reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    441×

    4,8 441
  • 1 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 336
    • ifigeny
      ifigeny

      pecka, zkouším i zkombinovat mouky a zapracovat do těsta slunečnici nebo jiná semínka. :)

      07.04.2013 16:13:27

    • ch (tecka) simi
      ch (tecka) simi

      První pokus

      Dnes jsem prvně pekla chleba. Byla jsem připravená, že když nebude chutnat ,tak jej vyhodím.Chyba. Je skvělý, teda byl. Chtěla jsem přidat foto, ale už není co. Zítra peču znovu.
      Moc dík za skvělý recept.
      A pro pochybovače, nedá se srovnávat s chlebem z pekárny a pracný nebo časově náročný,to teda není !!!!

      07.04.2013 02:04:33

    • Romca
      Romca

      dobry napad vyzkousim dik

      05.04.2013 18:55:00


    • Ferry
      Ferry

      Kynutí a překládání?

      Zkoušel jsem tento recept ted po prve a vytvořili se mi opravdu hodně velké bubliny, hlavně mezi prostřední a vrchní vrstvou. Tak se chci zeptat, zda je opravdu nutné těsto rozložit a překládat? Proč se musí překládat? A jak mám nechat kynout? Lépe na chladnějším, nebo teplejším místě? Díky za radu.

      04.04.2013 12:37:07

      • Jája
        Jája

        Jestli jste dal celý sáček droždí, bude to asi tím, dávám jednu lžíčku, maximálně 2 rovné, přečtěte si můj příspěvek z 26.3. je to popsané velice zřetelně, tak to zkuste ještě jednou, ať se daří....

        04.04.2013 19:00:09

    • Ferry
      Ferry

      Kynutí a překládání?

      Zkoušel jsem tento recept ted po prve a vytvořili se mi opravdu hodně velké bubliny, hlavně mezi prostřední a vrchní vrstvou. Tak se chci zeptat, zda je opravdu nutné těsto rozložit a překládat? Proč se musí překládat? A jak mám nechat kynout? Lépe na chladnějším, nebo teplejším místě? Díky za radu.

      04.04.2013 12:35:32

    • sisari
      sisari

      ahoj zkouším tento recept a chci se zeptat jestli mám vymazat a vysypat ten hrnec nebo ne ?

      26.03.2013 11:10:43


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.