Česnekové toasty

30 min | chuťovka | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1263x
Výborné toasty, které se hodí k česnekové nebo jiné lehké polévce. Možno podávat i jako chuťovku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo necháme rozpustit a rozmícháme v něm česnekovou pastu. Sýr nastrouháme najemno.

Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky (nejlépe celozrnné) veky a pomažeme máslem. Každý česnekový toast hustě posypeme sýrem a posypeme petrželkou nebo pažitkou.

V troubě vyhřáté na 175 °C česnekové toasty zapékáme 15 - 20 minut, musí být křupavé.

Česnekové toasty podáváme jako přílohu k polévkám nebo jako chuťovku. Jsou dobré ještě teplé, ale i vychladlými jimi nikdo nepohrdne.

Michy autor receptu:

Česnekové toasty

Počet přidaných receptů: 3475

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Česnekové toasty

Přidat příspěvek k receptu Česnekové toasty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept