reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chili con carne podle Richarda Nováka

Chili con carne podle Richarda Nováka

Recept na výborné chili con carne, které se stalo stálicí světové gastronomie, ale připravováno je na mnoho způsobů. Zkuste tedy chili con carne podle Richarda Nováka a určitě nebudete zklamáni.


  • 4,4

    105×

    4,3 105
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli, česnek, chilli papričky a tymián nasekáme a osmahneme na oleji v hrnci. Mleté a ​​pouze osolené maso orestujeme v samostatné pánvi na mírném ohni s trochou oleje dozlatova. Do hrnce přidáme koření (kmín, papriku, pepř) a povaříme, dokud se neuvolní jeho aromatická vůně.

Pak vmícháme mleté orestované maso a dobře promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata, mírně osolíme a necháme na mírném ohni chvíli provařit. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, třtinový cukr, skořici a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme opět provařit.

Jakmile omáčka začíná houstnout, přidáme fazole a kukuřici, která dodá sladkost a dále oregano, majoránku a necháme vařit po dobu cca 10 minut, aby fazole nasály všechny chutě naší chilli omáčky. Pokud je potřeba, chilli con carne dochutíme a můžeme servírovat. Omáčku lze ještě zjemnit trochou smetany na vaření.

K chili con carne jsou jako příloha výborné restované brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chili con carne podle Richarda Nováka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Mexičan
      Mexičan

      Komentář k receptu Chili con carne podle Richarda Nováka

      Vyzkoušeno, super recept. Doporučuji.

      23.03.2019 06:44:44

    • Navrátil Josef
      Navrátil Josef

      Komentář k receptu Chili con carne podle Richarda Nováka

      Konečně někdo, kdo to umí uvařit, ale i napsat správně.

      20.09.2017 12:35:56


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Chili con carne podle Richarda Nováka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.