reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 801 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 610 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 790 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 337
    • Standa
      Standa

      Mno my ho zkoušeli 2X a ani jednmou se nepovedl...málo nakynul,špatně se propekl,,,nevíme kde je chyba...moje je přitom cukrářka,pečeme si doma i rohlíky ale tahle potvůrka nás asi nemá ráda...nebo špatná mouka nevíme...

      17.03.2013 07:29:23

      • pulidu
        pulidu

        Nevzdávat se! JIný už nepeču, jen přidávám hrnek žitné mouky a nějaká semínka. A chlaba kupuju jen vyjímečně, peču téměř denně a je stále lepší. :)

        17.03.2013 09:20:27

      • Hungry
        Hungry

        doporučuju vyhřát troubu na cca 70°C, vložit těsto, vypnout a nechat kynout v teple. Propoečení kontrolovat stejně jako u bábovky, špejlí. dle toho regulovat pečení...

        17.03.2013 10:02:10


      • Tanina6666
        Tanina6666

        Pokud dodržíte recept, chléb se vám zcela jistě povede. Já nechávám kynout normálně v kuchyni na lince, peču přesně tak, jak je napsáno - půl hodiny pod poklicí, čtvrt hodiny bez pokličky. Špejlí propečenost nezkouším.

        17.03.2013 12:37:27

    • damafi
      damafi

      Chlebik je naprosto uzasny. Namichala jsem 2 hrnky hladke a 1 hrnek zitne chlebove hladke mouky. Je to mnamka.:-D

      03.03.2013 18:51:54

    • jl
      jl

      No nejsem si jist, na jake podivne stranky jsem zabloudil. Pominu-li tu reklamu na panske pyzamo za 500 Kc, tak je evidentni, ze na chleba je bezpodminecne zapotrebi:
      - mouka definovane kvality (tzn. s vysledkem rozboru)
      - pec vhodnych parametru (tzn. mit k dispozici leta zkusenosti)
      - prirodni drozdi (velmi pracne na udrzbu apod., v podstate pouze pro kazdodenniho pekare)
      - zkusenosti, zkusenosti, zkusenosti (a idealne byt i hnetacim maniakem) a kontakty.
      Uvazime-li, ze toto vsechno lze koupit za 50Kc/pecen, potom nevidim jediny duvod, proc to delat sam, nebo pouzivat recepty typu "3 hrnky hladke mouky"

      24.11.2012 16:03:47

      • pese
        pese

        Tento luxusní chleba peču už 4 měsíce a nebylo by jediného člověka, kterému jsem ho nabídla, aby po mě nechtěl recept! Všem neskutečně chutná jako vrchol beru pochvalu od mé babičky!!! Rozhodně to není žádná věda pro mědvěda, primitivní a přitom výborný recept! Nedám na něj dopustit! Jen jsem ještě nějak nepřišla na pečení z tmavé mouky...to se mi nedaří, ale vůbec mi to nevadí, z bílé hladké je bezchybný!

        26.11.2012 17:53:39


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.