Vyzkoušejte recept na teplou chuťovku z marinovaného vepřového masa smaženého v bramborákovém těstíčku.
500 g | vepřová kýta |
marináda | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
1 lžička | sójová omáčka |
250 ml | bílý jogurt |
těstíčko | |
3 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 lžička | solamyl |
3 ks | brambory |
3-5 lžic | mléko |
5 lžic | hladká mouka |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Připravíme si marinádu. V míse promícháme bílý jogurt se 3 stroužky prolisovaného česneku a lžičkou sojové omáčky. Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky asi 2 x 3 cm velké. Každý dílek zlehka poklepeme rukou, osolíme, opepříme a vložíme do ochuceného jogurtu, směs promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny v chladu marinovat. Připravíme si bramborové těstíčko. Oškrábané brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hladkou mouku, lžičku solamylu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby naředíme mlékem tak, aby vzniklo středně husté těstíčko. Odležené kousky masa obalíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Usmažené vepřové kousky necháme na papírovém ubrousku okapat a můžeme servírovat. Česnekové vepřové kousky smažené v bramborákovém těstíčku podáváme jako chuťovku na listovém salátu. Pokrm můžeme také servírovat jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena