reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 338
    • Jarda35
      Jarda35

      chleba bez hnětení

      Peču víc jak 3 roky chleba v pekárně,ale po pečení podle tohoto receptu jde do šrotu.Nikdy za tuto dobu chleba nebyl tak chutný.Obravdu pochoutka.V pekárně peču chleba víc jak 3hod.a tento 3/4 hodiny.Vynikající!

      27.03.2013 06:44:28

    • Leo
      Leo

      Skvely recept

      Skvely recept, pecu ho jednou tydne o vikendu bez nejmensich problemu. Zkousel jsem i 1.5 kg bochnik a taky dobry. Jenom se prepocitaji suroviny, jinak postup stejny i doba peceni stejna

      26.03.2013 15:44:51

    • sisari
      sisari

      ahoj zkouším tento recept a chci se zeptat jestli mám vymazat a vysypat ten hrnec nebo ne ?

      26.03.2013 11:10:43


      • Jája
        Jája

        Chléb bez hnětení

        sisari: ten litinový kastrol i s poklicí dáš do trouby na poslední 1/2hodinu, suchý, čistý, do horkého vložíš chlebík, přikrýt, 1/2hod. pečeme, potom na 1/4 hod.odkrýt, jde krásně vyklopit na mřížku.
        Mohu doporučit, dávám 3 hrnky hl.mouky a 1 hrnek špaldové, 2 lžíčky soli, 2 lžíčky kmínu (drceného) 2 lžíčky sušeného droždí nejlépe od Dr.Oetker, celý sáček je moc. Dávám skoro 2 hrnky vody, záleží na mouce, těsto může být hustčí, lépe se s ním pracuje. To vykynuté těsto dám na vál, rozprostřít na obdélník (rukama) a nechám 15 min. odpočívat, potom ho překládám, 3x po délce, 3x po šířce, přikrýt utěrkou a 1/2 hod. kynout, na další 1/2 hod.zapneme troubu a po této 1 hod.začnu péci.

        26.03.2013 13:15:54

      • Leo
        Leo

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        26.03.2013 15:43:40

      • Lenka Straková
        Lenka Straková

        Hrnec se ani nevymazává ani nevysypává. Fakt to funguje a chleba jen vyletí z hrnce :)

        27.03.2013 08:05:07

    • junova (tecka) zuzana
      junova (tecka) zuzana

      Ahoj. je mi jen 12 let. ale podle mého je to skvelí recept. ja sem ho zkoušela
      jednou a hned na poprvé sem ho dala na výbornou.


      MOC DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

      14.03.2013 08:40:27

      • sońa
        sońa

        Re:

        Milé děvče, je pěkné, že ve 12 umíš upéct chlebík, ale ve 12 bys vědět, že se píše skvělý recept.

        16.03.2013 14:09:26


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.