reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • mnamka
      mnamka

      jen se chci zeptat, jestli ten hrnec mam predem vymazat olejem nebo maslem..asi jak na babovku..prave zkousim recept a testo krasne kyne a nemam zkusenost s kynutymi testy..diky za radu

      19.02.2013 17:57:09

    • moncherry44
      moncherry44

      chlebík mňam mňam

      ...říká se bez hnětení, ale asi ani ne 1 minutka na promíchání tomu neuškodila.

      Jen vás kuchařinky prosím o radu a to když udělám ten výborný chleba hned ze dvou dávek..........nemáte někdo zkušenost, jaká bude doba pečení ? O kolik ji asi prodloužit ? Moc díky a dobrou chuť.

      16.02.2013 18:07:38

      • Jája
        Jája

        Upečte si dva najednou, jeden ze dvojité dávky ? To je hloupé.....

        17.02.2013 18:12:50


      • moncherry44
        moncherry44

        kůrka chleba

        zdravím všechny ........chleba je výborný, jen mě nejde do hlavy, že bok bochníku je pěkně opečený na té fotografii až dolů. Já když jsem pekl už druhý, tak z kastrolu jsou rovné boky světlé a ne tak krásně opečené ! V čem to tedy pečete ? Máte to ja z pece a ne z nádoby. Díky

        18.02.2013 08:02:10

      • Hungry
        Hungry

        Dvojitá dávka

        Chleba z dvojité dávky vůbec není hloupost. Peču ho tak od začátku. Z doporučené dávky je moc malý, krajíce jsou spíše krajíčky... Na chlebíčky raději veku... :-)

        Peču ho pak 43min na plný výkon lelektrické trouby v režimu horkovzduch, pak uberu na cca 200-180°C a odkryté to dopékám cca 12min. Nutno vyzkoušet na konkrétní troubě, tak jak u buchet, špejlí...

        18.02.2013 10:04:01


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.