reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Česnekový chleba v troubě

Recept na čerstvý a voňavý chleba, který si připravíte jednoduše sami doma.


  • 3,7

    3,6 3
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smícháme mouky, sůl, kmín a sušené droždí. V případě, že máme klasické čerstvé droždí, je nutné nejdříve bokem připravit kvásek - smíchat droždí ve vlažné vodě spolu se lžičkou cukru a teprve pak přimíchat do nádoby s moukou. Následně se přidá voda - spíše vlažná a poté přidáme 3 lžíce oleje.

Mixérem s hnětacími metličkami zpracujeme těsto - na vyšších otáčkách cca 1 - 2 minuty. Těsto necháme ležet v přikryté nádobě asi 15 minut na teplém místě.

Poté přimícháme (opět mixérem) do těsta očištěný a prolisovaný česnek podle chuti. Česnek je možné i nakrájet nadrobno. Poté těsto přendáme do pečící nádoby vymazané sádlem nebo tukem na pečení. Bochník vytvarujeme podle tvaru nádoby a můžeme si pomoct lžící navlhčenou v teplé vodě. Opět přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout aspoň hodinu.

Chléb nejprve pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, potom přepneme na 180 °C a dopečeme cca 45 - 55 minut podle trouby. Jestli chceme kůrku, musí se bochník přibližně každých 10 - 15 minut potírat teplou vodou po povrchu.

Česnekový chleba je velmi dobrý s bylinkovým máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Česnekový chleba v troubě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.