reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čevapčiči z míchaného mletého masa

Rychlé jídlo z mletého masa.


  • 4,0

    42×

    4 42
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté maso, zasypeme strouhankou z 1 ks pečiva, zalijeme trochou vody a promícháme. Můžeme zalít i mlékem, jídlo je pak jemnější. Do této směsi dále zapracujeme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, mletou sladkou i pálivou papriku, sůl a pepř. Opět propracujeme. Můžeme a nemusíme nechat odpočinout v lednici.

Z chladnějšího těsta lze snáz tvořit čevapčiči, v rukách omočených vlažnou vodou. Hotové čevapčiči obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.

Čevapčiči z míchaného mletého masa podáváme s brambory a na talíři můžeme ozdobit cibulí krájenou najemno.Doplníme sterilovanou okurkou a hořčicí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čevapčiči z míchaného mletého masa

    Celkový počet komentářů: 12
    • Eva Hošková
      Eva Hošková

      čevabčiči

      ty jsou výborný na jaký koliv způsob

      17.02.2018 10:50:34

    • HHU
      HHU

      Komentář k receptu Čevapčiči z míchaného mletého masa

      VELICE SKVELÍ RECEPT DEKUJI

      20.01.2018 09:56:50

    • romana
      romana

      Komentář k receptu Čevapčiči z míchaného mletého masa

      pane Bože,to je t r o t l,toho bych chtěla doma,ale skleněnýho ve vitríně

      09.09.2017 09:18:44


    • Eva
      Eva

      Čevapčiči

      Housku, rohlík ani strouhanku do čevapčiči nedávám, nechápu proč. Snad aby toho bylo víc...?:-D Správně se má čevapčiči dělat ze 3 druhů mletých mas, přidává se skopové. Kde ho ale sehnat, že... do čevapčiči se výborně hodí koření čubrica, ale to je na každém, co mu chutná.

      25.05.2017 12:51:52

    • otyrsen
      otyrsen

      Redigovaný recept

      Titul, vizitka, výplatní páska,ani stůl z nikoho redaktora neudělají - zato znalosti oboru a jazyka to dokáží. Jestliže paní Vlaďka radí vzít "mleté míchané maso", měla by současně prozradit jaká masa to míchá a v jakém poměru - i proč. Stejně tajnůstkářsky bere "1 ks pečiva", aby z něj udělala strouhanku, kterou přimíchá do 750 g mletého masa. Utajeným poměrem neznámých mletých mas a stejně tajemným množstvím strouhanky z neznámého pečiva se jí (a spolu s ní i redakci) podařilo recept proměnit v hádanku vhodnou pro časopis "Křížovkář a hádankář v kuchyni". Větší vinu než autorce dávám v tomto případě redakci, která vlastně žádnou redakcí není, protože se nad ničím nezamýšlí a otiskuje kdejaký nesmysl. Doporučuji uvádět u každého receptu uvádět jak autora receptu, tak i toho kdo jej redigoval a dovolil zveřejnit.

      17.02.2009 08:22:00

      • Bludimíra
        Bludimíra

        Re: Redigovaný recept

        Vážený pane Oldřichu. Pro upřesnění dodávám, že hmotnost běžně prodávané housky je 45-50g a rohlíku 40-45 g, což je minimální rozdíl. Proto jsem se domnívala, že není třeba přesná specifikace druhu pečiva. A že pečivo má být pro výrobu strouhanky suché, to jsem považovala za samozřejmé. Další fakt, nad který jste se pozastavil je termín míchané mleté maso. V dnešní době není neobvyklé, že lze v obchodě zakoupit již takto namíchané maso. Proto jsem tento termín bez obav použila. Pro případ, že si masa chcete namíchat sám, kupte si mleté hovězí a mleté vepřové v poměru 1:1. Také bych ráda vysvětlila, proč je lepší mletá masa míchat (pokud nechcete připravovat např.tatarák a pod.). Kdybychom použili jen mleté vepřové, které bývá více tučné, jídlo by se nám příliš speklo, a pokud bychom použili jen mleté hovězí, které by mohlo být příliš libové, pak by jídlo mohlo být naopak tuhé. Tímto považuji svůj recept a vysvětlení za kompletní a dostačující, aby si s ním poradila i začínající hospodyňka . Dobrou chuť!

        18.02.2009 12:26:45

      • Kopretina
        Kopretina

        Re: Redigovaný recept

        Rejpala, co sedí na pr.... a jen šťourá.

        03.02.2014 10:16:12

      • Christana
        Christana

        Re: Redigovaný recept

        Skvělý komentář, velmi mě pobavil, ještě teď se směji. Na Vás je vidět, že vaření pojímáte čistě z vědecké stránky. Mám pro Vás jednu dobrou radu. Nepokoušejte se sám vařit, s největší pravděpodobností si ublížíte. :D

        16.08.2014 10:25:39

      • Honza z Boudova
        Honza z Boudova

        Re: Redigovaný recept

        Pán je zřejmě pisálek a nemá co dělat, alespoň se člověk pobaví. Pokud bude vody nebo housky o trochu víc nebo méně, člověk se neotráví. Jinak pochopitelně záleží i na chuti

        29.01.2017 14:21:41

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Čevapčiči z míchaného mletého masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.