reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Standa
      Standa

      Mno my ho zkoušeli 2X a ani jednmou se nepovedl...málo nakynul,špatně se propekl,,,nevíme kde je chyba...moje je přitom cukrářka,pečeme si doma i rohlíky ale tahle potvůrka nás asi nemá ráda...nebo špatná mouka nevíme...

      17.03.2013 07:29:23

      • pulidu
        pulidu

        Nevzdávat se! JIný už nepeču, jen přidávám hrnek žitné mouky a nějaká semínka. A chlaba kupuju jen vyjímečně, peču téměř denně a je stále lepší. :)

        17.03.2013 09:20:27

      • Hungry
        Hungry

        doporučuju vyhřát troubu na cca 70°C, vložit těsto, vypnout a nechat kynout v teple. Propoečení kontrolovat stejně jako u bábovky, špejlí. dle toho regulovat pečení...

        17.03.2013 10:02:10


      • Tanina6666
        Tanina6666

        Pokud dodržíte recept, chléb se vám zcela jistě povede. Já nechávám kynout normálně v kuchyni na lince, peču přesně tak, jak je napsáno - půl hodiny pod poklicí, čtvrt hodiny bez pokličky. Špejlí propečenost nezkouším.

        17.03.2013 12:37:27

    • junova (tecka) zuzana
      junova (tecka) zuzana

      Ahoj. je mi jen 12 let. ale podle mého je to skvelí recept. ja sem ho zkoušela
      jednou a hned na poprvé sem ho dala na výbornou.


      MOC DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

      14.03.2013 08:40:27

    • damafi
      damafi

      Chlebik je naprosto uzasny. Namichala jsem 2 hrnky hladke a 1 hrnek zitne chlebove hladke mouky. Je to mnamka.:-D

      03.03.2013 18:51:54


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.