reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Krkovici omyjeme, ošušíme a nakrájíme na plátky, které nedokrojíme až do konce. Připravíme si potírání. Hořčici, čerstvě mletý pepř, sůl, bylinky dle chuti a prolisovaný česnek smícháme v pastu. Jednotlivé plátky pomažeme a vkládáme mezi ně na kolečka nakrájenou cibuli. Maso složíme do původního tvaru a svážeme provázkem či sešpejlíme. Potřeme směsí a vložíme do pekáčku na jednu vrstvu brambor. Brambory krájíme na kolečka 1/2 cm široká a klademe je okolo masa až je pekáček plný. Zalijeme 250 ml teplé vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky Masoxu.

Pečeme v předehřáté troubě překryté alobalem cca 45 min. Poté sejmeme alobal a dopečeme tak aby brambory byly měkké a maso propečené.

Maso vyjmeme z brambor a dáme stranou. Brambory v pekáčku rozšťoucháme v sosu, podle potřeby dosolíme. Maso rozvážeme a rozkrájíme na předpřipravenné plátky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chlapácká krkovice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.