reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Charllota s borůvkami

Lahodný borůvkový moučník vhodný k odpolední svačině. Výborný letní recept.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Pokud použijme mražené borůvky, necháme je rozmrazit přes noc v sítu v lednici. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Potom opatrně po lžících přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vodou.

Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rozetřeme ve stejně silné vrstvě a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 5 minut. Upečený plát vyklopíme na utěrku, pečící papír pokapeme vodou a sloupneme. Necháme vychladnout. Plát potřeme džemem a pomocí utěrky srolujeme.

Roládu nakrájíme na 2 cm silné plátky. Mísu o průměru 28 cm vyložíme folií a obložíme plátky rolády. Folii přilepíme izolepou, aby neklouzala (nemusí být).

Smícháme cukr se sektem (nemusí být) a přidáme želatinu připravenou podle návodu na balení. Do ušlehané smetany vmícháme borůvky, želatinu a krém. Navrch položíme hotový korpus (koupený nebo doma upečený) a zatížíme.

Charllotu s borůvkami necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. 30 minut před podáváním ji překlopíme na rovný tác, mísu opatrně sejmeme a můžeme podávat na stůl jako neodolatelný dezert.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Charllota s borůvkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.