reklama
hledat uživatel
       

Čevabčiči

Čevabčiči pochází z jihoslovanské kuchyně, postupně však tyto malé kořeněné šišky získaly oblibu ve všech zemích Evropy.


  • 3,7

    59×

    3,7 59
  • 30 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s mletým masem a kořením. Přilijeme horký masový vývar a dobře zpracujeme. Z masové směsi utvoříme malé šišky.

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Smícháme s paprikou.

Pánev vymažeme olejem a rozehřejeme. Čevabčiči na ní rychle a zprudka opečeme ze všech stran. Uvnitř má zůstat růžové.

Čevabčiči podáváme obložené cibulí a vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čevabčiči

    Celkový počet komentářů: 6
    • Buran
      Buran

      Do čevabčici pattří i kuře a žofín, a ejakulát z ježka , vy hajzli!

      20.11.2018 15:11:59

    • Jurko
      Jurko

      Čevabčiči ??

      Nechápu, proč do čevabčiči dáváte česnek, chili a dokonce majoránku a ještě vejce. Asi jste si to popletli s karbanátkem. Do čevabčiči patří pouze jemně mleté maso (50% hov a 50% vepř) sůl, paprika, pepř a jemně krájená cibule. Nic víc. A smaží se to na sádle !!! Podává se s bramborem (chlebem) politým výpekem s cibulí a hořčicí

      02.05.2017 19:55:10

      • Dana
        Dana

        Re: Čevabčiči ??

        Máte naprostou pravdu, vše ostatní připomíná směs na karbanátky.

        21.05.2017 11:05:31


      • Dagmar Burianová
        Dagmar Burianová

        Re: Čevabčiči ??

        Recept mi připomíná směs na karbanátky. Na čevabčiči dávám pouze pepř, sůl a cibuli.Ani tolik oleje nedávám, peču v rtoubě na plechu s pečícím papírem a jen trochu potřeným olejem.

        10.10.2017 14:26:21

      • ifadobra
        ifadobra

        Re: Čevabčiči ??

        A hořčicí!

        11.10.2018 19:37:53

    • exist
      exist

      zapéct v troubě

      moje babička je zapéká v troubě na oleji a podlévá vodou. myslím, že takto dělané jsou mnohem šťavňatější a nemusí být uvnitř syrové.

      25.07.2008 18:49:00

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Čevabčiči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.