reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si veškeré koření a česnek, který oloupeme. Jasmínovou rýži párkrát propláchneme ve studené vodě.

V hrnci přivedeme vodu k varu společně s kostkou bujonu a trochou soli. Vsypeme opranou rýži, voda by měla přesahovat pár centimetrů nad vrstvu rýže. Vaříme pod pokličkou zhruba 15 minut a promícháváme. Během vaření ochucujeme drceným kmínem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem. Když je rýže téměř měkká a vsákla všechnu vodu, odstavíme ji, doplníme prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít.

Česnekovou rýži podle chuti ještě přisolíme a servírujeme v mističkách. Před podáváním zdobíme plátky česneku, povrch můžeme posypat i česnekem sušeným, dodáme snítky čerstvé pažitky a rýži můžeme podávat. Chutná nejlépe těsně po uvaření.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Česneková rýže

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.