reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    432×

    4,8 432
  • 1 hod

  • 96×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 655 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 334
    • Jarda35
      Jarda35

      chleba bez hnětení

      Peču víc jak 3 roky chleba v pekárně,ale po pečení podle tohoto receptu jde do šrotu.Nikdy za tuto dobu chleba nebyl tak chutný.Obravdu pochoutka.V pekárně peču chleba víc jak 3hod.a tento 3/4 hodiny.Vynikající!

      27.03.2013 06:44:28

    • Leo
      Leo

      Skvely recept

      Skvely recept, pecu ho jednou tydne o vikendu bez nejmensich problemu. Zkousel jsem i 1.5 kg bochnik a taky dobry. Jenom se prepocitaji suroviny, jinak postup stejny i doba peceni stejna

      26.03.2013 15:44:51

    • Standa
      Standa

      Mno my ho zkoušeli 2X a ani jednmou se nepovedl...málo nakynul,špatně se propekl,,,nevíme kde je chyba...moje je přitom cukrářka,pečeme si doma i rohlíky ale tahle potvůrka nás asi nemá ráda...nebo špatná mouka nevíme...

      17.03.2013 07:29:23


      • Hungry
        Hungry

        doporučuju vyhřát troubu na cca 70°C, vložit těsto, vypnout a nechat kynout v teple. Propoečení kontrolovat stejně jako u bábovky, špejlí. dle toho regulovat pečení...

        17.03.2013 10:02:10

      • Tanina6666
        Tanina6666

        Pokud dodržíte recept, chléb se vám zcela jistě povede. Já nechávám kynout normálně v kuchyni na lince, peču přesně tak, jak je napsáno - půl hodiny pod poklicí, čtvrt hodiny bez pokličky. Špejlí propečenost nezkouším.

        17.03.2013 12:37:27

    • junova (tecka) zuzana
      junova (tecka) zuzana

      Ahoj. je mi jen 12 let. ale podle mého je to skvelí recept. ja sem ho zkoušela
      jednou a hned na poprvé sem ho dala na výbornou.


      MOC DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

      14.03.2013 08:40:27


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.