reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení.


  • 4,8

    423×

    4,8 423
  • 1 hod

  • 95×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin.

Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky.

Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme.

Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti.

Zkuste také výborný česnekový chléb



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chléb bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 331
    • Savoj
      Savoj

      Bezvadný recept

      Ideální recept pro začátečníka, kterému se už hodně chlebů nepovedlo (můj případ). Pekla jsem napůl z žitné celozrnné a hladké pšeničné, nechala jsem kynout přes noc a pekla dopoledne (zhruba 12 hodin kynutí) a bezvadný výsledek. Jen si musím pořídit pořádnou nádobu na pečení, asi kameninový/keramický hrnec. Moc díky za recept a jemný nárůst pekařského sebevědomí.

      07.08.2018 13:52:20

    • tamee
      tamee

      Tak jsem do toho sla.
      Priprava velmi jednoducha. Pridala jsem pul hrnicku spaldove mouky misto hladke a mozna proto bylo me testo ridsi. Neva. Upekla jsem dle navodu. Ovsem dat z pomouceneho valu nakynute ridsi testo byl orisek. Neva. Myslela jsem na to predem a dala testo na alobal. Bud tim, ze bylo testo ridsi, nebo nevim, ale kurcicka neni takova ta krupava. Neva. I tak chutna vytecne a s malymi obmenami ho budu urcite pect a doporucovat dal.
      Palec nahoru

      25.05.2018 11:00:43

    • Jaromira
      Jaromira

      Komentar k receptu chleb bez hneteni

      Chleb je vynikajici a naprosto jednoduse pripravitelny. A to jsem pekla chleb poprve a z casovych duvodu ani nedodrzela postup. Misto studene vody jsem dala teplou, prikryty uterkou jsem ho nechala 1 hod kynout primo na radiatoru, vylila jsem testo na moukou posypanou kuchynskou desku, prelozila na trikrat testo, nechala 10 minut odpocivat a pak jsem bochan vlozila do rozehrate Remosky a pekla 3/4 hod. Vysledek - nadherny bochnik, krupava kurka, a to i na druhy den. A susene drozdi bylo z Penny. Mam obrovskou radost a s obmenami ho budu pect casto.

      15.11.2017 07:39:49


    • luluska13
      luluska13

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Naprosto skvělý recept. Doporučuji.
      Lenka

      09.07.2017 20:36:58

    • Zbyněk
      Zbyněk

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      A já dávám klidně celý sáček sušeného droždí, protože mi právě ta kvasnicová chuť neskutečně chutná! :D

      20.03.2017 23:55:21

    • Radka
      Radka

      Komentář k receptu Chléb bez hnětení

      Tento chléb peči jiz 3 roky.Je to recept přímo od lidí, kteří vyrábí úžasné keramické hrnce na pečení chleba a jsem si jista,ze chléb z keramiky je chutnější a hezčí,než z litiny:-)Tak tedy z dovolením pana Málera...3 hrnky mouky o objemu 250ml( je jedno v jaké kombinaci..žitná,pšeničná ),1 pořádná lžička sušeného droždí..s vlaštovkou vyhrává;-), 1,5 lžičky soli a 1 az 2 lžičky drceného kmínu,1,5 hrnku vlažné vody. Máme rádi semínka,takže sezam,slunečnice..ale v pohodě i sušená rajčata a jiné. Nechá se kynout 10 az 12 hodin pod utěrkou! Pak už je to stejný...jen hrnec je od autora receptu:-) Toto množství je na malý bochník ;-)

      02.03.2017 21:18:04

      • Honza
        Honza

        Re: Komentář k receptu Chléb bez hnětení

        Můžete prosím upřesnit, kde se dá hrnec koupit a jakou velikost na tenhle výborný a jednoduchý chléb ze tří hrnků mouky?

        15.05.2018 21:49:02

    • Pepinka
      Pepinka

      Dobrý den,jen skromný dotaz! Těch sáčku sušeného droždí je více druhů a to,že se liší v gramáží,tak který tam dát 7g nebo 10g?Aby to nebylo moc cítit po kvysnicích!Děkuji za odpověď :-)))

      03.03.2014 09:59:24

    Přidat příspěvek k receptu Chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.