5 stroužků | česnek | |
1 ks | cibule | |
drcený pepř | ||
500 g | hovězí mleté maso | |
1 ks | paprika červená | |
2 ks | červená chilli paprička | |
150 g | strakaté fazole | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
3 ks | rajče | |
chilli koření | ||
500 ml | hovězí vývar | |
podle potřeby | ||
1-2 lžičky | kukuřičná mouka |
Fazole si den předem namočíme. Můžeme klidně i 2 dny, když si vzpomeneme. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohřejeme, aby byl horký. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme česnek a ihned mleté maso. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole s rajčaty, krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a chilli kořením. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání dusíme, dokud nejsou fazole měkké. Zatím si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme je najemno. Když jsou fazole měkké, přidáme sekané papriky a krátce podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadované konzistence nebo zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Chilli con carne Mexico podáváme s rýží nebo chlebem. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici.
Máte chuť na hovězí? Vrhněte se na jednoduché chilli con carne
Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.
Recept na hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou
Připravte si domácí hovězí hamburger podle našeho receptu krok za krokem a staňte se králem zahradní grilovačky.
(doba přípravy 10 min)
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena