Česnekovo-sýrové pečivo

1 hod | chuťovka | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 813x
Recept na moc dobré domácí pečivo.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Použijeme změklé máslo, hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva, sůl, vejce, sýrový krém a prolisované stroužky česneku. Těsto na česnekovo-sýrové pečivo necháme v chladu 20 minut odpočinout.

Vál pomoučníme a těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrajujeme libovolné tvary, které můžeme ozdobně vykrojit i ve středu, případně ozdobit oříškem. Vykrajované pečivo poklademe na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Česnekovo-sýrové pečivo pečeme 15 - 20 minut na 180 °C dozlatova.

Pečivo podle tohoto receptu podáváme jako slanou chuťovku a pohoštění.

topvar autor receptu:

Česnekovo-sýrové pečivo

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Česnekovo-sýrové pečivo

Přidat příspěvek k receptu Česnekovo-sýrové pečivo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept