reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Česnekové vepřové kousky v těstíčku

Vyzkoušejte recept na teplou chuťovku z marinovaného vepřového masa smaženého v bramborákovém těstíčku.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby

těstíčko



Postup přípravy

Připravíme si marinádu. V míse promícháme bílý jogurt se 3 stroužky prolisovaného česneku a lžičkou sojové omáčky.

Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky asi 2 x 3 cm velké. Každý dílek zlehka poklepeme rukou, osolíme, opepříme a vložíme do ochuceného jogurtu, směs promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny v chladu marinovat.

Připravíme si bramborové těstíčko. Oškrábané brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hladkou mouku, lžičku solamylu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby naředíme mlékem tak, aby vzniklo středně husté těstíčko.

Odležené kousky masa obalíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Usmažené vepřové kousky necháme na papírovém ubrousku okapat a můžeme servírovat.

Česnekové vepřové kousky smažené v bramborákovém těstíčku podáváme jako chuťovku na listovém salátu. Pokrm můžeme také servírovat jako hlavní chod s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Česnekové vepřové kousky v těstíčku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.