reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cheesecake s jahodami

Recept na čistě rostlinný moučník, takže alergici na mléko mají zelenou.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným rostlinným tukem a hmotu napěchujeme na dno dortové formy. Přírodní tofu sýr nastrouháme najemno, přidáme ovocný cukr, sójovou smetanu, sušené sójové mléko a rozmixujeme dohladka. Klidně můžeme zkusit i jiný druh mléka, třeba rýžové mléko apod.

Hmotu nalijeme na korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme asi 20 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté jej pokladem po celém jeho povrchu omytými a nakrájenými jahodami nebo i jiným lesním ovocem a zalijeme rozpuštěným agarem, který jsme obarvili trochou jahodové šťávy. Dort dáme chladit do lednice, nejlépe přes noc.

Cheesecake s jahodami podáváme jako chutný moučník.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cheesecake s jahodami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.