krém | ||
---|---|---|
75 g | cukr | |
1 ks | žloutek | |
200 g | cream cheese | |
těsto | ||
130 g | cukr | |
2 ks | vejce | |
85 g | máslo | |
50 ml | mléko | |
70 g | hladká mouka | |
200 g | čokoláda 70% |
Nejprve vyložíme formu pečicím papírem. V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo a na kousky nalámeme čokoládu. Přisypeme cukr, přidáme vejce, hladkou mouku, přilijeme mléko, promícháme a těsto na brownies přelijeme do formy. Potom si připravíme cheesecakeovou část. Promícháme cream cheese (mascarpone, philadelphia) se žloutkem a cukrem dohladka a lžící směs navrstvíme na brownies. Pomocí lžíce obě části trošku vmícháme do sebe, aby cheesecake nezůstal jen na povrchu. Cheesecake dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C asi na 35 - 40 minut nebo do doby, než se těsto upeče tak, aby se uprostřed ještě trochu klepalo. Na toto množství surovin je vhodná pečící forma o rozměrech 25 x 25 cm. Cheesecake brownies nakrájíme a podáváme jako lahodný dezert.
Videorecept: Úžasné čokoládové brownies podle Anny
Vyzkoušejte úžasně vláčné brownies z kokosové mouky podle Anny Tůmové.
Autor:Oligon
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena