reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    427×

    4,8 427
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 332
    • Romca
      Romca

      dobry napad vyzkousim dik

      05.04.2013 18:55:00

    • Ferry
      Ferry

      Kynutí a překládání?

      Zkoušel jsem tento recept ted po prve a vytvořili se mi opravdu hodně velké bubliny, hlavně mezi prostřední a vrchní vrstvou. Tak se chci zeptat, zda je opravdu nutné těsto rozložit a překládat? Proč se musí překládat? A jak mám nechat kynout? Lépe na chladnějším, nebo teplejším místě? Díky za radu.

      04.04.2013 12:37:07

      • Jája
        Jája

        Jestli jste dal celý sáček droždí, bude to asi tím, dávám jednu lžíčku, maximálně 2 rovné, přečtěte si můj příspěvek z 26.3. je to popsané velice zřetelně, tak to zkuste ještě jednou, ať se daří....

        04.04.2013 19:00:09


    • Ferry
      Ferry

      Kynutí a překládání?

      Zkoušel jsem tento recept ted po prve a vytvořili se mi opravdu hodně velké bubliny, hlavně mezi prostřední a vrchní vrstvou. Tak se chci zeptat, zda je opravdu nutné těsto rozložit a překládat? Proč se musí překládat? A jak mám nechat kynout? Lépe na chladnějším, nebo teplejším místě? Díky za radu.

      04.04.2013 12:35:32

    • Jarda35
      Jarda35

      chleba bez hnětení

      Peču víc jak 3 roky chleba v pekárně,ale po pečení podle tohoto receptu jde do šrotu.Nikdy za tuto dobu chleba nebyl tak chutný.Obravdu pochoutka.V pekárně peču chleba víc jak 3hod.a tento 3/4 hodiny.Vynikající!

      27.03.2013 06:44:28

    • Leo
      Leo

      Skvely recept

      Skvely recept, pecu ho jednou tydne o vikendu bez nejmensich problemu. Zkousel jsem i 1.5 kg bochnik a taky dobry. Jenom se prepocitaji suroviny, jinak postup stejny i doba peceni stejna

      26.03.2013 15:44:51

    • sisari
      sisari

      ahoj zkouším tento recept a chci se zeptat jestli mám vymazat a vysypat ten hrnec nebo ne ?

      26.03.2013 11:10:43

      • Jája
        Jája

        Chléb bez hnětení

        sisari: ten litinový kastrol i s poklicí dáš do trouby na poslední 1/2hodinu, suchý, čistý, do horkého vložíš chlebík, přikrýt, 1/2hod. pečeme, potom na 1/4 hod.odkrýt, jde krásně vyklopit na mřížku.
        Mohu doporučit, dávám 3 hrnky hl.mouky a 1 hrnek špaldové, 2 lžíčky soli, 2 lžíčky kmínu (drceného) 2 lžíčky sušeného droždí nejlépe od Dr.Oetker, celý sáček je moc. Dávám skoro 2 hrnky vody, záleží na mouce, těsto může být hustčí, lépe se s ním pracuje. To vykynuté těsto dám na vál, rozprostřít na obdélník (rukama) a nechám 15 min. odpočívat, potom ho překládám, 3x po délce, 3x po šířce, přikrýt utěrkou a 1/2 hod. kynout, na další 1/2 hod.zapneme troubu a po této 1 hod.začnu péci.

        26.03.2013 13:15:54

      • Leo
        Leo

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        26.03.2013 15:43:40

      • Lenka Straková
        Lenka Straková

        Hrnec se ani nevymazává ani nevysypává. Fakt to funguje a chleba jen vyletí z hrnce :)

        27.03.2013 08:05:07


    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.