reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chilli con carne s mletým masem

Vynikající recept na přípravu mexického jídla. Příprava trochu déle trvá, ale o to je výsledek vynikající.


  • 4,2

    4,2 5
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Do misky si nakrájíme na proužky papriku, rajčata nakrájíme na plátky. Používáme-li mražená rajčata, nejprve je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, rajčata předem nerozmrazujeme. Přidáme červenou papriku, oregano, pepř, trochu soli, bobkový list a chilli koření. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme utřený česnek a ještě 1 minutu restujeme. Přidáme umyté mleté maso (směs nebo jen hovězí) a restujeme do té doby, než ztratí růžovou barvu.

Ke směsi přidáme scezené konzervované červené fazole a vsypeme všechny suroviny z misky. Zamícháme, lehce podlijeme (cca 100 ml vody) a dusíme 2 hodiny (dobu vaření nezkracujeme, je nutná k propojení chutí). Občas dle potřeby podléváme. Používáme-li rajčata (možno i papriky) mražená, nepodléváme, stačí tekutina z mražené zeleniny.

Chilli con carne podáváme s pečivem, chlebem, vynikající je kombinace s uvařenými špagetami.

Chilli con carne můžeme připravit i pro vegetariány, kdy maso nahradíme sójovou drtí v množství 1 balíčku (150 g).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chilli con carne s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.