Na začátek si připravíme ingredience. Cibuli nakrájíme na proužky. Klidně mohou být silnější. Česnek nakrájíme na plátky. V misce si připravíme maso. Smícháme jej s česnekem, chilli kořením, mletým česnekem, paprikou. Podle chuti jej okořeníme solí a pepřem.
Zeleninu očistíme. Kapii, rajčata, kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Necháme lehce rozmrazit kukuřici. Můžeme ve vodě. Fazole uvaříme, scedíme a necháme okapat.
V teflonovém kastrolu na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku a poté přidáme ochucené maso. Pěkně ho mícháme, aby se dobře orestovalo, ale nepřipálilo. A aby se z něj staly malé kousky.
Jakmile je vidět, že je maso téměř hotovo, přidáme kapii, kyselou okurku, rajčata, bílé fazole a kukuřice. Pořádně promícháme a přikryjeme a asi 5min dusíme. Poté přidáme rajský protlak a ostrý kečup. Vše dle chuti. Kečupu nemusí být moc, tak 6 -7 lžic. Promícháme a opět chvíli podusíme.
Poté podáváme s opečenými toasty anebo mexickými nachos.