Česneková rýže

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 63495x
Příloha i hlavní chod v podobě výrazně ochucené rýže.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si veškeré koření a česnek, který oloupeme. Jasmínovou rýži párkrát propláchneme ve studené vodě.

V hrnci přivedeme vodu k varu společně s kostkou bujonu a trochou soli. Vsypeme opranou rýži, voda by měla přesahovat pár centimetrů nad vrstvu rýže. Vaříme pod pokličkou zhruba 15 minut a promícháváme. Během vaření ochucujeme drceným kmínem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem. Když je rýže téměř měkká a vsákla všechnu vodu, odstavíme ji, doplníme prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít.

Česnekovou rýži podle chuti ještě přisolíme a servírujeme v mističkách. Před podáváním zdobíme plátky česneku, povrch můžeme posypat i česnekem sušeným, dodáme snítky čerstvé pažitky a rýži můžeme podávat. Chutná nejlépe těsně po uvaření.

Michy autor receptu:

Česneková rýže

Počet přidaných receptů: 3472

Ingredience

4,6
skvělý recept
13 hlasujících
  • Recept Česneková rýže - Rýži proplachuji hodně důkladně. Místo bujonu dávám vegetu. Kvůli snadnější přípravě ji dávám do trouby. Nemusím nic hlídat. Za 20 minut je hotovo.
  • Recept Česneková rýže - Právě vytažená z trouby. Dávám jen sušený česnek, protože čerstvý hořkne pečením.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Česneková rýže

Přidat příspěvek k receptu Česneková rýže
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept