reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    452×

    4,8 452
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • babča
      babča

      Díky za recept. Chlebík jsem dělala poprve a povedl se. Výborná křupavá kůrčička, no mňamka.

      27.02.2013 01:55:39

    • la69
      la69

      Lide, kteri ziji v cizine jako ja, radi uvitaji jednoduche recepty, ktere voni ceskou kuchyni. Bohuzel, ne kazda zeme ma velky sortiment zbozi a pokud ho ma, je bud velmi daleko nebo predrazeny...Uz nekolikrat jsem pekla tento chleb a kazdy kdo jej ochutnal, si vzal recept a pece..jsou to i cizinky z jinych statu (fr,pl,nem,rum)...Bohuzel, jsou mezi nami lide, kteri jsou placeni z nasich dani od toho, aby cely den psali sve negativne stupidni komentare na blocich.....Rada si prectu komentare lidi, kteri recepty vyzkouseli, protoze hodne pomuzou. Preji Vsem pekny den a radost z peceni a vareni..

      25.02.2013 11:56:36

    • lenka (tecka) karesova
      lenka (tecka) karesova

      Tento chleba opravdu nemá chybu.Peču ho již delší dobu a zvládne ho i úplný amatér, začátečník. Pro obměnu přidávám lněné semínko či slunečnicové a nebo i ovesné vločky.Jak nahoru jako posyp, tak i do těsta. Dále doporučuji mouku v poměru 2 : 1 promíchat i s kvalitnějšími, přímo chlebovými moukami ( 2 díly hladké - 1 díl chlebové).Co se týče dvojité dávky, tak ani to není problém.Pokud máme odpovídající nádobu tak jen pečení prodloužíme o 10 minut v obou fázích pečení a mělo by to stačit. Ve finále, pokud vidíte již pěkně zabarvenou kůrku, tak není již co řešit. Určitě to bude dopečené. Pečeme chleba i na chalupě v klasických kachlákách bez možnosti regulovat teplotu a vždy to dopadlo dobře. A pokud někdo má problém s postupem tak existuje video- postup, který se dá lehce vyhledat pod názvem chléb nehnetený - Dadalova kuchařka. Všem dobrou chuť

      23.02.2013 18:34:37


    • moncherry44
      moncherry44

      chlebík mňam mňam

      ...říká se bez hnětení, ale asi ani ne 1 minutka na promíchání tomu neuškodila.

      Jen vás kuchařinky prosím o radu a to když udělám ten výborný chleba hned ze dvou dávek..........nemáte někdo zkušenost, jaká bude doba pečení ? O kolik ji asi prodloužit ? Moc díky a dobrou chuť.

      16.02.2013 18:07:38

      • moncherry44
        moncherry44

        kůrka chleba

        zdravím všechny ........chleba je výborný, jen mě nejde do hlavy, že bok bochníku je pěkně opečený na té fotografii až dolů. Já když jsem pekl už druhý, tak z kastrolu jsou rovné boky světlé a ne tak krásně opečené ! V čem to tedy pečete ? Máte to ja z pece a ne z nádoby. Díky

        18.02.2013 08:02:10

      • Hungry
        Hungry

        Dvojitá dávka

        Chleba z dvojité dávky vůbec není hloupost. Peču ho tak od začátku. Z doporučené dávky je moc malý, krajíce jsou spíše krajíčky... Na chlebíčky raději veku... :-)

        Peču ho pak 43min na plný výkon lelektrické trouby v režimu horkovzduch, pak uberu na cca 200-180°C a odkryté to dopékám cca 12min. Nutno vyzkoušet na konkrétní troubě, tak jak u buchet, špejlí...

        18.02.2013 10:04:01


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.