reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • babča
      babča

      Díky za recept. Chlebík jsem dělala poprve a povedl se. Výborná křupavá kůrčička, no mňamka.

      27.02.2013 01:55:39

    • la69
      la69

      Lide, kteri ziji v cizine jako ja, radi uvitaji jednoduche recepty, ktere voni ceskou kuchyni. Bohuzel, ne kazda zeme ma velky sortiment zbozi a pokud ho ma, je bud velmi daleko nebo predrazeny...Uz nekolikrat jsem pekla tento chleb a kazdy kdo jej ochutnal, si vzal recept a pece..jsou to i cizinky z jinych statu (fr,pl,nem,rum)...Bohuzel, jsou mezi nami lide, kteri jsou placeni z nasich dani od toho, aby cely den psali sve negativne stupidni komentare na blocich.....Rada si prectu komentare lidi, kteri recepty vyzkouseli, protoze hodne pomuzou. Preji Vsem pekny den a radost z peceni a vareni..

      25.02.2013 11:56:36

    • lenka (tecka) karesova
      lenka (tecka) karesova

      Tento chleba opravdu nemá chybu.Peču ho již delší dobu a zvládne ho i úplný amatér, začátečník. Pro obměnu přidávám lněné semínko či slunečnicové a nebo i ovesné vločky.Jak nahoru jako posyp, tak i do těsta. Dále doporučuji mouku v poměru 2 : 1 promíchat i s kvalitnějšími, přímo chlebovými moukami ( 2 díly hladké - 1 díl chlebové).Co se týče dvojité dávky, tak ani to není problém.Pokud máme odpovídající nádobu tak jen pečení prodloužíme o 10 minut v obou fázích pečení a mělo by to stačit. Ve finále, pokud vidíte již pěkně zabarvenou kůrku, tak není již co řešit. Určitě to bude dopečené. Pečeme chleba i na chalupě v klasických kachlákách bez možnosti regulovat teplotu a vždy to dopadlo dobře. A pokud někdo má problém s postupem tak existuje video- postup, který se dá lehce vyhledat pod názvem chléb nehnetený - Dadalova kuchařka. Všem dobrou chuť

      23.02.2013 18:34:37


    • moncherry44
      moncherry44

      chlebík mňam mňam

      ...říká se bez hnětení, ale asi ani ne 1 minutka na promíchání tomu neuškodila.

      Jen vás kuchařinky prosím o radu a to když udělám ten výborný chleba hned ze dvou dávek..........nemáte někdo zkušenost, jaká bude doba pečení ? O kolik ji asi prodloužit ? Moc díky a dobrou chuť.

      16.02.2013 18:07:38

      • Hungry
        Hungry

        Dvojitá dávka

        Chleba z dvojité dávky vůbec není hloupost. Peču ho tak od začátku. Z doporučené dávky je moc malý, krajíce jsou spíše krajíčky... Na chlebíčky raději veku... :-)

        Peču ho pak 43min na plný výkon lelektrické trouby v režimu horkovzduch, pak uberu na cca 200-180°C a odkryté to dopékám cca 12min. Nutno vyzkoušet na konkrétní troubě, tak jak u buchet, špejlí...

        18.02.2013 10:04:01


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.