2 stroužky | česnek | |
50 g | olej | |
sůl | ||
1 ks | cibule | |
350 g | rýže | |
1 ks | hřebíček | |
0.5 lžičky | černý čaj | |
světlý černý čaj |
Rýži přebereme, dobře operme v tekoucí vodě, spaříme vroucí vodou, dáme okapat a vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem. Za stálého míchání rýži opražíme a zalijeme horkým světlým černým čajem v poměru 1 díl rýže ku 1,5 dílu čaje.
Rýži s čajem osolíme, přidáme cibuli propíchnutou hřebíčkem. Stroužky nasekáme nadrobno a společně s rozemnutým černým čajem přidáme do rýže. Promícháme. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme dokud se tekutina z povrchu neodpaří.
Nakonec vložíme do vyhřáté trouby a necháme dojít asi 30 minut při střední teplotě.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena