reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    454×

    4,8 454
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 339
    • moncherry44
      moncherry44

      chléb bez hnětení .....jája

      už budu péct 10 chleba a pořád sbírám zkušenosti. Těch kvasnic jsem dával sáček a trošku....to bylo asi moc. Jájo ale zde nepíšeš jestli dáváš ocet ? Myslím že ano. Z té jedné dávky se mě zdá malinký, tak raději zkusím opět 1,5 dávky.
      Jinak ještě dodám, že suchou směs promíchám v robotu a po přidání vody a octa + 2 pol. lžic sádla hnětám určo tak 3 min.

      07.04.2013 17:18:34

      • standa
        standa

        Re: chléb bez hnětení

        kvasnic stačí opravdu jen malá mocca lžička! A přidat různá drcená semínka.
        Moje osvědčená kombinace mouky: hrnek hladké mouky pšeničné chlebové, hrnek žitné chlebové,1/2 hrnku celozrnné žitné a 1/2 hrnku obyč. hladké . Chleba je tmavý.

        07.04.2013 18:45:40

      • standa
        standa

        Re: chléb bez hnětení .....jája

        kvasnic stačí 1 mocca lžička! a různá semínka.
        Moje osvědčená kombinace na tmavý chléb: 1 hrnek žitné chlebové, 1 hrnek pšeničné chlebové, 1/2 hrnku hladké obyčejné a 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky.

        07.04.2013 19:00:48


      • Jája
        Jája

        Lžíci octa můžeš dát, dej 4 hrnky (1/4) mouky, 3 hladké, 1 špaldové, droždí stačí kávová lžíčka, maximálně 1 1/2 lžíčky, vše dej do mísy a pouze rukou spojit dohromady, šup, šup, žádné dlouhé zpracovávání, přikrýt utěrkou, velmi jednoduché a rychlé - žádný robot netřeba.

        07.04.2013 19:33:45

      • Jája
        Jája

        Podívej se na labuznik, tam jsem dala foto i recept - CHLÉB BEZ HNĚTENÍ

        07.04.2013 19:36:51

    • ifigeny
      ifigeny

      pecka, zkouším i zkombinovat mouky a zapracovat do těsta slunečnici nebo jiná semínka. :)

      07.04.2013 16:13:27

    • ch (tecka) simi
      ch (tecka) simi

      První pokus

      Dnes jsem prvně pekla chleba. Byla jsem připravená, že když nebude chutnat ,tak jej vyhodím.Chyba. Je skvělý, teda byl. Chtěla jsem přidat foto, ale už není co. Zítra peču znovu.
      Moc dík za skvělý recept.
      A pro pochybovače, nedá se srovnávat s chlebem z pekárny a pracný nebo časově náročný,to teda není !!!!

      07.04.2013 02:04:33

    • Romca
      Romca

      dobry napad vyzkousim dik

      05.04.2013 18:55:00

    • Ferry
      Ferry

      Kynutí a překládání?

      Zkoušel jsem tento recept ted po prve a vytvořili se mi opravdu hodně velké bubliny, hlavně mezi prostřední a vrchní vrstvou. Tak se chci zeptat, zda je opravdu nutné těsto rozložit a překládat? Proč se musí překládat? A jak mám nechat kynout? Lépe na chladnějším, nebo teplejším místě? Díky za radu.

      04.04.2013 12:37:07

      • Jája
        Jája

        Jestli jste dal celý sáček droždí, bude to asi tím, dávám jednu lžíčku, maximálně 2 rovné, přečtěte si můj příspěvek z 26.3. je to popsané velice zřetelně, tak to zkuste ještě jednou, ať se daří....

        04.04.2013 19:00:09


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.