reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • jl
      jl

      No nejsem si jist, na jake podivne stranky jsem zabloudil. Pominu-li tu reklamu na panske pyzamo za 500 Kc, tak je evidentni, ze na chleba je bezpodminecne zapotrebi:
      - mouka definovane kvality (tzn. s vysledkem rozboru)
      - pec vhodnych parametru (tzn. mit k dispozici leta zkusenosti)
      - prirodni drozdi (velmi pracne na udrzbu apod., v podstate pouze pro kazdodenniho pekare)
      - zkusenosti, zkusenosti, zkusenosti (a idealne byt i hnetacim maniakem) a kontakty.
      Uvazime-li, ze toto vsechno lze koupit za 50Kc/pecen, potom nevidim jediny duvod, proc to delat sam, nebo pouzivat recepty typu "3 hrnky hladke mouky"

      24.11.2012 16:03:47

      • djoro
        djoro

        Ješkovo voko. Tohleto máte od přirozéni? V životě jsem chleba nepekl. Podle tohoto návodu jsem nasypal do mísy vše dle návodu, promíchal, přilil vodu, zamíchal, nechal vykynou a poté upekl přesně dle návodu a výsledek byl neuvěřitelný. Jsem vyučen v oboru slaboproud a také mezi námi jsou experti, co slyší jak v nekvalitních kabelech dřou elektróny do zatáček. Jestli nejste náhodou také onen případ.

        25.11.2012 01:48:20

      • Mirka M.
        Mirka M.

        Mily pane "jl"!! Pokud se chcete napchavat kupovanym chlebem, ktery je opatren velmi nezdravymi a skodlivymi prisadami vyrobenymi z peri, chlupu, vlasu, a kopejtek, tak to klidne delejte. Nechapu proc tedy vlastne chodite na tyhle stranky? Chcete tady delat ze sebe jenom "machra" a nebo "uplneho magora"??? Ja pecu chleb na Floride v prach obycejne troube a na uplne obycejnem plechu. Neni potreba zadnych specii a vynalezu, drozdi pouzivam zasadne susene a to na vsechny druhy kynuteho testa, protoze se mi nechce jet az na druhy konec naseho mesta pro klasicke drozdi (do nemecke, ruske, polske, ci jine prodejny) a funguje to uplne precizne! Lituji vas, ze nejste schopen si upect ten krasne vonavoucky pecen ceskeho chlebika. Vzdyt vy vubec nevite o co prichazite!

        26.11.2012 14:43:11


      • pese
        pese

        Tento luxusní chleba peču už 4 měsíce a nebylo by jediného člověka, kterému jsem ho nabídla, aby po mě nechtěl recept! Všem neskutečně chutná jako vrchol beru pochvalu od mé babičky!!! Rozhodně to není žádná věda pro mědvěda, primitivní a přitom výborný recept! Nedám na něj dopustit! Jen jsem ještě nějak nepřišla na pečení z tmavé mouky...to se mi nedaří, ale vůbec mi to nevadí, z bílé hladké je bezchybný!

        26.11.2012 17:53:39

      • já

        Pecen za 50 korun??? Proboha proč? Dá se to dělat mnohem levněji a lépe. U domácího chleba vím naprosto jistě, že tam nemám žádná éčka, odpad z podlahy, mrtvé hlodavce a podobné příměsi. Mám ho čerstvý, kdykoliv chci a chuť je naprosto nesrovnatelná. Vlastní chleba si peču sice už skoro tři roky, takže se za profesionála pořád ještě nepovažuju, ale nestalo se mi, že by se nepovedl. Ani u tohoto, ani u chleba z domácí pekárny.

        24.02.2013 12:22:16


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.