v remosce, prý je to bezva...díky!

        08.02.2013 21:56:09


    • Krušnohorka
      Krušnohorka

      Blbnost na entou

      Lidi co tu blbnete? Kvalitní pekártna vás dnes přijde na 12 stovek a chleba vám upeče jaký chcete. Celá práce je nalít do nádoby cca půl litru vody, půl kila mouky (jaké záleží, na vás) přidat 2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžičku cukru, něco cmrdnout olivového oleje, okořenit čím chcete, třeba přidat sušené bylinky, semínka atd... celkem rutina která trvá asi 2 minuty. Pak pustíte pekárnu, popřípadě přisypete trochu mouky, nebo přidáte vodu aby se uhňácal pěkný kulatý bochníček a jdete si po svých. Za 2 - 3 hodiny podle receptu pekárna zazvoní a vy si vyklopíte voňavý chlebík i s kůrčičkou.

      02.11.2012 10:13:58

      • Marcela
        Marcela

        Žádná blbost

        Nepočítáte cenu elektřiny. A z trouby je mnohem lepší, mám ráda šišaté bochníky, ne kvádry z pekárny. A co si člověk udělá vlastníma rukama ho více těší...

        09.11.2012 11:46:01


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.