reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chili con carne podle Richarda Nováka

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chili con carne podle Richarda Nováka

Recept na výborné chili con carne, které se stalo stálicí světové gastronomie, ale připravováno je na mnoho způsobů. Zkuste tedy chili con carne podle Richarda Nováka a určitě nebudete zklamáni.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×
Uvařil/a jsem recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Cibuli, česnek, chilli papričky a tymián nasekáme a osmahneme na oleji v hrnci. Mleté a ​​pouze osolené maso orestujeme v samostatné pánvi na mírném ohni s trochou oleje dozlatova. Do hrnce přidáme koření (kmín, papriku, pepř) a povaříme, dokud se neuvolní jeho aromatická vůně.

Pak vmícháme mleté orestované maso a dobře promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata, mírně osolíme a necháme na mírném ohni chvíli provařit. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, třtinový cukr, skořici a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme opět provařit.

Jakmile omáčka začíná houstnout, přidáme fazole a kukuřici, která dodá sladkost a dále oregano, majoránku a necháme vařit po dobu cca 10 minut, aby fazole nasály všechny chutě naší chilli omáčky. Pokud je potřeba, chilli con carne dochutíme a můžeme servírovat. Omáčku lze ještě zjemnit trochou smetany na vaření.

K chili con carne jsou jako příloha výborné restované brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Chili con carne podle Richarda Nováka

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Chili con carne podle Richarda Nováka