reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Česnekový chleba v troubě

Recept na čerstvý a voňavý chleba, který si připravíte jednoduše sami doma.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Smícháme mouky, sůl, kmín a sušené droždí. V případě, že máme klasické čerstvé droždí, je nutné nejdříve bokem připravit kvásek - smíchat droždí ve vlažné vodě spolu se lžičkou cukru a teprve pak přimíchat do nádoby s moukou. Následně se přidá voda - spíše vlažná a poté přidáme 3 lžíce oleje.

Mixérem s hnětacími metličkami zpracujeme těsto - na vyšších otáčkách cca 1 - 2 minuty. Těsto necháme ležet v přikryté nádobě asi 15 minut na teplém místě.

Poté přimícháme (opět mixérem) do těsta očištěný a prolisovaný česnek podle chuti. Česnek je možné i nakrájet nadrobno. Poté těsto přendáme do pečící nádoby vymazané sádlem nebo tukem na pečení. Bochník vytvarujeme podle tvaru nádoby a můžeme si pomoct lžící navlhčenou v teplé vodě. Opět přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout aspoň hodinu.

Chléb nejprve pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, potom přepneme na 180 °C a dopečeme cca 45 - 55 minut podle trouby. Jestli chceme kůrku, musí se bochník přibližně každých 10 - 15 minut potírat teplou vodou po povrchu.

Česnekový chleba je velmi dobrý s bylinkovým máslem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Česnekový chleba v troubě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.